A ste za rekreacijo...?

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

26. sep 2006 15:51

midve s sestro sva šli pa po juliju prvič prejšno nedeljo na en hrib. bilo je sončno, vendar kar sveže, precej drugače, kot julija. rezultau:boleče grlo, kihanje, smrkanje, polni sinusi in pritisk v čelu,..mislim, da je za tako stanje krivo ravno ne prveč toplo vreme.in zdaj me zanima, kako je možno kar pravi MUFIN, da sta jesen in zima nalepši čaš za tek???? Meni se pa zdi, da je ravno takrat nqajvečja možnost za staknit kakšno gripo ali prehlad (vsi zadihani, prešvicani, mokri, vdihujemo mrzel zrak v pregreta pljuča). Mogoče pa jaz narobe diham (noter in ven skozi usta). MAJAA

mufin  

član od: 19.11.2004

sporočila: 259

26. sep 2006 16:01

Pa zdaj je še vroče Če se primerno oblečeš (ne bombaž, ampak tekstil, ki odvaja vlago s kože, pa več tanjših plasti) je verjetnost, da se boš prehladil precej majhna. Mislim, da je večji problem, da se preveč oblečemo - če tečeš te je mogoče na začetku malo hladno, ampak čez 15 minut pa več ne - in potem nas je vroče in se začnemo slačiti. Tako pa te hitro "potegne", še posebej, če si moker. mufin

MAJAA  

26. sep 2006 16:22

jaz sem imela oblečeno samo eno bombažno mikico, trenirko sem oblekla šele ko sem že bila na vrhu in sem že počivala,nakar me je začelo zebsti, v glavnem, danes sem prehlajena (kiham, kašljam,...), tako, da mene če ne bo res toplo ne bodo videli zunaj. MAJAA

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

26. sep 2006 17:36

Majaa, zraven bi morala imeti suho majčko, da bi se na vrhu preoblekla! Ni slabšega kot da se mokre cunje hladijo na tebi, ni nič čudno, da smrkaš zdaj. Jaz sem lani hodila v hribe do prvega zaresnega snega. Vedno sem se prešvicala in vedno sem se na vrhu preoblekla v suho majčko, zraven pa sem imela še pulover in vetrovko, da me ni zazeblo, ko sem mlatila sendvič ... Tako da to, da je bolj hladno zunaj in da prešvicani dihamo hladen zrak, po moje ni problem. Problem je potem, ko se ustavimo in se mokre cunje sušijo na nas - od tu pa do prehlada res ni daleč. Zato pa: preoblečt, toplo oblečt povrhu in to je to! Aja: jaz govorim o hoji v hribe ... smrketa

MAJAA  

29. sep 2006 13:29

kako ste kaj, nič se ne oglašate. a niste več za rekreacijo? jaz sem trenutno prehlajena (teče mi iz nosa, kašljam, glava me boli), tako da se nič ne rekreiram, papcam pa kar lahko. me je v pon. bolelo grlo, zdaj pa nič več ni sem že vse nadoknadila (za zajtrk imam tortico, potem kosilo in potem zvečer še kaj zažem). prav nič dietne obroki niso bili v tem tednu, pa se prav nič ne sekiram, nasprotno. prav dobre voje sem, ko je trebušček poln. no, ampak se bom kmal morala v red spravt, pa začet mal migat.mogoče že jutri. pišite kaj, kako se pa vi prebijate iz dneva va dan. pa lep vikend MAJAA

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. sep 2006 13:39

A te je na vrhu kucla prepihalo? jaz sem šla spet zjutraj laufat, danes pa ne, me zanima, kako bo z mojim prehajanjem na popoldanski tek. Sem mislila, da mi je že ratalo, pa kar nimam volje in energije. Zjutraj pa čisto druga zgodba. Včeraj je bilo fajn, ker sem morala biti šele ob devetih v službi. Loni Makaroni

smrketa  

29. sep 2006 13:57

O, smo za rekracijo, kaj da ne! Danes mi je najljubša tista "do hladilnika pa vrata odpret" ... Nekaj me lakota daje. Tečem po planu, sem v 4. tednu. Je pa res, da ne tečem vsak drugi dan, so malo daljši premori vmes. In sem ugotovila, da mi tako še bolj paše: manj bolijo noge, ker prva dva tedna je bilo za znoret, kako so me bolele noge od gležnja do kolena na sprednji strani. Zdaj pa si dam malo več časa vmes za počitek in mi je bolje. smrketa

MAJAA  

29. sep 2006 15:13

smrketa, mene pa zanima a se ti na postavi in kg že kaj pozna in ali že kaj lažje tečeš kot na začetku. Loni Makaroni, ti se pa pazi, da na kak hrib ne prilaufaš, da se ti ne bo zgodilo kot se je meni.Koliko časa pa ti laufaš, imaš tud kak plan? MAJAA

smrketa  

29. sep 2006 15:40

Majaa, nič se mi ne pozna na postavi in na kg, ker pri hrani dejansko nič ne pazim. Bi tudi rada, pa ni prave volje. Je pa res, da nisem šla tečt zaradi tega, ampak ker bi rada malo več kondicije, da ne bom čisto zakrnela pa da bom lahko prišla v 5. štuk ne da bi imela jezik do tal. ;) Ja, lahko bi rekla, da tečem lažje, ker si dam malo več pavze kot en dan in me noge (skoraj) ne bolijo. Je pa tako: na začetku je bilo težko preteči minuto, zdaj je težko preteči 5 minut ... ampak gre. Čeprav mislim, da bom vaje tega tedna ponavljala, se mi nikamor ne mudi. smrketa

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. sep 2006 20:12

Jaz laufam kar tako iz navade, pa za dobro zdravje in da se ni treba kaj preveč s kilami ukvarjati, čeprav imam kaki dve več kot lani, ampak se, vsaj zaenkrat, nikjer ne poznata. Grem pa 4x na teden po 40 minut, včasih pa za eno uro. Saj v hrib tudi laufam, samo dol ni fajn za moja kolena. Tako pa cikcakam in navadno porabim več časa za priti dol kot pa na vrh. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti