26. sep 2006 9:58
asja in smrketa, mufin ima prav, hehe:)
jaz nisem nikoli prej rekreativno tekla (samo za busi:) in sem trenirala točno 1 mesec do malega maratona, potem dva meseca nič in potem 2 meseca treninga za veliki maraton, tako malo za vzpodbudo. Pa sem bila vedno zadnja na šolskih tekih, nisem mela ne motivacije niti se mi nikoli ni zdelo, da bi bila kaj talentirana za tek, pa kar gre, hehe:)
piščanec, imela sem hudo astmo, bila sem kar nekajkrat v bolnici zato in so mi celo prepovedali šport in moja pljuča tudi niso najbolj navdušena nad mrzlim zrakom, pa se vse da, če se hoče:) Samo ne se sekirat. Napaka je, da ko ljudi začne malo dušit, se kar ustavijo in jih panika zagrabi, pa to ni nič takega, da se ne bi dalo čez prit:) Ne mislit na to, malo zmanjšaj tempo, meni pomaga, če vdihnem 2x po malo (na en korak z desno nogo malo in potem na drugega z levo do konca, potem pa izdih naslednja dva koraka, eč si predstavljaš) ne vem, če bo tebi pomagalo, ampak vsekakor imej v glavi, da se da in to, da je pozimi bolj zoprno laufat (vsem) ni nič novega, samo navadit se je treba, da se zato ne smilimo sami sebi...
jaz sicer zdaj ne tečem, ker imam drugega športa dovolj, ker sem pretekla maraton, za kar sem bila prepričana, da ni v mojem dosegu in ker ne maram teka, ker mi je dologčasen. Vem pa, da eč bo pa treba odtečt kakih 5 km, jih bom pa odtekla. če bo nujno pa tudi 10, hehe:)
Veri