26. feb 2004 20:05
Pozdravljeni ! Odvisno od sistema , v glavnem ORP do -500 mV . Lep pozdrav ! Hakim Sporočilo je spremenil(a) Hakim 3 dne 26. feb 2004 20:06:18
26. feb 2004 20:05
Pozdravljeni ! Odvisno od sistema , v glavnem ORP do -500 mV . Lep pozdrav ! Hakim Sporočilo je spremenil(a) Hakim 3 dne 26. feb 2004 20:06:18
27. feb 2004 11:30
ZDRAVO HAKIM, zelo se zanimam za sistem kateri ima ORP -500, prosim za ceno, kateri izdelek je to, količino pretoka...čim več podatkov. Sploh pa za vsak izdelek kateri ima negativni ORP. Kakšen ORP ima voda brez vašega filtra? S katero napravo merite ORP? Hvala za odgovor in lep dan.
27. feb 2004 13:04
Pozdravljen ! Vecina nasih filtracijskih sistemov je sestavljenih iz mikrofiltrov , Aktivnega oglja , in posebnega filtracijskega medija KDF(Kinetic Degradation Fluxion). KDF cisti vodo z Oksidacijo / Redukcijo . S spremembo oksidacijskega / redukcijskega potenciala (ORP) od +200 mV za neodelano vodo , do -500 mV za vodo , ki je bila filtrirana s sredstvom REDOX , kontroliramo rast mikroorganizmov . ORP merimo lahko z digitalnim ORP metrom ,... Cena filtrov pa so od 26.000 sit naprej , odvisno od modela , kapacitete ,.... Vec na web strani : www.proactive-water.com Lep pozdrav ! Hakim
2. mar 2004 9:42
Spoštovani Hakim, mi prosim poveste : -kateri filter ima ORP NEGATIVEN - s katerim merilcem ste merili ORP ? -kakšen je bil rezultat meritve -kje se lahko sam prepričam o negativnem ORP ( imam HANNA ORP merilec ) Prosi za odgovor! Lep dan
3. mar 2004 7:26
Pozdravljen ! Negativen ORP imajo vsi filtri , ki vsebujejo KDF ,....od 0 pa do -500 mV . Merili smo z Pulse Instrument (www.orpmeter.com) in pa tudi z Hanna Instrument , ki je OK ! Ce se zelite prepricati o meritvah oz. se lahko dobiva in zadevo sami testirate . Veckrat smo na terenu zaradi montaz , tako , da ni problem se oglasit pri vas ,... Poklicite me ! Lep pozdrav ! Hakim
3. mar 2004 20:05
KRASNO, SKORJ NE MINE DAN, DA NE BI BIL V LJUBLJANI. JAVITE MI TEL., KRAJ KJE SE DOBIMO IN OPRAVIMO MERITEV. VESELIM SE SREČANJA, HVALA IN LEP VEČER.
11. mar 2004 21:27
OJLA, g. HAKIM, počitnice so mimo, kje in kdaj se dobimo na meritvah ? LAHKO MI JAVITE KATERO OD VAŠIH STRANK, KI IMAJO KDF FILTER IN NEGATIVNI ORP. LP
4. apr 2004 18:26
Uh, kako napete in strokovne teme so se pojavile na tem forumu. Ves čas sem bila prepričana, da se mo je telo oskrbuje s kisikom, ki ga vnesem v organizem z dihanjem. No, kakšna zmota! Vodo, obogateno s kiskom, je treba piti?!? Ja, zakaj pa moram potem dihati? Kupovanje vode v palstenkah? Neumnost! Raje imam pol ure staro vodo iz pipe, kot pa postano čmigo, hranjeno v plastiki! In zakaj bi morali v Sloveniji kupovati obupno drage filtre za vodo? Razen res nekaj redkih izjem je voda pri nas še vedno taka, da ji lahko rečemo VI!!! Pa malo bolj bi jo morali ceniti. Včasih so rekli, da papir prenese vse. Danes pa kaže, da to velja tudi za elektronske medije.
5. apr 2004 9:59
ja,nič ne razumem!Kaj vse se že najde na kulinariki. Kje je Jernej? Pa tudi Tuperware.Najbolj me razjezi, ko hočejo predstavniki s stola pred računalnikom prodajati. Kje so tisti časi, ko so hodili po domovih ? sasa
26. maj 2004 15:11
Problem pitne vode ni samo v kemični, bakteriološki onesnaženosti, temveč v njeni mrtvosti. To pomeni, da voda, kot tekočina, ki predstavlja npr. 50% krvi, limfe, veznih tkiv do 82%-možgani, ni sposobna opravljati fizioloških prosesov v celici. Tekočina-voda, ki jo vnašamo v organizem mora biti kompatibilna z že prisotnimi tekočinami, skratka sposobnost mešanja. Vodovodna voda tega nima, ph, orp, površinska napetost itd. tega ne dopuščajo. Zato postajamo kronično dehidrirani in ker celice niso namočene (niso v agregatnem stanju tekočih kristalov), ne morejo dobro prevajati električni tok, to je odvisno tudi od razpoložljivih mineralov in od njihove oblike, zato je najprimernejša rastlinska hrana, ker je vse to že prilagojeno celici človeškega organizma. Npr. če se zmanjša rezerva vode v telesu/hrustanec, pride do bolečin, rešitev revitalizirana voda.....Z raznimi načini filtracije res lahko odstranimo marsikaj, ne smemo vsega, a vitalnosti ji ne povrnemo! Voda je nekako plastovito sestavljena, kot npr. beljakovine iz aminokislin, iz različnih izotopov vodika in kisika in snovi področja po katerem se je gibala. Zato voda, ki zamrzne in se potem odtaja ni enaka, ker se spreminja razmerje vodikov in kisikov. Led ne potone in pomori bitja pod sabo, ker je njegova molekularna struktura drugačna od nezmrznjene vode....Voda je kot tekočina posebnost, in prav zaradi tega je tako pomembna za življenje. Takih anomalij ima 38. V absolutnem smislu vode še nihče ni videl, držal v roki...ima nenavadno visoko viskoznost, stisljivost. Voda o kateri pišem, se od običajne v vodovodu loči po fizikalnih in ne po kemičnih lastnostih......in je sposobna prehajati skozi posebne kanale v celični membrani v ionski velikosti kot npr. kalij (nova odkritja_Nobelova nagrada). Mnogo tekočin je sposobno bolj namočiti snovi (bencin) oziroma je bolj mokrih od vode, ki celo teče navzgor....... Bojan KokotKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučke s sirom
Odlično hitro kosilo