14. sep 2008 11:55
Mogoče lahko meni kdo pomaga. Skoraj dva meseca imam poltrde leče, stara sem 14let. Hitro sem se navadila na vzstavljanje in ven dajanje. S tem nimam problemov. 1. včasih nisem gledala v ogledalo ko sem si jih norti dajala in se mi je učasih prilepila na beli del očesa nato sem jo hitro potegnila(zapelala) do zenice--> zdaj se gledam ko si jo vstavljam in takoj ko se prilepi se mi včasih ulije solza do konca lica in me včasih v očesu tudi nekaj žgečka 2. enkrat(kar na lepem) me je začelo tako žgečkati v očesu da so mi tekle le solze in nisem mogla odpreti očesa in sem nahitro pogledala in si jo vzela ven 3. je mogoče problem ker se ličim? po tem ko si lečo vstavim se namažem spodaj z barvic narahlo in malo trepalnice 4. imam tudi izkušnjo ko mi enkrat leča ni hotela iti ven in sem morala malo počakati da sem jo dobila ven seveda pa jo vstavljam tako da si pridržim trepalnice drugače odbijejo lečo 5. zadnjič sem po nesreči zamešala leči ko sem jih dajala v encimsko tabletko in je škatlica napol razpadala in ni imela oznak. nato sem šla do bližnje okulistke kjer sem si morala obe leči v oba očesa vstaviti in razpoznati črke. zadeva se je uredila. 6.imam pa še en problem z gledanjem. prijatelji in družina opažajo da z njimi nekoliko čudno gledam. nekako bolj glavo dvignem in dol gledam.zakaj to? in mislim tudi da malo zaostajajo za mojimi gibi mislim da če bi glavo malo hitreje obrnila d bi mogoče padle ven 7. pravijo da je normalno da tako gledam, vendar je zelo nerodno, saj čudno izpadem recimo v kakšni trgovini 8. po daljšem nošenju me oči začnejo boleti 9.verjetno se jih še nisem navadila, ker jih še čutim 10. največ do zdaj sem jih nosila 8 ur 2x, drugače jih nosim na dan po 5,6,7 ur včasih tudi po 2,3. različno 11. leče si vstavljam in izstavljam kar v svoji sobi, kjer imam ogledalo in tekočine Piiloset, zato se mi je zgodilo ko sem leče jemala iz posodice, ne maram si namreč izliti tekočine z lečo na dlan ker je use mokro, zato s prstom vzamem lečo iz posodice in si jo dam na dlan, nato tekočino izlijem v drugo posodico, ki jo zavržem ko vzamem lečo iz posodice nanjo kapnem še malo fiziološke raztopine. 12. na soncu se mi je zelo bleščalo, zato sem uporabljala sončna očala brez diptrije. 13. lahko nosim leče med menstruacijo? zdaj jih raje nisem, prav tako jih nisem nesla na morje 14. zgodilo se mi je pa tudi ,da sem si roke obrisala z brisačo, ki so ji izpadala vlakna, ki so se prensla n lečo, ki sem jo potem dobesedno zalivala s tekočino da so šla vlakna iz nje. vem da je dolgo sporočilo, vendar so to vse moje izkušnje o lečah. hvala vnaprej za pomoč vizi123