22. avg 2006 15:24
Jz sem se v najstniških letih hudo obremenjevala z očali. Niti mi niso najbolj pristajale pa še na živce so mi šle. Še sončna očala težko najdem, verjetno nimam glave za očala al pa jih ne znam iskat.
Ja imaš prav, mora biti v glavi vse poštimano. Ampak, če se ti zdi, da se boš bolje počutil brez očal... Z lečami ali z očali se lahko zelo polepšaš al pa hudo mimo kiksneš. Glede na okolje, ki nas vsepovsod "posiljuje" z lepoto in brezhibnostjo mislim, da hitro najdeš kako napako na sebi. Če se spomnim na svoja najstniška leta, ko si moral biti tip top, da si bil in, groza. Pa tulk obremenjevanja s svojim videzom, mi je ziher par let življenja vzelo. Pa ne mi zdej rečt, da je današnjim mladostnikom kej boljš, po moje je še slabše.
Če sem koga užalila glede nošenja očal, se mu opravičujem. Napisala sem samo svojo izkušnjo. Vendar se mi zdi, da se veliko ljudi odloči za leče prav zaradi izgleda. Včasih smo bli tisti, ki smo nosil očala, špeglarji pa piflarji. Komur je bla prihranjena ta izkušnja, dobro zanj. Ni veliko zamudil. Se mi pa zdi, da so se sedaj začeli nosit taki modni okvirji oz. da so začel bolj prikazovat očala kot modni dodatek. Včasih pogledam koga pa mu v nulo pašejo.
vanya