23. sep 2006 15:37
Živjo. Sem mama hčerke, ki že od 10 leta starosti nosi kontaktne leče. Na očesni kliniki v Ljubljani je takrat dobila glede na svojo dioptrijo pol trde kontaktne leče. Sedaj jih nosi že dobrih 13 let in to brez problema. Imela je neko očesno bolezen in pri tej zelo pomagajo kontaktne leče, ker se dioptrija ne razvija tako hitro. v tem času smo menjali že kar nekaj leč, vendar končne dioptrije, ki ji je bila predvidena pri našem optiku ne bo dosegla, prav zaradi leč. Takrat je na kliniki še delala ena profesorica iz Švice in jaz sem jo direktno vprašala, če to drži, da se ti vid tako hitro ne slabša. Pa mi je odgovorila, da po njenih izkušnjah to drži. Sedaj ima dioptrijo -8 in to že kar nekaj časa, sedaj pa premišljuje tudi o operaciji oči. Bila je že na pregledu in so ji svetovali, da naj še kako leto ali dve počaka, da se oko neha razvijati in potem ji bodo to operacijo naredili. Sin pa je športnik in nosi očala, sedaj pa si je nabavil mehke, tedenske leče, ki jih tudi brez problemov nosi. To je nekaj mojih izkušenj in če še kdo premišljuje o lečah, naj si jih po posvetu oftamologa kar nabavi. Za nošenje ni problemov, edino kar je važno, pa je higiena pri vstavljanju in "ven" jemanju leč. Tamalaursa, lepo, da ti je tako hitro uspelo osvojiti tehniko vstavljanja leč. Ti jih kar lepo nosi in uživaj življenje. Kyara