Moka

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

8. avg 2006 19:21

Jaz bom to razložila malo drugače. Če se namažeš s kremo za 100 sit si namazan ravno tako kot če se namažeš s tisto za 3.000 sit. ali pa več. Si pač namazan. Kaj pa je tvoje telo vsrkalo je pa druga pesem. Jasno pa je, da se vsak sam odločak kaj bo kupil in koliko bo odštel. Na žalost si danes marsi kdo kvalitetnih stvari ne more privoščit. lp Vesna

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

8. avg 2006 19:41

Kdo garantira da žito iz katerega se melje moka, ne raste ob avtocesti in je nasičena z svincem,pa še z či:pesticidi ,fungicidi in insekticidi,a to na paketu v katerem je moka ,ki stane za kg 300 sit piše? val

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

8. avg 2006 20:33

Ja val, se čisto strinjam s tabo. Jaz sem zadnjič kupila v Tušu moko Olimp, pa moram povedati, da sem delala vlečeno testo. Testo ni bilo še nikoli tako voljno, pa sem ga že kar nekaj naredila. Zato ne bi sodila ravno po tem ali je dražja moka boljša od cenejše. Po mojih izkušnjah pač ni tako.V marsikatero moko, ki je pregrešno draga mešajo raznorazne snovi. Preverjeno pri prijateljih, ki predelujejo moko za prodajo v trgovinah. LP! fakin712

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

9. avg 2006 8:12

Val, nobeden ne more garanitrati ničesar. Je pa dejstvo, da v poceni stvareh ne more biti ne vem kaj noter. In če preračunaš moko za 60 sit, koliko je recimo marža, pa koliko je potem nabavna cena? Pa kdo in od kje proda tako poceni žito? Če bi tako gledali, tudi vaše moke iz kmetije ne bi kupovali, ker so pač v trgovinah cenejše in iz teh vse dobro rata. Pa le ni tako, je res?

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

9. avg 2006 8:34

Moka istega proizvajalca za enako ceno tudi ni vedno enaka, kar najbolj opazim pri peki kruha. Uporabljam tip 850 in te mislim da ni cenejše. In dokler mi pecivo iz moke za 60 sit uspe enako dobro kot iz moke za 200 sit, bom pač uporoabljala cenejšo. Za naše zdravje pa mislim, da bom več naredila, če še naprej ne bom kupovala kakšnih pripravljenih mešanic za kruh z razno raznimi dodatki, raznih veget, instant hrane, konzerv, veget, pijač z "luknjicami"... Enako kot pri oblekah, kjer tudi plačujemo firmo. Npr. upam, da mi danes prinesejo iz Kitajske Windstop jakno, ki jo tam tudi šivajo za razne znane proizvajalce iz istega materiala za katero bom odštela 3.000 sit, pri nas bi pa dala čez 30.000 sit v kakšni od cenjenih športnih trgovin. Pa verjetno bo še našitek firme gor. Nena

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

9. avg 2006 9:10

Malce iz konteksta, ampak vseeno...mene zanima, če bi se kje v okolici Celja dalo dobiti kvalitetno moko iz mlina? Lp katjushka

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

9. avg 2006 9:16

Kakor komu paše...

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

9. avg 2006 11:01

Jaz bi pa vprašala drugače. Kako more biti moka čez 200 SIT in cena kruha je lahko tudi čez 600 SIT, če je odkupna cena pšenice pod 30 SIT. Draga moka in kruh je po domače rečeno ena velika nategancija. Dodatki so sigurno dražji kot moka in po tej logiki bi bili lahko le v dražjih mokah, da bi opravičili oderuško ceno. LP

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

9. avg 2006 11:03

katjushka je napisal/a:
Malce iz konteksta, ampak vseeno...mene zanima, če bi se kje v okolici Celja dalo dobiti kvalitetno moko iz mlina? Lp katjushka
Soržev mlin v Novi Cerkvi, katjushka. Lep pozdrav, Blanchy

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

9. avg 2006 11:37

Lijana, to pa tudi mene zanima. Na tem forumu sem enkrat že pisala o tem, da so peki dandanašnji definitivno največji oderuhi. Moka v velikih količinah je zelo zelo poceni, kruh pa je absolutno predrag. mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti