Moka

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

tema odprta - 6. avg 2006 10:12 | ogledi: 2.724 | odgovori: 43

Imam vprašanje glede moke - če se kdo kaj spozna.

Begajo me cene - najcenejšo Šparovo se dobi že za 60 sit, potem pa se cena za kilo navadne moke (tip 500) dviga tudi do 200 sit na kg - pač odvisno od proizvajalca.

Do sedaj sem kupovala cenejšo, sem se pa zadnjič vprašala, kako je taka razlika v ceni sploh mogoča. Je s to cenejšo moko kaj narobe? Je tista dražja tudi boljša?

Ima kdo kakšno razlago? Mogoče kdo ve, v čem je razlika med eno in drugo moko?

smrketa

Klea  

član od: 16.6.2006

sporočila: 495

6. avg 2006 11:43

Tudi jaz sem se to že vprašala, potem pa sem v Mercatorju pogledala kdo proizvaja njihovo "namensko moko" in na vrečki lepo piše, da je to MLINOTEST, ki pa taisto moko pod svojim imenom prodaja za nekaj več tolarjev. Tak da, ni razlike v kvaliteti. Svetujem ti, da pri izdelkih znamk SPAR, MERCATOR ali TUŠ pogledaš kdo stvar polni ali proizvaja (npr. breskov sok v Mercator tetra-packu je v bistvu od Fructala, sir edamec je od Ljubljanskih mlekarn, SPAR-ovo mleko je od Pomurskih mlekarn ipd.) Klea

Pekarica  

član od: 10.10.2005

sporočila: 255

7. avg 2006 8:06

Kadar pečem biskvite, torte, cvrem krofe in delam potice obvezno uporabim belo moko "dobro", drugače za peko kruha uporabim tudi te Sparove, Tuševe... moke. Tako sem se navadila. V čem točno je razlika ne vem, edina , ki mi je znana pa se skriva v ceni. Pekarica

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

7. avg 2006 8:36

Mercatorjeva vložena zelenjava ni taka, kot Etina, pa čeprav jo tudi za Mercator polni Eta. Moke so iz manj kvalitetne koruze oz. pšenice. So! Ampak tudi jaz uporabljam Tuševo moko pa vse rata!! Tako da,.... vanjatajnsek

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

7. avg 2006 8:44

Jaz pa nikoli ne uporabljem poceni mok. Najrajši jih vzamem s kake bio kmetije, belih sploh ne uporabljam več... Kdaj pa kdaj, če hočem, da je pecivo res belo... Trgovinskih znamk ne kupujem, ker je po navadi pofl. Tako kot je rekla Vanjatanjsek, ni enako, če polni Eta za Mercator, kot če je to Etin izdelek. Pri nas doma velja načelo, če jemo, jemo dobro in kvalitetno.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

7. avg 2006 10:59

Samo enkrat sem kupila sparovo moko za 59 tolarjev. saj nisem mogla verjeti. Vlečeno testo, ki bi ga sicer naredila zavezanih oči sredi noči, se je tako trgala, da sem komaj scoprala tisti štrudel. Tudi okus mi ni bil dober. In sem šla nazaj k Mlinotestovim mokam. Njim zaupam. Trgovskih znamk ne maram, razen zelo redkih artiklov (m. kefir, m. koruzni kosmiči), potem se pa že neha. mimika

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

7. avg 2006 11:34

S Hoferjevo moko za 65 SIT sta nam uspela fantastična potica in vlečeno testo, z Mercatorjevo pa malo manj. Je treba kar poskusiti in se odločitil Lep pozdrav Sonja

Titina  

član od: 13.10.2004

sporočila: 19

7. avg 2006 12:15

Tudi jaz sem kupila poceni moko od Spara. Bila sem razočarana nad kvaliteto. Cesarski praženec "šmorn" se ni in ni hotel speči. Zgoraj in spodaj skoraj zažgan, notri pa pocast. Lep pozdrav Titina Titina

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

7. avg 2006 12:21

Če niti šmorn ne rata, potem pa res ne vem, no.... vanjatajnsek

harmonija  

član od: 12.8.2003

sporočila: 222

7. avg 2006 12:29

Titina, saj ni moka kriva za tvoj "šmorn" Vse, kar packam s Sparovo moko, mi rata tako, kot mora. Lahko da je moka slabše kakovosti, je pa še zmeraj moka. In sploh ne slaba. Konec debate. Lep pozdravček & dober tek P.S.: Titina, ali si že poskusila šmorn iz pečice? Božansko, harmonija

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

7. avg 2006 12:45

Harmonija, mene zanima šmoren iz pečice...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti