Moka

špelca marelca  

član od: 31.7.2006

sporočila: 87

7. avg 2006 12:46

meni se tudi zdi da so vse moke ista kvaliteta, da ni važni da če delaš kaj bolj zakompliciranega da mora biti dražja moka. Saj so tudi dobre moke poceni. Tudi jaz uporabljam Spar moko. Harmonija ja kako pa narediš šmorn v pečici?Ga še nisem nikoli delala, pa je slišati zanimivo? metoda

harmonija  

član od: 12.8.2003

sporočila: 222

7. avg 2006 12:56

Ojla! Praženec iz pečice je v bazi. Še link: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2540 Če se ne motim, je bila enkrat tudi debata na enem izmed forumov. Je pa res pregrešno dober tale praženec. Lep pozdravček & dober tek! harmonija

špelca marelca  

član od: 31.7.2006

sporočila: 87

7. avg 2006 12:58

ja sem pogledala. HVALA Harmonija Samo nekaj me zanima. Koliko šmorna pa pride iz teh sestavin? metoda

harmonija  

član od: 12.8.2003

sporočila: 222

7. avg 2006 13:01

Ojla! Jaz uporabim manjši pekač, približno 35 x 25 (tkole na "uč"), pekač od pečice je prevelik. harmonija

t-baby  

član od: 14.12.2003

sporočila: 698

7. avg 2006 13:54

jst ponavad zmer delam z cenejših mok , idin zadne čase mami kopuje eno v večjih papirnatih žakljih- no ta nevem kakega cenovnega razreda je in kake kvalitete , pa morm rečt da zmer vsi hvalijo moja peciva, piškote, biskvite..... pa je čisto vseeno katero moko uporabim vedno rata , tako da nevem v čem imate vi problem , res pa je da se mi zdi da sparov pecilni prašek slabo vzhaja , samo nisem zihr če je res sparov , tako da .... pri moki je čist vsejn lahk je za 50 sit al pa za 500 men bo ratal nakonc vse super dobr

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

7. avg 2006 14:07

Lahko, da vse rata super. Kvaliteta moke in pšeničnega zrna iz katerega delajo moko, pa zelo varira... Od cenejših do dražjih mok. Da ne govorim o BIO. Pa se ne mislim kregat in tole ni mišljeno provokativno...

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

7. avg 2006 19:01

Se absolutno strinjam z Lidko. Vedno gledam kaj gre v želodčke moje družine in če se le da, ji privoščim najkvalitetnejše stvari. Ne rečem, da iz cenejših sestavin stvari ne ratajo, sem pa prepričana v to, da če bi bila na izbiro enaka stvar narejena iz kvalitetnejših sestavin bi to kaj hitro ugotovili. lp Vesna

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

7. avg 2006 19:49

Po mojih izkušnjah sodeč ,je ogromna razlika med mokami,čeprav ni pogoj za kvalitetno moko cena! Sem nekajkrat kupla moko v akciji pa je bla čist ok ,samo malo cenejša je bila. Glede na to ,da je moka farina ena najbolj dragih mok ,ne vidim nobene razlike v kvaliteti (glede na mlinotestovo) pa stane ravno dvakrat toliko. Najboj se mi zdi da se pozna okus moke ,pri kruhu ,ko ni dodanih aromatičnih sestavim ,takrat pride najbolj do izraza. Za peciva uporabljamotestovo moko -tip 400,za kruh pa domačo moko ,ki ji dodam tud kupljene. Nebi rada pametovala, samo res mislim da cena ni pogoj za kvaliteto! val

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

7. avg 2006 20:13

Tuadi jaz že več kot eno leto uporabljam samo Sparovo moko, pa nimam prav tako nobenih težav z njo. Sem poskusila tudi z dražjimi mokami pa je prišlo ven isto - po okusu se ne da ugotovit iz katere moke je kruh ali pecivo. ariella

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

7. avg 2006 21:34

No vidiš, moji so pa vedno rekli, da imata pecivo ali kruh "čuden" okus, če sem uporabila Šparovo, Mercatorjevo ali katero drugo moko nižjega cenovnega razreda. Zdaj bele moke že nekaj časa ne uporabljam več, če pa jo, kupim vedno Farina moko, še raje pa iz kakega mlina. Dejansko ni primerjave v kvaliteti. Julija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti