Rešite kužka!

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

tema odprta - 17. jul 2006 9:55 | ogledi: 5.257 | odgovori: 82

Pozdravljeni,

Moje ime je Pika. Sem dve leti stara mala mešanka. Mali črni navihanček pa je moj 6-mesečni sinko Repko. Oba sva igriva, prijazna in se zelo rada učiva novih stvari. Veseliva se življenja in z veseljem spoznava nove ljudi.

žal trenutno ľiviva pri ljudeh, ki ne skrbijo ravno najbolje za naju. Ker ne znajo delati s psički in naju ne poznajo, ker se ne ukvarjajo z nama, naju želijo uspavati.

Zato prosim, če si kdo želi majhnega in prijaznega kužka mešančka, da pokliče na spodnji telefon in naju reši sigurne smrti. Če ne morete sprejeti oba, prosim če lahko rešite vsaj mojega sinkota. Ne zasluž si, da bi tako hitro ugasnilo njegovo življenje, saj je pol energije in sploh še ne ve kaj je pravo življenje.

Prosim, posredujte ta mail vsem, ki jih poznate. Morda pa se najde nekdo, ki si želi ravno takih navihančkov.

Upajoči pasji pozdrav. Hov hov J

Če bi torej kdo rad rešil enega ali oba kužka, naj me prosim pokliče na 040464630-Polona.

Hvala tudi z moje strani.

Aki

Temo je spremenil(a) aki dne 17. jul 2006 10:00:20

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

17. jul 2006 10:42

Zakaj pa jih ne odpeljete v zavetišče. Jaz sem ravno dva meseca nazaj vzela eno psičko iz zavetišča (sicer daleč od pričakovanj, kaj je pes - glede na to, da smo imeli pri hiši že 25 let psa, ampak se mi revca smili, ker se na njej vidi, da je morala zelo veliko pretrpet) in priporočam, da jo odpeljete tja - zavetišče Gmajnica LJubljana. LP smrkolina

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

17. jul 2006 10:47

A ni po zakonu zdrave pse prepovedano uspavati? Drugač sta pa obadva luštkana, sploh mali je cukr, bi ga takoj vzela, če bi bila sama pri hiši. LP

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

17. jul 2006 11:24

Psički niso moji. Imajo jih eni sosedje na Dolenjskem in so se odločili da jih ne bodo imeli več. Na kmetih jih pa tudi ne peljejo k veterinaju, ker jim je to nepotreben strosek :( Za zavetišče je pa kolikor sem jaz seznanjena tudi potrebno nekaj plačat, če se pripelje kuzka. njim je vse odvec. Meni se pa kuzki prevec smilijo, zato ta tema. Lepo pozdravljeni Polona(hci od aki) Aki

Janja  

član od: 10.10.2001

sporočila: 244

17. jul 2006 12:02

Mogoče pa bi morali tem sosedom malo pokazati Zakon o zaščiti živali. Usmrtitev zdrave živali je prepovedana. Usmrtitev mimo veterinarja oz. drugače kot to piše v zakonu, je mučenje živali! Če niso toliko humani, da bi kužke oddali, so mogoče toliko stiskaški, da jih bo grožnja z denarno kaznijo odvrnila od kakega groznega dejanja. http://www.drustvo-zascita-zivali.si/Predpisi/ZZ Janja

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

17. jul 2006 13:01

Janja, pa kjer ti živiš? A so ti sploh znane razmere na nekaterih slovenskih kmetijah?A misliš, da se kdo ustraši, če mu zagroziš s kaznijo???O humanosti nekaterih ljudi do živali lahko samo sanjaš!Slovenski zakoni o zaščiti živali so samo na papirju!!!Še nisem videla nobenega inšpektorja, da bi hodil po terenu in si ogledoval razmere na kmetijah!Sama hodim naokrog in rešujem, kaj se rešiti sploh da (v tej vročini sveža voda, hrana, kapsule proti bolham in klopom).V Sloveniji sem samo začasno zaradi drugih stvari, s katerimi se moram ukvarjati, pa vendar si v prostem času ne morem pomagati, da ne bi pogledala, kaj se dogaja z živalmi na kmetijah (dva dni na teden živim na obronkih Pohorja).Odnos ljudi do živali je nemogoč....psi so na verigah zastonj alarm, mačke pa zato, da lovijo miši, ni važno, če so garjave in polne bolh in klopov, saj v hišo tako ali tako ne smejo...če crknejo, bodo dobili druge, saj kotijo dva krat na leto, tiste, ki jih ne želijo, pa pobijejo... Kar se tiče odnosa do živali, še dolgo ne bomo v Evropi!Na Nizozemskem imamo živalsko policijo, ki ima velike kompetence in to bi nujno potrebovali tudi tukaj!Samo, to stane....... in kje dobiti denar, če ga še za ljudi ni? lp Nena PS: Poloni pa vse pohvale za požrtvovalnost Nena-morje

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

17. jul 2006 13:03

Upam, da se bo srečno izteklo za oba kužka. Naj še jaz pristavim piskrček. V soboto naj bi bile oslovske dirke v Škofji Loki. Ker menda ne bi bilo to pravo tekmovanje pač pa bolj druženje ljubiteljev oslov. Prireditev je bila menda odpovedana zaradi Društva proti mučenju živali. Pa se človek vpraša. Ali se ne da izpeljati tekmovanje brez mučenja ali še bolj ostro: ALI NI MUČENJE ŽIVALI ČE SE GRE ZA KASAŠKE IN NE VEM KAKŠNE ŠE KONJSKE DIRKE??????? Jaz sem si želela samo ogledati osličke, ki trmarijo in ga po svoje pečejo. A to je pa mučenje?? Malo sem zašla iz teme ampak sem se morala nekje izkašljati. LP McNena Sporočilo je spremenil(a) McNena dne 17. jul 2006 13:09:12

Janja  

član od: 10.10.2001

sporočila: 244

17. jul 2006 13:16

Živim v istrski vasi, kjer ima večina (poudarjam večina in ne vsi) t.i. starih Ištrijanov tak odnos do živali, kot si ga opisala. Tudi sama hodim okoli od kužka do kužka na lastno pest (no, zdaj s trebuhom malo težje...) in tu pa tam kakega omenjenih lastnikov "ustrašim" s kaznijo. Še predobro vem, kako je z inšpektorji, a če kmet ne ve, kako je treba z živaljo, velikokrat tudi ne ve, kako je z (ne)delom inšpektorjev. Sem pa tudi že sodelovala v raznih nočnih akcijah, ko smo uboge živali dobesedno kradli... Imaš prav Nena, slovenski zakon je le na papirju in poterbovali bi živalsko policijo, kakršno poznajo v tujini. A o tem lahko le sanjamo in si do takrat pomagamo na drugačne načine. lp, Janja

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

17. jul 2006 13:25

Se podpišem pod neno-morje in ostale. Pri nas je na žalost humanost na celi črti odpovedala. Kmet pa ima pač psa da čuva hišo in grunt, mačke pa da lovijo miši. Drugo ni važno, ker itak se novi kotijo in se ne splača k veterinarju pelati. Žalostno. Zato pa kdor more, naj pomore, pravim jaz. Ker živim v bloku, mi je žal, da bi imela psa, ker bi bil ta večinoma sam doma, ko delamo. Zato pa v našem (moravskem) zavetišču pomagam. Ali pri negi in hrani bolanih živali ali pa poiskati nekoga, ki bo za zavržence skrbel. Kyara

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

17. jul 2006 13:59

Nena-morje je napisal/a:
Na Nizozemskem imamo živalsko policijo, ki ima velike kompetence in to bi nujno potrebovali tudi tukaj!Samo, to stane....... in kje dobiti denar, če ga še za ljudi ni? Nena-morje
Zakaj stane? Prepričan sem, da bi taka policija veliko prinesla v blagajno. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

17. jul 2006 14:01

Če pomagaš samo TROHICO, je to kaplja v morju, veliko kapljic da val, veliko valov morje, pa širne oceane......s kapljico pomoči bi lahko vsi skupaj veliko storili .......za ljudi in živali...... Nena Nena-morje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti