Rešite kužka!

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

17. jul 2006 16:51

No saj je vseeno kako pa kaj najbolj važno je, da bosta psička dobila UPAM nov varen dom. Sama bi ju takoj vzela sploh mlajšega a živim pri fantu in... Upam da se bo dobro rešilo za oba!! biba

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

17. jul 2006 17:20

Naj rečem samo to, da jih je lahko sram tako delati z živaljo. Mi imamo doma mucka in živimo v bloku. Mucek nam je v veliko veselje in še na misel nam ne pride, da bi ga mučili. Malo bi bilo treba urgirati s strani pristojnih, ampak pri nas tako ni interesa.Nena-morje je dejala, da ni denarja niti za ljudi, kako šele za živali. O denar je, pa še veliko ga je,samo naši politiki imajo prevelike apetite, da bi ga še nekomu namenili. Pa smo spet v začaranem krogu. Mi tukaj ne bomo nič rešili, marsikdo drug pa bi lahko veliko storil, če bi le hotel. Upam, da bodo oba kužka posvojili, lastniki pa bodo že dobili svoje, prej ali slej. Lep pozdrav vsem skupaj. fakin712

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

17. jul 2006 18:28

Jernej, z našo mentaliteto......nikoli! Obrazložitev: mučim žival, pride policija, me hoče oglobiti...vendar jaz nekoga poznam tam in tam, moj stric je ta in ta, lahko dobite to in to, če greste preko tega.....Od desetih glob bi izterjali dve, tri..... Nena Nena-morje

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

17. jul 2006 19:28

Velikokrat je res tako kot praviš Nena- na kmetijah. Ampak hvala bogu ne povsod. Mislim, da pse bolj porajtajo, glede muc pa.... je res tako kot si rekla, mislim v več primerih kot pri psih. Jaz bi bla takoj za to policijo. katti

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

18. jul 2006 0:48

Živim na kmetiji. Pes je sicer na verigi, a ima na voljo dovolj prostora, velikokrat se tudi sprehaja. Žal ne ravno vsak dan. Vsak dan, poleti večkrat, dobi svežo vodo. Hrane ima na pretek. Mačke prav tako. Bolh in klopov nima noben, saj sproti odstranimo. Dobijo tudi vitamine, tablete proti črevesnim zajedalcem ipd. Pes je redno cepljen. Pes ima tako sonce kot senco, v hiški seno. Mačke pozimi prespijo večinoma v hlevu, kjer jih ne zebe. Ali mučimo naše živali? Atina

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

18. jul 2006 7:09

Atina, ko bi le po vseh kmetijah bilo tako kot pri vas! Blanchy

anagerzina  

član od: 29.11.2002

sporočila: 280

18. jul 2006 7:16

Vem, da me boste napadle ampak..... Tole o zaščiti živali je prav zelo dobra in humanitarna zadeva in se strinjam z vsem kar ste gor napisale. Vendar me včasih prav zaboli ko dobivam vse te maile (najmanj 1 na mesec) in slikice raznih kužkov, mačk,... ki so trpinčeni, osamljeni, zapuščeni. Delam v takem poklicu, da bi vam lahko vsak dan poslala veliko slikic in mailov z ljudmi (otroki in odraslimi), ki so ravno tako kot živali trpinčeni, osamljeni, zapuščeni. Zakaj se pa za te nihče ne oglasi? In pošlje okoli po e pošti tako v nebo vpijajoče pismo po pomoči kot je bilo to tukaj? Zakaj tudi po medijih vedno poslušamo samo o mučenju živali in, če pogledamo realno, ZAKAJ za božjo voljo nimamo društva za boj proti mučenju ljudi? A lahko svojo humanitarnost opravičimo le s tem, da pomagamo ubogim živalicam v soseski, jim nosimo vodo, hrano in prepričujemo lastnike, da z njimi dobro ravnajo, zatiskamo pa si oči, kaj se dogaja za vrati sosednjega stanovanja. V vsaki soseski, v vsakem bloku je vedno nekdo, ki potrebuje našo pomoč. Ali je to babica, ki je ostala sama in ji nima kdo prinesti kaj iz trgovine in ji pokloniti eno lepo besedo na dan, ali so to otroci, ki prenašajo nasilje s strani staršev, vrstnikov, ali je to mlada mamica, ki je ostala brez službe in svojim otrokom nima kaj dati jesti,.... Zamislimo se malo nad tem, ko bomo naslednjič poslali/dobili mail o mučenju živali. Naredimo kaj dobrega tudi za ljudi! Preveč sem se razpisala, vendar mi je to ležalo na duši odkar ste odprle to temo. Pa brez zamere! Ana

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

18. jul 2006 7:38

Anagerzina čisto se strinjam s tabo. Mene pa motijo tudi te akcije pomagajmo otrokom ampak v tujini. Zbirajo denar za raznorazne reveže po svetu za slovenske otroke in tudi odrasle v stiski pa se nihče ne briga. Zakaj tako odmevne akcije ne naredijo tudi za otroke pri nas? Tudi tukaj jih je veloko lačnih in, ki nimajo osnovnih pogojev za življenje. Kaj pa oni? Drugače pa se ne more kar tako posploševati kakšno je stanje na kmetijah. Pri nas in pri bilžnjih sosedih se vsem živalim prav dobro godi. Tudi mi nimamo psa in mačk v hiši ampak niso lačni in tudi pozimi jih ne zebe (pozimi se grejejo v ogreti delavnici. Drugače pa so navajeni zunaj in tudi nočejo biti notri. Se pa zavlečejo na senik in tam vlečejo dreto . Mucki in psička so prej preveč siti kot lačni. 1 mucka in psička sta iz društva proti mučenju živali, obe sterilizirani, psička sploh je bila v takem stanju, ko smo jo dobili, da je joj. Ampak zdaj je srečna. In tudi za okoliške sosede nisem slišala, da bi kdo grdo ravnal z živalmi. Tako, da posploševati se res ne da. LP jade

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

18. jul 2006 7:43

jade je napisal/a:
Anagerzina čisto se strinjam s tabo. Mene pa motijo tudi te akcije pomagajmo otrokom ampak v tujini. Zbirajo denar za raznorazne reveže po svetu za slovenske otroke in tudi odrasle v stiski pa se nihče ne briga. Zakaj tako odmevne akcije ne naredijo tudi za otroke pri nas? Tudi tukaj jih je veloko lačnih in, ki nimajo osnovnih pogojev za življenje. Kaj pa oni? jade
Predsednika vprašaj, on bi lahko povedal zakaj so boljše pomoči tujcem. Po mojem so tuje "akcije" bolj odmevne kod domače, pa si nabereš več (svetovnih) točk. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

18. jul 2006 7:47

Ja saj ravno na to sem mislila. Pa ga potem vsi v zvezde kujejo. Kdo pa se bo pobrigal za slovence? Potem pa jamrajo kako malo nas je. Vidite tega pa res ne razumem. jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti