22. dec 2017 16:15
To se pravi Rimljanka, je enolončnica ok, je blizu Brkinov, zdej se bom geografsko pomaknil mal nazaj tja proti Bloški planoti , al pa proti Snežniku, al tm okol, Mašun morda......prosim za še en namig !!?? hvala :)
22. dec 2017 16:15
To se pravi Rimljanka, je enolončnica ok, je blizu Brkinov, zdej se bom geografsko pomaknil mal nazaj tja proti Bloški planoti , al pa proti Snežniku, al tm okol, Mašun morda......prosim za še en namig !!?? hvala :)
22. dec 2017 16:59
No ja, ni čisto blizu Brkinov, je bolj zahodno, v časih, ko so morale gospodinje skoraj čarati, da so nahranile delavce na zemlji in domače, ko je bila hrana skromna, .......
23. dec 2017 16:34
Gajžla je briška jed, tako kot hrvatica in fakula
lp
23. dec 2017 17:06
Elaphus, a je to ista jed kot gajžo? "Gajžo je bila namenjena popotnikom in beračem. Na masti popraženi čebuli so dodali narezano meso, mediteranske začimbe, krompir ter jo zalili z vodo ali kostno juho." Vir: https://www.brda.si/briske_jedi/2015081311402384/
23. dec 2017 21:33
Katarinči je napisal/a: |
Elaphus, a je to ista jed kot gajžo? "Gajžo je bila namenjena popotnikom in beračem. Na masti popraženi čebuli so dodali narezano meso, mediteranske začimbe, krompir ter jo zalili z vodo ali kostno juho." Vir: https://www.brda.si/briske_jedi/2015081311402384/ Katarinči
|
Jaz bi rekla, da je v tem sestavku, ki si ga omenila, napačno napisano. Ali pa je več variacij poimenovanja. Bo rimljanka povedala.
lp
24. dec 2017 10:47
Tud men se zdi, da je čist narobe :(
24. dec 2017 11:52
elaphus je napisal/a: | ||
Jaz bi rekla, da je v tem sestavku, ki si ga omenila, napačno napisano. Ali pa je več variacij poimenovanja. Bo rimljanka povedala. lp cervus
|
Se strinjam, elaphus, res je nenavadno, še zlasti, ker gre v primeru, če je zapis vseeno pravilen, za spremembo slovničnega spola pri poimenovanju jedi, jed gajžo bi bila v tem primeru moškega spola, torej "tisti gajžo". Če bi bila "gajža", bi nekako še šlo, si je pač "l" vzel počitnice ...
25. dec 2017 15:50
Tale gajžla je pa res ena skrivnostna paličica, me prav zanima kakšno jed bo pričarala
25. dec 2017 18:02
Tudi mene zanima pravilen odgovor.
25. dec 2017 21:47
To mora bit ena jed iz brinovih jagod, krompirja, mogoče še kakšna prekajena suha kost! ?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zeljne krpice
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo