31. maj 2006 18:15
Veste kaj, bom jaz lepo šla po Anamarijo v Izolo, pa pridemo potem skupaj v Krško. Spoznavajmo svet in domovino, kajne?
Galja, moja Glajica, kaka pesmica...Vau, sem že deset cm večja in imam od silnega špeha, ki mi raste zaradi pesmice, znova enih deset kg več...
Se vam pohvalim, kaj sem privlekla iz USA? Potomci Slovencev, ki smo jih obiskali, so mi podarili kuharsko knjigo - napisale so jo izseljenke, v njej pa so recepti jedi, ki so jih kuhale Slovenke tam v ZDA...Za povrh pa so mi dali še podobno knjigo o imigrantski kuhinji, v kateri so zbrani recepti različnih imigrantskih skupin, ki so se naseljevale v Koloradu....No, sem pa od žene enega bišega kongresnika dobila še knjigo Creme de Colorado, o značilnostih kuhinje te ameriške zvezne države...Ker semkupila še knjigo o grilanju po ameriško, sem na koncu plačala za pretežko prtljago...To je res, nič se ne hecam, kupila sem namreč še šest steklenic različnih omak in marinad za steake. Največji hec pa je bil, ko sem prijateljici, ki me je prosila za mokasine, te sicer kupila, a je bila prodajalka tako zmedena, jaz pa tudi nisem gledala, da sem v SLovenijo iz Denverja privlekla dva desna mokasina, sicer iste barve, a različnih velikosti....Tako bomo zdaj enega poslali nazaj, oni pa meni drugega, pravega....
Ajde punce, lepo se imejte. Jutri grem za štiri dni na izlet po Bih, potem pa se drug teden spet kaj mailamo. Pozdravček, Mamamia
mamamia