Kako iščete recepte

binca2  

član od: 3.5.2006

sporočila: 57

tema odprta - 12. maj 2006 9:18 | ogledi: 2.709 | odgovori: 40

Ne bi hotla kakor koli šimfat, samo sprašujem vas, ki ste že dolgo članice tega foruma.Kako iščete recepte, da se čim manj zamudite.Včeraj sem namreč iskala recept za domače piškote in jih nisem našla, ker recepti niso urejeni po nekem kriteriju.

Npr. pod P-piškoti je le nekaj receptov, potem pa se popolnoma izgubiš, saj so piškoti pod vsemi črkami.

Zakaj npr. RECEPTI na splošno niso urejeni po nekem standardnem načinu-primer:

vsi ki bi dodali kakšen recept za piškote bi najprej vpisali besedico:

PIŠKOTI-domači

piškoti-krhki

piškoti-brizgani....

tako pa najdeš:

BRIZGANI piškoti

KRHKI piškoti

DOMAČI piškoti.....samo za primer-ni ravno tako in tako so razmetani vsi recepeti, ali pa jaz ne znam iskati, ali pa so recepti urejeni samo za plačnike plus paketa.

Še enkrat pa povem, da nočem nič šimfat, saj je receptov res veliko in tudi truda je veliko vloženega v to bazo, samo razmišljam, da je baza zelo komplicirana za iskanje-veliko časa gre v nič.

binca2

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

12. maj 2006 9:29

Jaz vse komot 1,2,3 najdem. Ampak imam pa plus paket . jade

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

12. maj 2006 9:34

Po kategoriji sladice-piškoti ti vrže ven 48 zadetkov-s pluskom seveda. Bernarda

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

12. maj 2006 9:43

binca: V "nič" gre le 6.000 SIT in potem celo leto precej manj časa v iskanje receptov. Eni pač raje izgubite veliko časa pri iskanju in gledanju, kaj je novega od prejšnjič, drugi pa enkrat ne gredo v gostilno, kupijo eno revijo manj, morda zmanjšajo kajenje za 2 cigareti na dan... in prištedijo nekaj časa. Sicer pa tako: Seznami so čisto lepo urejeni po kriteriju in sicer datum in abeseda. S tem lahko najdeš vse. Iskanje po ključnih besedah pa vrne en zadetek, ki sicer ni naključen, samo težko dobiš kaj pametnega od piškotov, če imaš en zadetek. Recepte resda pošiljate vi, ampak v te strani tudi jaz vložim veliko časa. Odkar smo na novem strežniku, imate VSI veliko večjo hitrost. Žal milijon odprtih receptov na mesec pomeni tudi denar za sam strežnik. Vsake naročnine smo zato še toliko bolj veseli, saj bo tudi drugo leto strežnik plačati, za kar bo potrebno dovolj naročnin. Iz nič bo pač nič, tudi če prispevate recepte. Tudi klub je treba plačevati, tudi če sodelujete v njemu. Tudi jaz ne mislim nikogar šimfati, taka pisma, ko vidim, da nekdo nekaj išče ure in ure z malo uspeha namesto da bi dal tistih 6.000 SIT (opozarjam da je to letno, to je 500 SIT na mesec!), me malo spravijo v slabšo voljo. In preden rečete da nimate, naj povem, da verjamem da je kdo tako reven, da nima teh 6.000 SIT, ampak mislim da je to manjšina obiskovalcev na tem forumu. Ki ima tako malo, da se ne more odpovedati neki malenkosti v enem letu, da bi si lahko privoščila Pluska. Razumem vas le v primeru, a ste brezposelna, pomeni, da ste brez denarja in z veliko časa, da potem iščete piškote na način, kot ste ga opisali. V nasprotnem pa ni, da nimate, ampak se reče drugače: Da se vam ne zdi vredno za to plačati. Odločitev je svobodna, a v tem primeru je tako, kot je. Malo težje kaj najdeš. Mogoče bi moralo biti 6000 SIT na mesec, kot imam občutek vse skupaj deluje preveč ceneno. Nikoli nisem nameraval piliti obiskovalcev s ceno, le dobiti za vzdrževanje. In sem računal na večje število uporabnikov za nižjo ceno in nisem šel na obratno varianto (recimo 12 jurjev in pač pol manj obiskovalcev). Pa se ne obrestuje najbolj. Ampak to ni bila tema, ki si jo spraševala. Odgovor najdeš pa nekje v drugem ali tretjem odstavku. Recipti so lepo urejeni za vse, iskanje po ključnih besedah tudi najde, a le en zadetek (piškotov s ključno besedo sicer najde 73). Kar je za mene, če me vprašate, točno en preveč! Pa brez zamere. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

12. maj 2006 9:50

Če primerjam naročnino, ki jo plačam vsak mesec za internet in plus paket za celo leto, je plus paket poceni in zelo dobra odločitev. Plus paket je nekaj, kar koristim vsak dan, če ne potrebujem recepta, samo pogledam, kaj je novega. To je nekaj, kar vsakemu toplo priporočam. Lp iz Mb riba-ribica

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

12. maj 2006 10:55

Tudi jaz sem zelo, zelo zadovolna s pluskom! Toplo priporočam. S pluskom je iskanje in nasploh vsa kulinarika veliko bolj enostavna. MissLady

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

12. maj 2006 11:09

Se podpišem pod obe, riba-ribica in MissLady! Blanchy

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

12. maj 2006 12:07

Enako. Ni mi žal denarja. Mi je pa žal, da nisem pluska vzela že prej. Julija

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

12. maj 2006 12:23

S pluskotom najdeš vse kar želi.Vtipkaš naprimer bučke in ven ti vrže vse recepte,ki so kakorkoli povezani z bučkami.Super zadevca je tale plusko. kalcicl

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

12. maj 2006 12:44

Jaz imam pluska že drugo leto,stane pa približno 3 kavice mesečno(oz.škatlica cigaretov).Res ne vem če je to cifra ki si je ne bi mogli privoščiti. Bernarda

lonygirl  

član od: 13.12.2002

sporočila: 167

12. maj 2006 14:37

Tudi jaz imam drugič pluska. Mi ga časti kar mami, odkar se pri nas tako dobro kuha:)). Če mi ga ne bi plačala mami, bi si ga pa definitivno sama. Lp, polona

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti