Da se ti dvigne...

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. mar 2006 22:13

Rimljanka: Najprej sem hotela citirati iz knjige, pa je prepovedano. Sem pa napisala obnovo. Pri poskusih sem ugotovila,da mi težave povzroča večja količina kvasa v testu, manjša pa bistveno manj. Hudo sem reagirala na gobe, arašide, posušeno sadje, zlasti fige,mošt,jabolčni sok, sladko sadje, mleko. Testirala sem po posameznih izdelkih.Po izganjanju helikobakterke je bilo zelooooo hudo. Knjiga se imanuje Zdravo kombiniranje hrane, Jackie Habgood, Osnove Hayeve dieta, MK 1999, CIP 613.2,615.874,avtorske pravice so zaščitene. No, naj zdaj urednik napiše, da so pa reklame prepovedane. In ko je že govora o vzhajalnih sredstvih, sem se na ta navedek spomila. Ali morda veš, kaj je kapronska kislina? frina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

1. mar 2006 23:02

frina, nikakor ni prepovedano citirati iz knjig, ravno citirati je treba, torej navesti vir, od kod pobiramo. Torej bi ti lahko dobesedno prepisala del in navedla vir. Brez navedbe vira je to pravzaprav kraja. Mene vedno nadvse pojezi, ko v raznoraznih revijah,.... berem o zdravilnih rastlinah taka skrpucala, da me skoraj kap. Vidi se, da avtorji ne poznajo tematike, prepisujejo iz raznih virov (ki seveda tudi slučajno niso navedeni), za posledice pa tako ali tako ne odgovarjajo. Običajno sicer preberem, ampak se vedno razburjam, res pa je, da običajno nimam interneta pri roki, da bi takoj napisala ogorčeno e-pismo uredniku. In - nikakor to ni reklama, kar si zapisala, to je le navedba vira, po katerih si povzela informacije. Je nasičena maščobna kislina, katere veljavno ime je heptanojska kislina (kapronska k. je trivialno ime) CH3(CH2)5COOH, ker ima 7 C (ogljikovih atomov) se imenuje septanojska. Septet sestavlja tudi 7 pevcev. heksanojska kislina (kapronska kislina),CH3-(CH2)5-COOH, soli so kapronati v surovem maslu in olju nasičenih maščobnih kislin je veliko, zakaj je zanimiva ravno ta, pa se mi ne sanja. In da ne bo izgledalo, kako zelo sem polna znanja, midva z mojim prijateljem www.google.net zmoreva najti marsikaj. rimljanka

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

2. mar 2006 12:28

Frina in Rimljanka, saj točno vem kaj je bilo mišljeno. Nasmejala pa sem se vseeno. Včasih sem res kot kaka pubertetnica, čeprav sem že blizu petdesetim. Kaj hočemo, nekateri nikoli ne odrastemo. ) Tisto, o imeti ali ne imeti pa je na žalost danes kruta realnost in s tem kar sem napisala, nisem mislila nič slabega. lp Julija

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. mar 2006 14:45

Julya, včeraj sem bila ravno na pogrebu Pusta, ker sem šla mimo. Srečam maminega bratranca po njeni mami, ki se šali, da je iz sorodstva. Dva koraka naprej mamini sorodniki po strani maminega očeta. Pri takem sorodstvu ni čudno, da sem NAMENOMA zapisala tako kot sem. Je pa res, da pol človeštva nima te telesne dupline. frina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti