Ikea

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

7. avg 2007 17:17

mimika, to o denarnici pa ni čisto res. mene si zdaj eno malo užalila, tako mimogrede. saj ne da imam kaj proti ljudem s tanko, pa niti z debelo denarnico! mi se planiramo selit v novo stanovanje, ki ga zdaj adaptiramo, ampak zaradi več faktorjev (menjava službe, posledično daljši urniki in manj časa za dela, rojstvo najprej enega otroka in zdaj še drugega, ki je na poti), smo se odločili ostati v stanovanju v katerem sedaj živimo še naslednjih nekaj let (predvideno 2 leti), ker gre adaptacija polževo počasi. novo stanovanje bo dobilo novo opremo, kjer ne bomo šparali, kajti tisto bo naš dom naslednjih xxxyyy let, toda posteljo nameravam vzet s sabo ali si enako ponovno nabaviti v ikei, in postelja ne bo edina stvar! to ni stvar kdo si lahko privošči ampak s kakšno mentaliteto kupuje. jaz sem bila pripravljena za posteljo odšteti krepko več (in denarnica to zaenkrat dovoljuje), pa mi je 6 do 9 tednov za moj rastoči trebuh bilo preveč čakanja, da ne govorimo o nefleksibilnosti pri izbiri modela, o prevozu, ... tako, da ne posplošuj, prosim. TanjaG.

damjana  

član od: 29.8.2001

sporočila: 22

7. avg 2007 17:21

Mimika, poznam kar nekaj takih, ki prisegajo na Ikeo, pa imajo precej pod palcem. Ne vem, mogoče varčujejo na ta račun Pa saj pravim, enim je všeč nekaj, drugim spet čisto nekaj drugega. Nikoli še nisem bila v Ikei in me niti ne vleče, kaj češ. Pina Colada - eni bi radi imeli pohištvo mogoče tudi za celo življenje, ker se mi ne da vsakih deset let prenavljati stanovanja. Pa v Lesnini na Rudniku sem zadnjič videla stvari, ki so mi bile čisto všeč. Me mika pač kaj drugega, saj pravim, eni smo čudni Damjana

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

7. avg 2007 18:52

Me včasih popade, da bi naredila poskus - zamenjavo: artikle, ki so pri nas razstavljeni, bi prestavila nekam v hvaljeno tujino.....................tiste iz tujine pa k nam..............................................

in me prav zanima, kakšna bi bila reakcija nekaterih.

rimljanka

kažotk  

član od: 22.7.2005

sporočila: 62

7. avg 2007 19:38

Živjo! Tudi jaz moram povedati svojo zgodbo o nakupih v IKEI. Za nas je super trgovina. Ta tip trgovine pa ni za vsakogar. Predno sploh greš v takšno trgovino je fajn, če dobiš njihov katalog, ker je v njem več kot na spletni strani. Ko imaš izdelan načrt kaj rabiš, se podaj v to trgovino z mislijo, da imam ves dan časa za nakup (počasi). Izbira trgovine Avstrija-Graz ali Italija-Padova? Midva z možem sva šla v eno in drugo. Ker sva oba Primorca sva se najprej odločila za Italijo. Cel dan sva si vzela čas, da sva nakupila za pol stanovanja pohištva (deževna nedelja-super za takšne stvari; bila sva cca 6 ur v tej trgovini, vmes sva šla še pojest, vse premela in ponovno šla v nakup). Ker se določenih artiklov ne da dobiti (midva sva iskala posteljo 200X180 italijani imajo standard le 200X160!!!) sva se lepo odpravila v Graz brez znanja nemščine. Ma ljudje božji ne se nič sekirat imajo zaposlene tudi ljudi iz bivše juge.-pričajo tudi po "naše" samo face poglej in malo povprašaj. In tako sva midva kupila spalnico in še nekaj drugih stvari, ki so bile takrat precej različnih cen. Baje da sedaj ni več tako. Preverite; ali jih pokličite ali jim pošljite po e-mailu. Vedno in vselej preverite na informativnem pultu, kjer vam izdajo nalog za odprem iz skladišča, če je to dejansko kar ste vi mislili, da potrebujete. In še nekaj, ko nakladate v prtljažnike dobro preglejte, če je vse uredu z blagom-da se izognete morebitnih reklamacij, kajti IKEA je vseeno daleč. kažotk

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

7. avg 2007 19:44

Tudi sama lahko rečem Mimika, "da si udarila mimo" glede tanke denarnice. Moja sestrična, ki živi in dela v Avstriji in prisega na IKEO, ima narejen doktorat in dela tudi na delavnem mestu, ustreznem njeni izobrazbi. Njej se zdi IKEA super in kot sem napisala že kakšno stran nazaj, je praktično opremila celo hišo z pohištvom in dodatki s te trgovine. Je zgolj zadovoljni kupec, ki se vrača in se bo še vračal. To pa verjetno zato, ker imajo v stanovanju njenih staršev kakšne kose pohištva z IKEE, ki so stari že blizu 30 let. Mijan

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

7. avg 2007 22:15

Velikokrat kupujem v Ikei, saj imajo zares lepe in uporabne reči. Fino je , da si lahko privoščimo menjave pohištva vsake toliko časa, glede na velikost družine, barve, nove potrebe in tako naprej in naprej.... Niti pod razno bi ne želela imeti pohištva za celo življenje.... dolgočasno. Zamenjaš krožnike in kozarce in se ti zdi že vse novo... kakšna nova zavesica ali lučka... skratka Ikea je zame volja do življenja Maša

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

7. avg 2007 22:45

Jaz sem tudi videla kuhinjo iz Ikee v stanovanju dveh univerzitetnih profesorjev v Nemciji, tako da to glede "tanke denarnice" nima cisto nic veze. Jerneja USA

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

8. avg 2007 7:38

Ha-ha, za tanke denarnice pa tudi jaz ne morem reči, da hodijo na sprehod v Ikeo, je lahko tudi ta zanje predraga. Sicer pa tudi pri nas dobiš npr. v Lesnini, Rutarju in Dipu, pa verjetno še kje, cenejše zadeve. Moja denarnica, prevsem pa moje oči in moja glava meni pravijo, da rada vsake toliko časa zamenjam posteljo, pa kako mizico..., zakaj bi potem metala stran denar in kupovala drago pohištvo, če se ga pa hitro naveličam. Ravno sem se začasno preselila iz ene sobe v drugo, ker je moja na vrsti za prenovo, pa imam potem v mislih skok do Ikee in si nabaviti novo opremo. 

Loni Makaroni

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

8. avg 2007 10:09

seveda ima vsaka trgovina svoje stranke, ki tja hodijo iz prepričanja. ne glede na debelino denarnice. definitivno moja ugotovitev velja za krog ljudi, v katerem se gibljem pri nas. očitno imate drugačne izkušnje. je pa res, da eni ljudje kupujejo poceni neglede na to, koliko si lahko privoščijo. pa še o univerzitetnih profesorjih iz nemčije. delam v isti branži in imam veliko stika z njimi. večinoma so neznansko varčni, da ne rečem škrti do obisti. čeprav se mi zdi, da sem dojela že vse njihove "fore", me vedno znova presenečajo. mogoče je boljše, če bi rekla, da je ikea za ljudi, ki nočejo preveč porabit za opremo stanovanja, pa vseeno želijo moderno pohištvo. debelina denarnice ne igra vloge. loni, seveda imaš prav. tisti, ki ne vejo, ali bodo preživeli iz meseca v mesec. za ikeo niti ne vejo. mimika

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

8. avg 2007 10:31

Hja, kar dolgo časa šparam, preden se podam v Ikeo, zato pa takrat izberem kvalitetno pohištvo. Slabe robe ima tudi Ikea veliko, a to še ne pomeni, da ne moreš svojega stanovanja opremit s kvalitetnimi stvarmi. Pač izbereš najboljše (ali pač tisto, kar ti paše). V mojem stanovanju je večina pohištva iz Ikee in sem z njim zelo zadovoljna. Kot sem že enkrat napisala, sem imela tudi že kuhinjo od Lipe, pa ni bila čisto nič boljša od Ikeine, ki jo imam zdaj. Le cena je bila veliko višja. Kozmeja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti