Izpadanje las

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

14. okt 2008 16:55

Ob prebiranju teh 17-ih strani sem se vprašala, če mogoče še katera od ostalih članic, ki imajo težave z mastnim lasiščem in prekomernim izpadanjem las, je dosti teh konzerv.

receptor  

član od: 18.10.2008

sporočila: 276

25. okt 2008 14:18

Iz 1rumenjaka in 1dcl olivnega olja naredi majonezo,to znaš-dodaj žličko medu,par kapljic limoninega soka in malo ruma,nakoncu pa še ostali beljak.Z to mešanico natri lasišče,gapokrij z turbanom iz brisače in pusti delovati 20 minut.Lasišče dobro operi,tako da nazadnje izplakneš z hladno vodo-tako da čutiš hlad na temenu ne premrzlo.Tako ravnaj 3krat tedensko in kmalu bo viden rezultat lasje dobijo lesk,o prhljaju ne bo govora pa tudi izpadali ne bodo več.Preizkušeno LP

lesnik  

član od: 9.10.2006

sporočila: 294

25. okt 2008 15:31

receptor je napisal/a:
Iz 1rumenjaka in 1dcl olivnega olja naredi majonezo,to znaš-dodaj žličko medu,par kapljic limoninega soka in malo ruma,nakoncu pa še ostali beljak.Z to mešanico natri lasišče,gapokrij z turbanom iz brisače in pusti delovati 20 minut.Lasišče dobro operi,tako da nazadnje izplakneš z hladno vodo-tako da čutiš hlad na temenu ne premrzlo.Tako ravnaj 3krat tedensko in kmalu bo viden rezultat lasje dobijo lesk,o prhljaju ne bo govora pa tudi izpadali ne bodo več.Preizkušeno LP
..... Ostali dodajte pa še malo moke in ščepec pecilnega in zadevo specite, pa dobite krasne mafinčke....... lesnik, http://lesnik.moj-album.com/

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

26. okt 2008 8:49

lp, vanjatajnsek

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

28. okt 2008 7:27

Receptor, jst sem pa sinoči čisto za štos poskusila tvoj recept (čeprav sem imela občutek, da sem dodala malo preveč ruma, ker sem se takoj, ko sem sprala oblogo, malo omotična odpravila spat:)! Moram reči, da me prvič po letu dni, odkar se mi je pojavil ta gnusen masten prhljaj s čudnim vonjem, ne srbi več glava, nasprotno, občutek je čudovito osvežujoč, pa še tist čuden vonj lasišča je izginil. Fenomenalno. Košuta

White Daisy  

član od: 18.2.2007

sporočila: 185

28. okt 2008 9:04

Košuta, Si dodala tudi beljak? Zanima me, če ni potem, ko spereš s toplo vodo ostalo na lasišču kaj koščkov beljaka, ki v topli vodi reagira?)) Ali nanesemo to masko na suhe ali mokre lase? White Daisy

White Daisy  

član od: 18.2.2007

sporočila: 185

28. okt 2008 9:14

Pozabila sem povedati, da imam izredno SUHE lase. Je ta maska namenjena tudi suhim lasem? Kaj bi bilo dobro za suhe lase, ki nenormalno izpadajo? White Daisy

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

28. okt 2008 9:16

White Daisy je napisal/a:
Košuta, Si dodala tudi beljak? Zanima me, če ni potem, ko spereš s toplo vodo ostalo na lasišču kaj koščkov beljaka, ki v topli vodi reagira?)) Ali nanesemo to masko na suhe ali mokre lase? White Daisy

Tudi sama se spominjam umivanja las z jajcnim rumenjakom, tako nam je umivala lase nona. Dodajala pa ni nicesar, niti olja niti zganja, samo v zadnjo vodo mocan kamilicni caj in limonov sok.

nola

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

28. okt 2008 9:50

Sem dodala beljak, ja. Ampak če si s hladno vodo spereš lase, ni panike, gre lepo dol. White Daisy, memi se zdi tole za suhe lase idealno, saj imam tudi sama bolj suhe lase, pa mastno lasiše polno prhljaja. Ta obloga ti ful zmehča lase, vsaj meni jih je, pa sem bila sicer malo skeptična, glede na to, da je noter rumenjak, ki pobira maščobo. Potem si jih nisem umila s šamponom, ampak bom tole oblogo nekaj časa prakticirala, da vidim, če mi bo umirila prhljaj. Se pa vse obloge nanašajo na mokre lase, ker je takrat las "odprt" in vpije vse, kar nanj naneseš. A ima še katera zaradi prhljaja tak čuden vonj las in lasišča. Meni je dermatolog poleti rekel "kakšne glivice neki", ampak meni je tale masten prhljaj res čuden. Tudi ko si operem glavo s šamponom, ima še vedno tak čuden starinski vonj. Povezujem ga z izpadanjem las, saj imam včasih občutek, da imam zaradi te nadloge lsišče čisto zadušeno. Košuta

receptor  

član od: 18.10.2008

sporočila: 276

28. okt 2008 15:11

Zelo me veseli, da ste preizkusile moj recept.Zdravilo se da na suhe lase,pa tudi na obrazu ne bo škodilo.Ko ččlovek naleti na težavo,se rad oprime vsake sprejemlive rešitve.Prednost dajem naravnim seveda preizkušenim zdravilom.Zakaj bi namreč verjeli fermacevtom,ki prenekatero bolezen ne želijo pozdraviti,da bi le bilo dovolj dobička z kemijo,ki v večini primerov nič ne pomaga.(Aids,nore krave,ptičja gripa....)Torej včasu intenzivnega zdravljenja si lase umij,trikrat tedensko,pa dva tedna,nato pa po potrebi! receptor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti