Izpadanje las

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

14. okt 2008 11:20

Košuta je napisal/a:
Sem nova na forumu.....Jem bolj ali manj normalno hrano, le neredno, pojem pa ogromno tune Rio Mare, skoraj vsak dan, sira, sadja in zelenjave......

Zanima me, če še katera izmed vas, ki vam izpadajo lasje, pojeste dosti tune Rio Mare?

silva  

14. okt 2008 12:14

Pazljivo sem prebrala vse strani in vidim, da je to omenila samo Košuta.

Stvar je namreč takšna. Nekje od marca letos sem si skoraj vsak dan (vsaj 3x na teden) za malico kupila Insalatissimo RioMare (pikantno varianto). Željo po teh ribah sem imela več kot 4 mesece. Junija sem opazila, da se mi lasje nenormalno mastijo in izpadajo bolj, kot ponavadi (tudi jaz imam malo daljše).

Ni mi bilo logično (saj živim vedno enako, razen tega, da letos poleg ostalega dela, še gradimo). Konec julija se je cena teh rib drastično zvišala in sem jih nehala kupovati - dobesedno sem jih "odrezala" z menija (niso mi toliko vredne, kot zahtevajo, da jih plačam).

Lase imam zdaj takšne, kot so bili prej... Ne vem, če so ravno ribe "krive", ampak, ko gledam nazaj, se mi zdijo edini možen krivec.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. okt 2008 12:23

No, tole s tunino je pa zanimivo. Anyway, jaz danes praznujem šest mesecev nekajenja. Sem vedno v lase in kožo precej vlagala (in se je trud splačal), ampak sem v zadnjih mesecih brez nikotina tozadevno precej avansirala. Kdo bi si mislil.... Vendelina jr.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

14. okt 2008 16:04

Košuta, tudi živciranje (ob gradnji) veliko doprinese k izpadanju las, tako da mogoče ni nujno, da je kriva tunina. Glede na to, kako "naravna" je postala že vsa hrana, ki jo uživamo, tudi najbolj opevano zdrava, pa tudi lahko vpliva na poslabšanje.... mogoče bi bile krive kakšne težke kovine, nakopičene v ribah? Samo razmišljam, ne vem. Lep dan! Sy

silva  

14. okt 2008 16:36

Sy je napisal/a:
Košuta, tudi živciranje (ob gradnji) veliko doprinese k izpadanju las,...Lep dan! Sy

To je že res, ampak gradnje še nismo zaključili (torej se živciranje nadaljuje in se še bo vsaj naslednje leto), lasje pa so spet takšni, kot so bili: bolj suhi (skoraj krepasti), občasno si jih moram mazati s preparati, da niso presuhi.

Res nisem v preteklosti delala nič drugega drugače kot to, da sem jedla (pre)več tune iz konzerv...

silva  

14. okt 2008 16:55

Ob prebiranju teh 17-ih strani sem se vprašala, če mogoče še katera od ostalih članic, ki imajo težave z mastnim lasiščem in prekomernim izpadanjem las, je dosti teh konzerv.

receptor  

član od: 18.10.2008

sporočila: 276

25. okt 2008 14:18

Iz 1rumenjaka in 1dcl olivnega olja naredi majonezo,to znaš-dodaj žličko medu,par kapljic limoninega soka in malo ruma,nakoncu pa še ostali beljak.Z to mešanico natri lasišče,gapokrij z turbanom iz brisače in pusti delovati 20 minut.Lasišče dobro operi,tako da nazadnje izplakneš z hladno vodo-tako da čutiš hlad na temenu ne premrzlo.Tako ravnaj 3krat tedensko in kmalu bo viden rezultat lasje dobijo lesk,o prhljaju ne bo govora pa tudi izpadali ne bodo več.Preizkušeno LP

lesnik  

član od: 9.10.2006

sporočila: 294

25. okt 2008 15:31

receptor je napisal/a:
Iz 1rumenjaka in 1dcl olivnega olja naredi majonezo,to znaš-dodaj žličko medu,par kapljic limoninega soka in malo ruma,nakoncu pa še ostali beljak.Z to mešanico natri lasišče,gapokrij z turbanom iz brisače in pusti delovati 20 minut.Lasišče dobro operi,tako da nazadnje izplakneš z hladno vodo-tako da čutiš hlad na temenu ne premrzlo.Tako ravnaj 3krat tedensko in kmalu bo viden rezultat lasje dobijo lesk,o prhljaju ne bo govora pa tudi izpadali ne bodo več.Preizkušeno LP
..... Ostali dodajte pa še malo moke in ščepec pecilnega in zadevo specite, pa dobite krasne mafinčke....... lesnik, http://lesnik.moj-album.com/

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

26. okt 2008 8:49

lp, vanjatajnsek

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

28. okt 2008 7:27

Receptor, jst sem pa sinoči čisto za štos poskusila tvoj recept (čeprav sem imela občutek, da sem dodala malo preveč ruma, ker sem se takoj, ko sem sprala oblogo, malo omotična odpravila spat:)! Moram reči, da me prvič po letu dni, odkar se mi je pojavil ta gnusen masten prhljaj s čudnim vonjem, ne srbi več glava, nasprotno, občutek je čudovito osvežujoč, pa še tist čuden vonj lasišča je izginil. Fenomenalno. Košuta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti