16. apr 2008 8:00
Predvidevam, da bodo tudi tebi (kot vsem, nekoč tudi meni) povedali nekaj v smislu zapacanosti in zaradi tega lasje ne morejo poganjat in ... Ker nisem strokovnjak, pač ne morem reči, da je to en bla bla bla in dodaten cekinček v mošnjiček proizvajalca raznih maž, ki to zapacanost "kao" odpravijo. Jaz in še 4 znanke nismo imele nobenih dodatnih težav zaradi prebujnega naglavnega okrasja po takšni seansi (nekajkratni). So se pa meni lasje še bolj mastili in imela sem občutek, da mi bodo vsi odpadli.
In sem po dolgih letih srečala bivšo sodelavko, nekoč je imela izredno redke lase, ob tem srečanju pa lepo in kar bujno paž pričesko. Pa sem jo kar direkt vprašala, če je kaj bolna, saj sem bila prepričana, da ima lasuljo. Povedala mi je, da ji je neka gospa, ki se v njihovi vasi ljubiteljsko ukvarja z zeliščarstvom, rekla, naj si lasišče 2x mesečno natre s ricinovim oljem, zavije glavo v nekaj bombažnega in to pusti nekaj ur, še najbolje pa čez noč, potem pa normalno spere z vodo in šamponom. Seveda sem sprobala in tudi kar težko verjela, da so bili zjutraj lasje skoraj suhi (pa sem lasišče res izdatno zvečer natrla). Če ta maža pomaga sicer ne morem trditi, vendar pa imam jaz sedaj res opazno več las, kot pred 3 leti (kar lahko potrdijo vsi, ki me dalj časa poznajo). Je pa najbrž zdaj tak čas, ko vsem lasje malo bolj izpadajo.
Ognjič