Izpadanje las

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

8. maj 2008 14:58

lp Naj napišem samo to da pri meni še kar ni sprememb,moji lasje so prava katastrofa... Darja -

darja-  

21. maj 2008 20:43

Danes sem bila že na drugem pregledu z mikro kamero.Spet sem dobila čistilno peno in ampule s katerimi se moram masirat.Teh še nisem uporabljala,prej sem imela Vichy-jeve. Kljub vsem vitaminom in napitkom pa je moje stanje porazno. Tako zdaj pa grem h zdravniku in si bom dala pregledat kri in ščitnico,pa bomo videli kaj bo. Zdaj pa me že mal grabi panika,sam moram pa napisat da imam izredno veliko novih las,mi vse "štrli",ko da imam na glavi venec ha,ha,ha.. Darja -

anemona  

član od: 9.5.2008

sporočila: 124

22. maj 2008 12:56

Izdelki Rough niso slabi vendar se rezultati pokažejo šele po 4 mesecih.Sama sem to rabila pred 3 leti.Biti moraš reden, potrpežljiv uspeha ni čez noč.velikokrat je kriv tudi stres. anemona

darja-  

23. maj 2008 9:12

Do takrat bom plešasta............................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Darja -

sukrček  

član od: 3.6.2007

sporočila: 7

23. maj 2008 12:09

Draga Darja berem ta tvoja poročanja in držim pesti..... Podobne probleme z izpadanjem las sem imela tudi sama, pa mi je dermatolog predpisal nek losjon za lasišče dexa... (ne vem več celega imena), ki je kar pomagal s tem, da sem mogla tudi dvigniti železo v krvi. Imam podoben problem, venadar z nohti. Jem proso, lan .... in vendar se mi na konicah nohtu kar naprej pojavljo zarezice kakor bi noht cvetel.... Vztrajnost se nama bo 1 x obrestovala vem :) lp iz balija... pardon obale sukrček

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

23. maj 2008 14:28

čakaj, darja, če imaš veliko novih las, zakaj panmičariš. Zrasi morajo, caj kak slab cm na mesec pa zrastejo.....hitreje pač ne gre.

rimljanka - zasebno mnenje

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

8. jul 2008 13:16

Sem nova na forumu. Darja, skoraj odkar se je začela tale razprava spremljem tvoje težave, zdaj pa ni več glasu od tebe... Kako kaj tvoji laski, a se je stanje popravilo? Imam ISTI problem, ampak sem obupala. Poskusila sem VSE (ricinusove obloge, rumenjaki, Vitamine za lase, Roughj peno - tudi mene so nasrali -) pa še bi se kaj našlo. Nekdaj krasni gosti rahlo valoviti lasje mi zdaj izpadajo že leto dni, začelo se je julija lani. Marca se je stanje izboljšalo (verjetno zaradi enormnih količin vitaminov za lase) zdaj pa imam nov problem: kljub temu, da mi je pognalo res veliko novih las, mi potem ti, ko so dolgi nekaj cm izpadejo. Familija mi govori, da imam še vedno goste lase, ampak saj same veste, kako je to. Ko pri sebi vidiš, da za čop rabiš samo še eno ofucano elastiko, prej sta pa bili potrebni dve debeli, ko vsako jutro znova v umivalniku šteješ tiste lase, prej jih je bilo pa samo do 10... 10 ni nazaj sem si jih pred pranjem razčesala, jih je bilo 70 izpadlih, nato sem si razčesala oprane, jih je bilo več kot 100. Vsega skupaj cca 200 las samo ob pranju, da ostalih, ki jih čez dan vlečem ven, sploh ne štejem.. 24. julija grem h dermatologu, Bartenjev-Rogelj. Ščitnico preverila, je OK, preverila kri - sem ful zdrava. Jem bolj ali manj normalno hrano, le neredno, pojem pa ogromno tune Rio Mare, skoraj vsak dan, sira, sadja in zelenjave. Torej: vitamini za lase so mi ful pomagali, a kaj, ko mi lasje pol tako hitro izpadejo! Mi je rekla frizerka v salonu Mali: "Če izpadajo, izpadajo vsi!", a to se mi prej res še ni nikoli zgodilo.. Stara sem 30 let, v zadnje leto sem imela precej stresno, ampak takšna stresna obdobja sem imela že prej. Kadim škatlo ali več na dan, ampak kadila sem že prej. Nič novega torej. Vzrok neznan. Pišem bolj zato, da si malo olajšam dušo, če mi bo katera odgovorila - Darja?- bom zelo vesela. Košuta Košuta Sporočilo je spremenil(a) Košuta dne 08. jul 2008 13:17:04

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

8. jul 2008 13:42

Kaj pa če bi poskusila katera najprej zdravljenje od znotraj: koprivov in šentjanževkin čaj. Hkrati pa po vsakem pranju še enkrat preliti lase s koprivovim čajem in samo malo popivnat in naj se lasje kar tako posušijo. Ne se bat, ne smrdi.

So pa še bolj učinkovite koprivine korenine, stisnjen sokec in malo vtirati v lasišče.

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

8. jul 2008 13:49

Vem, da je kopriva zakon, ampak...na to možnost sem čisto pozabila! Bom poskusila! Vem, da ne smrdi :) A katera od vas, ki ji izpadajo lase, šteje izpadle lase? Koliko jih je? Pri meni 200-300... Košuta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. jul 2008 14:13

Košuta, To, da greš k dermatologu, je prava odločitev. Ni, da bi mi tule vsak svojo žavbo reklamirali in svojo pamet prodajali - nimamo ne ustreznega znanja (gospod Bartjenev ga pa ima). Želim pa omeniti nekaj drugega. Praviš, da si stara trideset let in da si kar zdrava. Jasno, pri tridesetih letih večina ljudi še nima organov trajno poškodovanih in pri tridesetih se še ne vidi, v katero zdravstveno smer bo šlo naše telo. Istočasno praviš, da si imela zadnje leto bolj stresno, ampak da stresno si imela tudi že kdaj prej in da kadiš eno in malo več škatlo na dan, ampak da kadila si pa tudi že prej.... Veš, pri tridesetih letih je čas, da človek spozna kaj je RES stres (ker tisto, kako se bo naredil izpit na faksu, to v bistvu ni stres in dokler so starši pri močeh tudi to, če kdo še nima zaposlitve, ni takšen stres). In da se zave, da tisto, kar je RES stres - da to bo trajalo takole naslednjih 35 let. Minimalno. Bolj verjetno 40. Bolj ležerno pa ne bo. Vsak dan bodo prišle nove obveznosti, vsak dan bo treba obračati evre in vedeti, koliko bodo ta mesec potegnile dol anuitete, vsak dan bo treba skleniti kaka dva kompromisa s partnerjem, vsak dan se bo treba samostojno odločati o kakih 10 stvareh takoj zdajle (in ne stokati po forumih, kaj mi je storiti in te stvari in joj kolk sem boga reva). In ko kolikor jasno, kako se ta rutina oddela, bodo prišle nove zahteve. Tipo vzgoja otroka, pa usklajevanje časa zase in za družino in časa za kariero. In ko se bo ta rutina kolikor toliko osvojila, bo otrok v puberteti, ti boš pa razmišlajla o svojem libidu in o tem, če ti mlajša službenakolegica slučajno hoče zasaditi nož v hrbet in ali se je tvoj partner preveč zredil. Če bo pa hujšal te bo pa začelo gristi, če hujša zase, zate ali za kakšno tretjo. Potem bodo stresi, ko boš imela stalno previsok pritisk in lasje na glavi bodo zadnja stvar, ker bo treba paziti na kardiovaskularko, pa na ledvice, pa nevemnakajševse....In bodo stresi, ko bodo otroci odhajali od doma in bodo stresi, če mularija pri tridesetih ŠE VEDNO ne bo šla od doma....Skratka, vsako življenjsko obdobje ima eno količino stresa in s tem se je treba naučiti živeti (Če se ti bo kdaj v življenju zdelo, da zdaj je pa vse skupaj BOLJ LEŽERNO - potem boš verjetno prijetno senilna...) In pri tridesetih si je treba povedati, da te vse tole iz zgornjega odstavka čaka in da se je treba na to pripraviti. In se naučiti živeti tako, da obremenitev traja čim manj časa in da ne pusti posledic. In če vsak dan pokadiš škatlo cigaret in več - potem si na dan jemlješ veliko minut, v katerih bi lahko prišla do spoznanja, da bodo vsi dnevi do konca življenja stresni in da je treba to zadevo akceptirati, ponotranjiti in da z nasmehom nadaljevati življenje. In ne bom ti tule pridigala o tem, kako je katran RES škodljiv (sem sama kakih petnajst let nekaj z rokami mahala in sicer sem jih pokadila pet na dan - pri šesti me je itak že bolela glava in ni več pasalo) - ampak, daj, malo pomisli, kaj počneš takrat, ko kadiš. Tisti jutranji užitek ob kofetu - tega se še spomnim, tu ni frke. Pa tista po kosilu je tudi uživancija. Ampak, kaj delaš z dvajsetimi in več na dan? A imate kje v službi kakšen skriti kot s kakšnim smrdečim pepelnikom in potem se službeno pleme tam dobiva vsakih toliko in toliko minut in potem tečejo ene neproduktivne diskusije, ker nekaj se je pa treba pogovarjati? Or even worse, neskončno paberkovanje z bejbami ob kofetu in cigaretah, ki se vedno-ampak-vedno konča z občo ugotovitvijo, da moške je pa res težko razumeti.... A ni bolj produktivno iti s prijateljico malo po Čopovi (oziroma ekvivalentu te ulice, če nisi iz Lj), pa fini čeveljci in oblekica, pa malo promet ustavljata (ki ga, če sediš v kafiču s cigareto v roki, definitivno ne moreš)? Hej, punca, jaz sem dobrih deset let starejša od tebe - pa ti povem, je en gušt "ustavljati promet" - emšo nima nič s tem. Moja mama tudi tako pravi In če grem nazaj na cigarete - tisti užitek ob jutranjem kofetu in po kosilu - to je okej. Za tole te še zdravnik ne bo postrani delal. Malo prekšrkov je tudi treba. Ampak kvantiteta naredi drugo kvaliteto in 20 cigaret na dan minus dve za užitek je enako 18 cigaret preveč in če gre za vsako cigareto 5 minut, potem je to 90 minut na dan. To je 90 minut, ki jih mečeš proč. Tako, kot ti iz aktivnega dela dneva izpade 90 minut, ti na en ponesrečeno paralelni način izpadajo lasje. Maybe just maybe ti pa lasišče RES hoče nekaj sporočiti. Skratka, želim ti, da nehaš frčkati minute. Ker se nobena ne vrne (lasje bodo še zrasli, enivej). Pa. čim več prometa ustavljaj. Vsak dan. To paše. Tiste jutranje cigarete ti ne bom odrekla. Ampak emfizem je še manj seksi kot frizura tipo Sinead O"Connor.... In Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 08. jul 2008 14:15:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti