Kam na dopust?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. mar 2010 16:33

Lučka, jaz sem totalna vernica Barcelone (če je človek vernik arhitekture, mu drugega ne ostane....), medtem ko me katalonska obala pušča čustveno hladno. To je lokacija za maturantske izlete, po tem obdobju pa tudi če preskočiš, hudega ne bo. Moj nasvet bi bil, kupi karto za Barcelono (so vedno pomladne akcije, pa je to kar ugodna cena) in si privošči en teden Barcelone v kakšnem simpatičnem družinskem hotelu (oziroma, hotelčki, ki jih najde Kompas so okej in to isto v lastni režiji....) cerca del barrio gotico in potem udobne mestne čevlje in predelaj Barcelono po dolgem in počez (imajo v vsakem hotelčku brošurice, kjer piše, kaj se bo dogajalo v mestu in najbolje, da vpraša lokalce na recepciji, kam hodijo oni žurat in to je to)in en dan si rezerviraj še za izlet v Figueras/Girono in si boš ogledala Dalijevo hišo. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

26. mar 2010 16:59

V mojem mailu je izpadlo besedilo, da na take ture ne bi šla z agencijo, ampak bi si sama naredila plan. Danes, z netom, je to zlahka narediti, pa malo pomoči kakšnega vodiča (Mesto na dlani na primer), potem pa na kraju samem, kot je rekla Vendelina, domačine vprašat. To je potem pot po meri.

Mamamia

mamamia

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

26. mar 2010 17:00

Lučka, izogni se Lloret del Mar v velikem loku in si raje privošči par dni več Barcelone. Če kupiš karto za turistični avtobus, imaš s tem pokrito tudi nekaj vstopnin, poleg tega ima ta avtobus redno linijo in ves čas vozi od znamenitosti do znamenitosti, tako da vodiča v resnici ne potrebuješ.

Barcelona je moje najljubše mesto in si je nikakor ne moreš ogledati v enem dnevu.

tulka

mamamia  

26. mar 2010 18:04

In res nič ne izgubiš, če se izogneš temu hotelsko-letoviškemu mestu, kjer te na vsakem koraku cukajo za rokav in nagovarjajo za obisk lokala, s popustom samo zate seveda... To je mesto za tiste, ki iščejo pretežno zabavo, hrup,  glasbo, ples do jutra, poležavanje na pesku ...

Mammaia

mamamia

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

26. mar 2010 18:50

Za Barcelono rabi človek s precej kondicije in volje do hoje cca 3 dni. Minimalno. Z manj dobiš le nek splošen vtis o mestu, to pa je velika škoda, saj Barcelona ponuja res veliko. Seveda se lahko tudi voziš, a je hoja mimo prekrasnih stavb in parkov tako navdušujoča! V Barceloni se dobi dokaj ugodno prenočišče, z zemljevidom in kakšnim priročnikom je povsem obvladljiva. Če že moraš na obalo, priporočam Tosso de mar. Romantično, res lepo. Iz Barcelone greš z vlakom do Blanesa, potem pa do tja z avtobusom. Nazaj pa morda z ladjico do Santa Susane, da si ogledaš z morja Costa Bravo, tam pa nazaj na vlak za Barcelono - če imaš na razpolago več kot 3 dni, seveda. Mene trenutno begajo izjave popotnikov, da sta Madrid in Toledo še lepša. So trenutki, ko bi želela biti bogata. Lisa

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

27. mar 2010 8:48

Lučka, če se le da, pojdi v Barcelono za več dni in izogni se Lloret de Maru. Jaz sem bila v Barceloni vsega skupaj 14 dni, pa se mi še zdi da nisem videla vsega. Prvič sem bila z agencijo, ko sem bila še mlajša (mislim da s Palmo) in smo šli čez znamenitosti čist prehitro. Do park Guella, hitro čez, do Sagrade familie, hitro do Ramble, tam malo sprehoda, pol ure prosto in nazaj v hotel. Ko sem lani tam hodila sama, sem videla in doživela toliko novih stvari... greš na tržnico na Rambli, opazuješ umetnike v parku Guell, sediš na Barrio Gotico, povzpneš se na Montjuic, jaz sem šla jasno še na nogometni Camp Nou ... V mestu je polno malih in poceni hotelov in hostlov, jaz pa sem prenočevala kar v šotoru v kampu par kilometov južno izven mesta. Imajo pa tako dobro urejen promet, da sem bila iz kampa v centru v pol ure, za en euro. Lisa, meni se Barcelona strokrat bolj dopade kot Madrid. Barcelona ima dušo, dogajanje in Gaudija, Madrid mi je pa malo dolgočasno, na silo narejeno mesto. Toledo in še južneje - Andaluzija, ay, to je pa že druga zgodba saša Sporočilo je spremenil(a) spagon dne 28. 2010 08:31

mamamia  

27. mar 2010 21:16

Lisa, Madrid je čudovito mesto. Barcelona je lepa, živahna in polna življenja, Madrid se mi zdi nekoliko bolj umirjen, a še vedno zelo živ.  Katero mesto je lepše je enako, kot bi se spraševal, katerega od svojih otrok imamo raje ... In tudi v MAdridu je ob treh ponoči na ulicah kot sredi belega dne ...

Široke avenije, veliko zelenja, čudovite palače, vsaka  s svojo zgodbo, vodometi, parki. Eno tistih velemest, katerih osrčja niso klonila pred stolpnicami z betonskimi, steklenimi in železnimi konstrukcijami, ampak je prvobitno mesto ostalo dostojanstveno in mogočno. 

In ni treba, da si bogat, da doživiš Madrid. Nizkocenovni prevozniki, dostopna prenočišča, hrana ni draga ...

Uh, še bi šla.

Mamamia

mamamia

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

27. mar 2010 21:54

Lisa je napisal/a:
..............................................................................................

..................................................................................................................

.....................................So trenutki, ko bi želela biti bogata.Lisa

Sliši se kot fraza, vendar mislim, da je čisto res: bogatstvo je v glavi ne v denarnici.

ežoj

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

28. mar 2010 9:55

Ežoj, absolutno prav imaš. A tudi notranje bogatemu, dobremu, altruističnemu...itd človeku je lažje hoditi po tem svetu brez preračunavanja. Pravijo da je za srečo v življenju treba spustiti kriterije pri željah (ki so največkrat precej višje od potreb). To mi je v glavnem dokaj uspelo, le potovanja so problem. Jaz bi kar stalno lazila naokrog in ko berem kam vse "forumaši" rinejo, mi prihajajo tudi vedno nove ideje. Potem se pa gre kam 1-2x na leto in spisek ostaja dolg. Priznam pa, da za tvoj način potovanja nisem dovolj korajžna. Lastna režija, lastni načrt in malo improvizacije - to ja, šotor in hostel pa (še) ne. Lisa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. mar 2010 9:18

Me veseli, da nas je tule kar nekaj vernikov Španije Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti