25. mar 2010 21:16
Super!Hvala Spagon. Ja, vse te kraje, ki si jih naštela imam na programu. Edino Tomar se pripišem.
Nola, sem šele sedaj videla, da si ti tudi "portugalka".Prej v sluzbi sem samo na pol prečekirala.
Letimo do Lizbone, potem pa avto. Časa imamo 13 dni, začnemo torej v LIS-z okolico (Sintra, Cabo da Roca...), potem pa proti S: Obidos, Nazare, Alcobaca, Fatima, Coimbra,..do Porta. Potem Porto z okolico (Braga, Barcelos..) in nato po (vzhodni) notranjosti proti Jugu (čez Pinhao, Gouveia, Belmonto Sortelha, Castelo Branco) do Evore in Estremoza. Na koncu, kot sem že napisala, 4 dni počitka na jugu (ravno sem našla ene ugodne app. v Lagosu). Z besedo počitek ne mislim dobesedno ležanja na plaži, ampak tudi raziskovanje celotne južne obale, le nastanitev 4 dni v istem kraju.
Zanima nas vse: predvsem narava in arhitektura, muzeje si ponavadi ogledamo samo od zunaj (so tudi izjeme). Izogibamo se masovnemu turizmu (kolikor se da), rajši okušamo lokalne vrednote destinacij, na katere se podamo. Zato tudi vedno potujemo v lastni režiji in najamemo rent-a-car, kjer nismo omejeni na čas.
Kake pa so cene približno, v primerjavi npr. z nami? Hrana, pijača? Lani smo bili na Irskem, od Portugalske pričakujem nižje cene.
O, brez skrbi, brez sladic ne bi preživela, hvala za nasvete katerih se poslužit. Portovec pa tak in tak: zvečer, ko se kolesa avta ustavijo in otrok zaspi...
Komaj čakam!!!
Aja, a z angleščino prideš skozi?
Vložena Marelica