Kam na dopust?

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

1. apr 2010 9:54

Pozdravljeni. V soboto odhajam za osem dni v Egipt. Dva dni Hurgade, križarjenje po Nilu, Kairo. Na ladli je polni penzion, hoteli polpenzion.A mi lahko kdo od vas iz lastnih izkušenj pove, koliko denarja naj vzamem s seboj, ali naj bo to keš ali kartica in koliko tam stane pijača in hrana? Hvala in lep prvi april še naprej. mejačka

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

28. apr 2010 7:21

Mejačka, sporoči kako je v Hurgadi. Mi2 greva 22. maja. Me prav zanima kakšen dopust bova letos imela LP mina20

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

30. apr 2010 11:38

Mina20, bilo je prekrasno. V Hurgadi smo spali le dve noči in sicer v hotelu Caribbean, ostalo z ladjo po Nilu in Kairo. Prekrasen hotel, ki popolnoma upravičuje 5 zvezdic tudi po Evropskem merilu. Nahaja se v peščenem zalivu Soma bay, kakih 40 km oddaljenem od letališča.Hotel sestavlja kar nekaj blokcev, okrog katerig je prekrasen park z dišečimi rožami. Hrana je izvrstna in zelo mikavna tudi za oko. Še dobro da nisva bila tam več časa, saj bi za nazaj morala kupiti za vsakega po dva letalska sedeža;-) Snjorkala sva tudi na koralnih otokih, to je pa pravljica nad pravljicami. Ko smo se peljali na koralne otoke pa sva videla tudi kar nekaj hotelov brez lastne plaže in tam si nebi želela preživeti počitnic.Če te še kaj zanima, pa lahko še vprašaš mejačka

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

1. maj 2010 22:36

Mene pa zanima, kako si tisti, ki potujete z letalom, nato pa rent-a-car, uredite to z otroki? A vlačite avtosedeže zraven (dvomim), se jih da sposodit, ali se tam pač vozite brez? Ker mi se zdaj še tudi zaradi tega ne spuščamo v take variante...

čoko

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. maj 2010 8:24

Čoko, vsaka rent-a-car firma, ki da kaj nase, ima v svoji ponudbi tudi otroške sedeže. Jih naročiš zraven in to je to. Agencija, pri kateri kupiš avionsko karto, ima itak poslovne povezave z rent-a-car zadevami in potem vse skupaj naročiš ob plačilu aranžmana, tako da ti ni treb iskati avtomobilov na lokacijah... Vendelina jr.

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

5. maj 2010 7:46

Hvala, res nisem vedela. Super, si bomo lažje privoščili kakšno potovanje...

čoko

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

5. maj 2010 10:31

Pozdravljeni! Čez vikend izpolnila še drugi letošnji počitniški cilj, kratek oddih v mestu Almaty... Super! Sashika

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1563

5. maj 2010 20:33

Midva pa greva letos na Kreto in upam, da tamle ne bo nemirov, demonstracij itd. buča

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. maj 2010 13:16

Ne bo jih, buča. Na Kreti je Heraklion sicer kar spodbono veliko mesto, drugi kraji so manjši, ampak turistov bo mnogo več, kot je domačinov. Pa tudi v turističnih krajih so več-ali-manj tisti Grki, ki pol leta delajo na enem turističnem kraju, naslednje pol leta pa povečini delajo v Avstraliji, Novi Zelandiji.....skratka mladi samski ljudje, ki dealjo v turizmu in jim je predvsem v interesu, da je sezona okej, ker potem tudi sami več zaslužijo. Ti kar uživaj in odkrij čim več otoka. Sicer je pa na Kreto itak treba iti večkrat. Vendelina jr.

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

6. maj 2010 13:47

Midva si bova pa letos privoščila. Marca sva bila na Švedskem (še zadnji smešno poceni let z Ryanairom), konec junija greva kar lepo na Makarsko riviero (našla super lep majhen apartma, za krasno ceno), konec sezone pa v Grčijo. Tako da že 3 dni pridno guglam in iščem otok najinega dopusta. Še vedno ne vem kam se naj dava. Če ima kdo kake super spomine na Grčijo se priporočam, ker sem ugotovila, da še vedno nisem nič ugotovila :) Gigi_84

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti