11. jun 2006 19:20
Naj bi se uporabljalo samo steklena posoda ali plastična ,cedilo plastično in leseno žlico ker naj bi kovinski pripomočki uničili vse dobre snovi teh gobic. sivestra
11. jun 2006 19:20
Naj bi se uporabljalo samo steklena posoda ali plastična ,cedilo plastično in leseno žlico ker naj bi kovinski pripomočki uničili vse dobre snovi teh gobic. sivestra
11. jun 2006 19:51
Že več kot mesec dni od kar sem dobila od Jade gobico, vsak dan delamo kefir. Od začetka je bila ena plastična posodice od 1/2 l, sedaj sta pa že dve v igri. Mož in sin se kar grebeta kdo bo popil. Le en problemček je... moja gobica pa nikakor ne raste. Z žlico jo poberem in takoj dam v drugo posodico z mlekom... Kdaj misli zrasti? Delamo kaj narobe!? Pozdravček!
12. jun 2006 8:13
dragička, morda pa je hakeljc v tem, da jo pobereš s kovinsko žlico, čeprav moje gobice v stiku s kovino niso pocrkale, se rajši držim Faninega nasveta in to počnem s plastično žlico. Loni Makaroni
12. jun 2006 14:15
Ste me čisto okužile s temi kefirjevimi gobicami. Bi se postavila v vrsto za kefirjevo gobico. Prosim, da mi jo katera odstopi, ko bo to možno. HVALA! Pa ker še ne poznam sistema delovanja gobice, bi prosila, za informacijo, kaj točno moram z njo delati (prati, sušiti ?). Kaj pa delate z njo, ko greste na dopust? A jo kar pustite v mleku, ali zraven nesete, ali kaj? bonaca
12. jun 2006 14:33
pomaga, če napišeš, od kje si, da ne bi bilo treba pošiljati po pošti... Loni Makaroni
12. jun 2006 20:28
Kefirjeva gobica res raste, če jo pustimo dalj časa v mleku, pa ko jo spiramo, delamo to nežno, sicer male koščke odplavi. Dragička, če imaš gobice premalo, mi sporoči, ti odstopim kak moj košček. Pa tebi tudi, bonaca, če živiš kje blizu. Se stinjam z Loni, da jo je malo težko pošiljati po pošti. Kar pa se tiče kovine, pa ne verjamem, da bi ji tako škodila.Sploh ne samo prenašanje s kovinsko žlico. In - ker sem naravoslovka po duši in izobrazbi - se bom (takoj zdajle) lotila stvari znanstveno. O rezultatuh poročam. rimljanka
12. jun 2006 20:36
Rimljanka, res je, da takoj naslednji dan, ko se kefir strdi prestavim gobico v novo posodico z mlekom. Kaj, če ni časa čakat. Bom poskusila na ta način. Če ne bo šlo, se priporočam. Sem pa možu povdala, da tega več ne počne s kovinsko žlico. Pozdravček!
12. jun 2006 23:36
Meni je pri kefirjevi gobici všeč to, da se drži skupaj. Tisti mali drobci, ki odpadejo, pa romajo v poseben kozarec, kjer "gojim malčke". Ko zrastejo v večjo strnjeno gobico, jih pa oddam Če želi kdo kefirjeve kristalčke, jih tudi lahko odstopim. A ni to očarljivo, kako narava deluje z nami in mimo nas? Prav očarana sem Pozdravček! Vrana
13. jun 2006 9:40
t-baby prosim, če mi lahko pošlješ gobico po pošti Naslov ti bom poslala na zasebno pošto. Tisočkrat hvala! bonaca
13. jun 2006 17:26
t-baby,jaz se tudi priporočam za gobico. BernardaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Eksotični suši
Lazanja v slow cookerju