20. jan 2006 18:23
dragička je napisal/a: |
Odločitev je padla - KUPILA SEM STEKLOKERAMIČNO v Hardy Nor... od Siemensa. Je že doma. Pozdravček! |
20. jan 2006 18:23
dragička je napisal/a: |
Odločitev je padla - KUPILA SEM STEKLOKERAMIČNO v Hardy Nor... od Siemensa. Je že doma. Pozdravček! |
23. jan 2006 13:17
mimika, mislim, da je bil vok v roginalu nekje okoli 10-12 jurjev, jaz sem ga kupila, ko je bil 20% popust:) Se pa splača, ni kaj! Veri
23. jan 2006 13:33
Mene pa zanima, kako potratni so steklokeramični štedilniki z elektriko, ko je treba recimo celo večnost čakat, da voda zavre??? Jaz imam ta problem na morju pri tašči, samo tam ne morem vedet, kako požrešen je z energijo... Kakšne so vaše izkušnje?
23. jan 2006 14:45
Steklokeramika je vse prej kot energetsko požrešna. Meni nikakor ni jasno, da vam segrevanje vode tako dolgo traja. Na plinu sem kuhala petnajst let, pa potem, ko sem prešla na steklokeramiko, ne vidim neke velike razlike. Je možno, da imam jaz na Gorenjevem štedilniku tako močne grelce? Ker, kot sem že rekla, tudi za palačinke in jajca moram z devet znižat gretje na sedmo stopnjo, da se vse takoj ne zažge. Mamamia Dragička, dobrodošla v klubu. In poročaj, kako ti gre zdaj kuhanje in peka palačink od rok? Mamamia mamamia
23. jan 2006 15:25
Dobro, od tašče štedilnik je pač počasen. Je trajalo eno uro, da je zavrela voda, v kateri sva kuhali hobotnico. Halo? Pa recimo, ko dolgo kuhamo stvari, juho, tenstamo paradižnikovo mezgo 3 ure? Ker jo je pač treba... Ker tu odpade močan grelec, v treh urah se pa porabi nekaj elektrike, ni res?
23. jan 2006 15:47
Seveda je res, da se v treh urah porabi nekaj energije in to na VSAKEM štedilniku. Nikita
23. jan 2006 15:49
Lidka, po mojem je imela posoda ukrivljeno dno. V eni uri bi morala biti hobotnica že kuhana, ne samo voda zavreta. SK imam že kar nekaj let, tako, da imam samo eno hitro ploščo, pa tudi z drugimi ni problema. 4 l vode mi zavre v caa 10 minutah na navadni plošči. Poraba ni ne vem kako velika, odvisno od moči plošče, med kuho se pa tako ali tako izklaplja. Pred leti, ko sem menjala štedilnik - prej sem kuhala na plin, nabavila pomivalec - prej pomivala na roke z vodo iz bojlerja se mi pri porabi elektrike ni kaj dosti poznalo. Zgleda, da je pomivanje na roke z vodo iz bojlerja velik porabnik. Je pa res, da zelo veliko kuham s hitro pokrovko in plošča ne gori za govejo juho dalj kot 15 minut. LP
25. jan 2006 19:16
Dragička,ali si že spekla vnuku palačinke? Vesna Leben
25. jan 2006 20:41
Ne vem, lidka, a morda drži, kar je rekla Lijana, da posoda ni bila najboljša. Jaz kuham v posodah z debelim dnom in res nimam probelmov s hitrostjo kuhanja, poln pisker goveje juhe zavre v četrt ure do dvajsetih minutah, potem pa juha še dve uri brbota na drugi stopnji, že pri treji v napol pokritem loncu preveč vre. Ampak za jajca imam eno ponev iz dokaj tankega materiala, pa tudi moram moram z devetke znižat na sedem, da na primer umešano jajce ni preveč suho. Res pa je, da pardižnikove mezge, marmelad in podobngea ne delam na tem štedilniku, mama ima takega na drva in v njeni letni kuhinji se počne ta packarija z ozimnico. Možno pa je tudi, da moj plin ni bil tako močan, kot ga imajo drugod (mi smo imeli doma plinsko postajo zunaj hiše s tistimi velikimi, 50 kg bombami), in potem iz te postaje napeljavo po hiši. Zato je možno, ker je bila napeljava stara, pa tudi kakovost plina v jeklenkah je nihala, da moj plin ni bil tako močan in da zato sama ne opazim tako zelo bistvene razlike v hitrosti kuhanja kot nekatere druge. Ta možnost mi je zdaj kapnila. Mamamia mamamia
2. feb 2006 20:17
tjas je napisal/a: | ||
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | rimljanka |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Praženo zelje s krvavicami in krompirjem
Polnjene gobe