14. feb 2006 8:58
Pa naj še jaz povem svoje izkušnje s steklokeramiko: 10 let imam samostoječ štedilnik s steklokeramično ploščo, čisto običajen model, Gorenjev. Zelo sem zadovoljna s stekokeramiko in nikoli ne bi več kupila plina. Je sicer razlika v sami hitrosti kuhanja, vendar ne gre pretiravati (razlika je mogoče nekaj minut). To opažam, ko kuhamo v kakšni počitniški hišici. Ampak čiščenje, tu pa ni primerjave: moj štedilnik je še po 10 letih kot nov, čeprav so mi zadnjič padle škarje s konico navzdol na ploščo z višine, pa me je res zaskrbelo. Pa se nič ne pozna. Tudi glede porabe električne energije ne morem reči, da veliko porabi. Palačinke se pečejo čisto običajno, verjetno imate vi problem s ponvijo. Jaz uporabljam čisto enostavno ponev za palačinke, ki ni nobene vrhunske kakovosti, pa se mi čisto lepo pečejo. V načrtu imam prenovo kuhinje in zaenkrat imam v mislih nakup steklokeramične plošče s s štirimi kuhališči, od tega naj bi bili dve indukcijski. Čeprav je dražji, bo pa kar za nekaj časa spet. lp, Simona