Steklokeramika - plin

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

11. jan 2006 17:43

No, jaz bi si rada novo kuhinjo omilsila čez dve leti, prej ne bo denarja. AMpak zdaj začenjam gledat, kaj in kako. SAj veste, za vsako dobro stvar je potrebnega veliko časa...In tudi razpored bi menjala. Čaka me odločitev, kaj in kako. Otroci bodo v nekajletih šli, kaj vem, ali bodo pogosto hodili k meni na koslilo ali ne, kako b z njihovimi partnerji. Bom potrebovala veliko bivalno kuhinjo z jedilno mizo za osem do deset ljudi, kot jo imam zdaj, plus jedilnico v dnevni sobi, kjer lahko za mizo spravim tudi 14 ljudi (no ja, če malo obrnemo razpored in dodamo mize se nas lahko zbere tudi nad 25). Ali bo morda dovolj kuhinja z mizo za štiri, glavna jedilnica pa naj bo v dnevni sobi? In kaj naj si počnem potem v veliki in sodobni kuhinji, v kateri bom kuhala pretežno za dva? Pa še to ne veliko, saj me čaka še vsaj 15 let delovne dobe... In se potem sprašujem, kot Dragička danes, kaj bom s takim štedilnikom? Se mi zdi ali pa je res, da ko bi neko reč res potrebovali, si je praviloma ne moremo privoščiti, ko bi to zmogli pa ugotovimo, da je pravzaprav ne potrebujemo več? No, počakajmo dve leti, pa bom še jaz iskala pomoč in nasvete ter spraševala po izkušnjah na tem našem forumu...Mamamia Mamamia mamamia

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

11. jan 2006 19:18

Mamamia, če želiš zadeti na lotu, moraš kupiti srečko! To večina pozabimo. Lp riba-ribica

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

11. jan 2006 20:19

naj vam še jaz povem svojo štorjo z steklokeramiko.pred dvema letoma sem menjala kuhinjo in arhitekt je vrisal steklokeramiko.jaz stara šola sem se kar nakuhala .po dolgem prepričevanju moža arhitekta in okolice sem le pristala pa še to le zato da sem pridobila še eno omarico od bombe.keramika je zakon sem rekla že po prvih dneh uporabe in resno mislim tudi zdaj po dveh letih in ker pri nas kuha kdor prvi pride domov veste da ni ravno zmeraj lepa toda ko se kuhinja pospravi se obriše z papir brisačo in je ok PRIPOROČAM ursa40

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

14. jan 2006 23:23

Imam Gorenjevo in ni mi žal! Hitro se navadiš na odvzemanje moči, da ti ne gre kaj preko; če pa se to vseeno zgodi, je čiščenje enostavno, še posebej, če imaš senzorske tipke. Lonci pa morajo biti kvalitetni- z odebeljenim dnom, da se le-to ne krivi in da ima kontakt s ploščo. Edini problem, ki ga imam so palačinke, ki se kljub preizkušanju s takšnimi in drugačnimi ponvami (Tefal, Julien, Fissler) kar nočejo in nočejo speči in sem že kar malo obupala. Kako ste pa ve rešile ta problem? Pozdrav,

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

14. jan 2006 23:57

Lipa je napisal/a:
Imam Gorenjevo in ni mi žal! Hitro se navadiš na odvzemanje moči, da ti ne gre kaj preko; če pa se to vseeno zgodi, je čiščenje enostavno, še posebej, če imaš senzorske tipke. Lonci pa morajo biti kvalitetni- z odebeljenim dnom, da se le-to ne krivi in da ima kontakt s ploščo. Edini problem, ki ga imam so palačinke, ki se kljub preizkušanju s takšnimi in drugačnimi ponvami (Tefal, Julien, Fissler) kar nočejo in nočejo speči in sem že kar malo obupala. Kako ste pa ve rešile ta problem? Pozdrav,
Jaz sem pa tudi palačinke hitro pogruntala. Pečem jih na srednji toploti (od 1 do 6 na 3). V merkatorju sem kupila ponev znamke Bialetti - črna, spominja na litoželezno, z zelo debelim dnom. V tej gre peka palačink kot poezija. Ponev je sicer kar težka, ampak se mi je veliko bolje obnesla kot pa tefalova. Lp, tjas

zelda1  

član od: 30.9.2005

sporočila: 54

15. jan 2006 9:11

Pri nas doma imamo pa tegale: http://www.aperio.si/article.aspx?articleid=118035 Kmalu bo dve leti - zamenjala pa sem ga, ker mi steklokeramika nikakor ni ustrezala - po pol leta mi je prekipelo (tudi dobesedno večkrat ). No, zdaj se ne ločim več od plina ... Najbrž je izbira dobrega štedilnika res najbolj odvisna od navad in pričakovanj glavnega kuharja in ne glavnega "pomivalca" in občudovalca lepih linij. lp zelda1

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

15. jan 2006 9:47

Lipa tudi jaz imam za palacinke litoželezno ponev,palačonke se super delajo... LP Teka

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

15. jan 2006 21:06

Vam je morda kakšna polita zadeva (recimo mast) na plošči že zagorela (ne mislim le na prismojeno nesrečo )? Hvala in lep pozdrav! lunacka

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

16. jan 2006 10:11

Pozdravljeni! Sem bolj nova članica tega portala, tako da mi prosim oprostite kako napako ali pa zgrešeno mnenje. Pred leti smo je mami zamenjala plinski štedilnik za steklokeramičnega in sva se obe lepo navadili, lani pa sem se s fantom preselila v svojo hišo in sem tudi kupila steklokeramično ploščo (brez plina), in to od AEG. Komanda (tipke) so na plošči. Moram reči, da sem z njo zadovoljna. Vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti, pri plošči je sicer res ta slabost, da mora biti dno vseh posod ravno in prav veliko, pa precej je treba biti pazljiv, da se na plošči čimmanjkrat kaj žge (npr.če kaj prekipi, ipd.), pa res je, da traja dlje, da hrana (ali voda ...) zavre. Ampak se te plošče kar hitro hladijo (npr, ko zavre, znižaš stopnjo kuhanja in se kar hitro zniža). Kar se tiče čiščenja, uporabljam čistilo za steklokeramične plošče in pa tisti "nožek", ki se ga kupi prav za to. Je pa res problem, če zmanjka elektrike, ampak na srečo ni velikokrat. Aja, pa še tole - pri nakupu morate pazit še na to, da slučajno ne kupite indukcijske steklokeramične plošče, ker tu morate pa imeti posodo z železnim dnom, druge ta plošča ne sprejema, razen če imate tak namen. Lunacka, meni se največkrat rado žge olje, ko cmarim palačinke in mi teče po ponvi, ali pa če kdaj kaj škrofne čez rob .... takrat potem če je res že ful nacmakano, ugasnem, pobrišem najprej s papirnato krpo, potem pa pomijem ploščo, pa kuham na drugi strani plošče, drugače pa pač skuham do konca in potem drgnem. Pa pri peki rib ponavadi vse nacmakam ko raca, pa potem pucam. Lep pozdrav! anka Sporočilo je spremenil(a) anka dne 16. jan 2006 10:19:44

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

16. jan 2006 11:20

Tjas, Teka hvala. Bom pri naj.sosedu pogledala še za ponev, ki jo priporočate. Upam, da bo v redu. Doma jih imam, zaradi poizkušanja namreč, že 5 in me je kar groza, če pomislim, da tudi ta ne bo "funkcionirala". Jaz imam stopnje od 1 do 9 in jih jasno pečem na maximumu, pa še ne gre; tako, da mi res ni jasno, kako vam uspeva na 3-ki (na stop. od 1-6)? Na plinu sem lahko uporabila Tefalovo, ki ima tanko dno, tako da je vse skupaj res potekalo 123. Pri debelem dnu pa... So moja pričakovanja glede hitrosti pečenja palačink prevelika? Pozdrav. P.S.: da ne bo moje "jamranje" kogarkoli odvrnilo od nakupa: problem so samo palačinke, vse ostalo je več kot O.K.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti