6. feb 2015 7:10
Ah, gotovo sprošča kaj hudo nevarnega.
rimljanka
6. feb 2015 7:10
Ah, gotovo sprošča kaj hudo nevarnega.
rimljanka
6. feb 2015 8:09
Si predstavljam, da je prepovedan za tefonske ponve in pekače, ampak saj tam ti že zdrava pamet pove, da ni dobro preveč praskati. Za vse ostalo so pa izelki za domače mojstre v kuhinji nadvse uporabni. Da ne govorimo o laboratorijskem priboru tipa brizgalk, magnetnih mešal, lijev ločnikov, vodnih črpalk, mešal, ultrazvočnih kopeli, digestorijev, ultraturaksov, peščenih kopeli..... No, seveda, saj je veliko teh mojstrovin tudi prišlo v laboratorije iz kuhinj in veseli me, ko vidim, da počasi spet prihajajo nazaj.
Sonja
6. feb 2015 8:11
O tem "špohtlu" je bilo govora na TV, mislim, da na POP, ko so govorili o napakah v gostinstvu. Da ne bi smel biti v gostinski kuhinji.
Je bilo pa lepo slišati, da imajo naši gostinci bolj čisto, kot marsikje zunaj naših meja. To o špohtlu je bil samo ekstrem, ki mi je padel v ušesa. Drugače ja pa kar prav, da gredo inšpektorji na teren in njihovi obiski tudi prispevajo, da se ne pozabi na nivo čistoče.
Katrca11
6. feb 2015 8:13
Previdno s temi špohtli in kelami, da vas Vida ne vidi
V.
6. feb 2015 8:21
Vide ni več, odšla je drugam,......... (prosto po.............)
rimljanka
6. feb 2015 11:13
če se meso ne skuha -je trdo mu dodamo malo sode bikarbone
če hočeš hitreje razpustiti čebulo ji med praženjem dodaš malo kisle vode
v mikrovalovno daš 1dl kisa in 1dl vode zaženeš na max za 2do 3 min not se naredi meglica malo počakaš in jo lahko obrišeš z krpo
kruh ima lepšo škorjico če daš v pečico malo vode med pečenjem
darin
5. mar 2015 7:05
V skoraj polno skodelico ali drugo posodo bi radi direktno iz vodovodne pipe natočili še malenkost vode. Da ne bi vsebina pljusknila čez rob: najprej umirite curek na primeren pretok in potem skodelico na hitro (ali manj hitro, kolikor pač rabite dotočiti) zapeljete pod njim.
Cila
5. mar 2015 8:22
Ne rečem, da ni dober nasvet, ampak sem čisto brez fantazije - v kakšni situaciji pa človek potrebuje kaj takega?
Sonja
5. mar 2015 8:52
limnol je napisal/a: |
Ne rečem, da ni dober nasvet, ampak sem čisto brez fantazije - v kakšni situaciji pa človek potrebuje kaj takega? |
Meni pride prav vsako jutro ob kuhanju turške kave. Potem, ko dvakrat kipne, ji dodam nekaj malega mrzle vode.
lp
mzm
5. mar 2015 9:24
Enako. Ali pa na ta način pohladim vroč čaj, ali pa želim dotočiti še malo vode v kozarec napitka, ali v merilno posodico za karkoli že ...
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci