27. jun 2017 15:35
Berem, kako se zabavate. Zanimivo takole od zunaj opazovat. Še jezik me ne srbi več
27. jun 2017 15:35
Berem, kako se zabavate. Zanimivo takole od zunaj opazovat. Še jezik me ne srbi več
10. avg 2017 15:12
Da ne odpiram nove teme, bom kar tu vprašala (pa upam, da ne bo narobe razumljeno in ne bo zašlo na stranska pota (beri teme)):
V nekaterih angleških receptih za pecivo se med sestavinami najde "suet".
S čim lahko v Sloveniji nadomestimo to maščobo?
10. avg 2017 15:15
Pri nas temu rečemo salo. Maščoba okoli notranjih organov, pri nas običajno od prašičev. Ponavadi se jo scvre z dodatkom mleka in uporablja za pripravo sladic.
11. avg 2017 10:53
Hvala za obrazložitev.
Ali obstaja kakšna bližnjica – nakup izdelka, ki ga lahko direktno uporabimo za pripravo testa, v slovenskih trgovinah?
Sprašujem pa še po nadomestilu: kaj lahko uporabimo namesto "suet"-a?
11. avg 2017 19:48
rdkapica je napisal/a: |
Hvala za obrazložitev. Ali obstaja kakšna bližnjica – nakup izdelka, ki ga lahko direktno uporabimo za pripravo testa, v slovenskih trgovinah? Sprašujem pa še po nadomestilu: kaj lahko uporabimo namesto "suet"-a?
rdkapica
|
Svinjsko mast.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Kruhove kroglice