Nasveti in triki

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

2. maj 2011 17:12

Namesto,da soliš vsak jajčevec posebej,jih zrežeš,daš v mrzlo slano vodo,jih premešaš,ker se držijo skupaj in jih daš na kuhinjsko krpo,da se osušijo.

Ko pečeš meso,mu dodaj košček masla,da pride bolj mehko in sočno.

andreja m

saskia02  

član od: 17.5.2010

sporočila: 53

2. maj 2011 17:19

Trixi je napisal/a:
JanisJoplin je napisal/a:
Tale tema je odlična, zato bi bilo super, če bi jo sproti dopolnjevali, da ne bo šla (spet) v pozabo:)

Trik za paniranje manjših kosov mesa:
Moko in drobtine daste v polivinilaste vrečke, namesto na krožnik, noter vržete meso in vrečko pretresate (seveda jo zgoraj držite, da se moka ne vsipa ven), meso poberete ven, ga daste v jajce in nato v vrečko z drobtinami. Seveda pa to ni primerno za večje zrezke, ker se pripogibajo. Prihranite pri času, predvsem pa pri umazaniji;)

JanisJoplin


Tudi jaz sem že večkrat poskusila ta nasvet za paniranje bučk ali kalamarov ( v moki). Hitro in čisto.

 

za paniranje majhnih kosov mesa po pariško (brez drobtin) je enostavneje tako, da se meso pomoči v mešanici moke in jajca in ocvre, ni potrebno najprej v moko in nato v jajce. 

 

tudi pohane šnite je enostavneje delat, da se kruh namoči v mešanici mleka in jajca, čeprav je pravilno najprej v mleko in nato v jajce.

 

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

2. maj 2011 17:37

Namesto,da soliš vsak jajčevec posebej,jih zrežeš,daš v mrzlo slano vodo,jih premešaš,ker se držijo skupaj in jih daš na kuhinjsko krpo,da se osušijo.

 

 

 

Ko pečeš meso,mu dodaj košček masla,da pride bolj mehko in sočno.

andreja m

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

13. maj 2011 11:20

Skutni in jabolčni zavitek prideta veliko boljša,če jima dodamo kislo smetano.Je pa res,da jih je težje spraviti v pekač-pomagam si tako,da testo razvaljam na peki papirju,zavijem in ga z njim prenesem na pekač.

andreja m

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

23. jan 2012 7:49

Dunajske zrezke naredim tako - da zrežem meso na 2 cm velike koščke, vse meso naenkrat posloim, dam v posodo z moko in zmešam s kuhalnico, vlijem notri stepeno jajčko, premešam in vsujem še not drobtine. Vse zmešam s kuhalnico. pridejo taki mali ocvrtki, ki jih ni treba z nožem rezat pa še posode ne umažeš toliko in hitreje je.

 

Meso imam pripravljeno v zmrzovalniku že narezano na kocke po porcijah. Pri naju 100 g na osebo. Porabiva manj za hrano.

 

Haše omake pripravim več in jo razdelim na porcije v plastične lončke za enkratno uporabo. Porabim za omake in dodam še malo narezane zelenjave, ali ap delam iz tega mineštre. Kosilo je hitro gotovo med tednom. Je tudi za lazanje super, pa za polnjene pačalinke.

 

Kruh, ki ostane narežem na kose in ga dam zmrznit. Odtajam po potrebi, če ga hočem jest kar na najmanjši temperaturi v toasterju in ne pride ven suh. Ampak ga je treba pravi čas ven vzet. Tak kruh imam tudi za kruhove cmoke.

 

Pire porabim za svaljke ali kremne juhe.

 

Mleto meso po 100 g naredim kepice in ga dam med dva peki papirja. S sodnjim delom krožnika oblikujem zelo tanke pleskavice, ki se dajo zmrznit. Zmrznjene spečeš in jih na koncu posoliš. Pride isti okus kot v Mc donaldsu - uporabim dva bela toasta namesto bobbete in je isti okus, sploh če dodaš  še sir in omako 1000 okusov.

 

Grelnik vode očistim z žlico citronske kisline. Pobere ves vodni kamen in ne smrdi. Nisem pa probala še likalnika...

 

Zmrznit dam nariban sir in ga sproti porabim kar iz zmrzovalnika, ker ga je preveč in bi splenel. TEnako zmrzujem toast in ga kar zmrznjenega dam v toaster za tople sendviče, je pa narejeno enako hitro.

 

Sem zelo zaposlena - rpihajam domov ob šestih in kuham doma, s čim bolj svežimi stvarmi in nepripravljenimi. Zato si nekatero zelenjavo narežem v naprej - imam tudi kunce n ne gre drugače :) Npr. solato operem in narežem in dam v polivinil vrečke zraven pa vlažno papirnato brisačko. Korenček narežem na kocke v naprej, enako s čebulo... Kumarice niso tak problem sicer - ampak se jih da narezane shranit v alu foliji. peteršilj mora bit shranjen tako, da se dotika zadnje stene hladilnika s spodnjim delom - ker tam lahko zmrzne, lsiti morajo pa bit sveži.

xxs

darcy1  

član od: 30.3.2011

sporočila: 70

23. jan 2012 9:29

Prosim vas, da pomagate tudi meni. Starejša hči je stara 18 let in dosti hodi po svoje. Oblači se precej v črna oblačila. Problem so njene črne T majice s potiskom. Perem jih na programu športna oblačila na 40 stopinj. Pa imajo ponavadi zelo čuden, zatohel vonj. Tudi od mehčalca ni nič bolje. Filter pri stroju je očiščen. Ne vem, kaj bi to bilo. Kaj pravite?

darcy1

megi  

član od: 9.10.2001

sporočila: 334

23. jan 2012 9:57

Če imate novejši pralni straj je problem v tem, da se na plastičnih delih v stroju ( prej so bli kovinski) nabirajo

bakterije in problem pri nizkih tempaturah  pri prenju je ravno v tem. Perite enkrat na mesec na 95 stopinj  (lahko brez perila z dodatkom alkoholnega kisa) .

Jaz imam star stroj in tega problema nimam , hči ima novega in se bori s tem problemom.

 

martina

darcy1  

član od: 30.3.2011

sporočila: 70

23. jan 2012 10:03

Martina hvala. Stroj je znamke Matrix, kar neki...ga nisem kupila sama, takrat je bil pač najcenejši. Vendar imajo čuden zatohel vonj le nekatere majice. Sem tudi pomislila, ali je bila hči v stiku s kakšno drogo, travo...Mi je res čudno. Bom pa res poskusila s kisom in na 95 stopinj zavrteti, da vidim, ali bo kaj bolje. Hvala in lepo se imete vsi.

darcy1

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. jan 2012 10:09

Tudi moja je takšna "darkerca" in tudi jaz opažam ta problem. Mislim, da je stvar v črni barvi, s katero so ta oblačila obarvana, ker pri oblačilih drugih barv in istem pralnem stroju in istem prašku in mehčalcu teh problemov ni. Sem v Müllerju kupila tekoči detergent za športna oblačila (ne tistega za bunde, ampak prav za športna oblačila), ki ima nekakšne dodatke, ki uničijo vonj po znoju in ugotovila sem, da uničijo tudi ta zatohli vonj črnih oblačil.

lp

cervus

darcy1  

član od: 30.3.2011

sporočila: 70

23. jan 2012 10:46

Hvala tudi tebi Ceervus. Bom povprašala v Müllerju. Imejte lep dan...

darcy1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti