20. avg 2011 21:51
Draga Vendy, valda da nima smisla. Saj to je meni jasno že dolg časa. Samo mi pa ni jasno veš, da te po 25 letih malo grizejo skloni. In tudi se meni zdi, da bi morali biti bolj zahtevni kdo kaj že prevaja na takem nivoju. Saj sama veš, da se zelo zahtevno leposlovje da krasno prevest tudi ljubiteljsko. Samo ti ljudje, ki to počnejo, počnejo ti iz neke strasti in zelo dolgo. In včasih se zgodi, da izpade master. Ampak res master work. No, za ostale - umetnina.
Saj jaz vem,da lahko vpijem do vesolja pa niti utrinka ne bo. Samo je pa tud Nola trofla tu nekje, ko je napisala koga vse cenimo. In kako. In jaz osebno pri moji vesti si ne dovolim,da mi bo en al ena kakala, kaki stručko je. Pa pri tem pase rit na proračunu lepo neopazno. A me štekaš, kaj hočem rečt? Vem da.
In kaj bo recimo pol nek zelo delaven človek moral poslušat opazke raznih perjastih živali v človeški podobi, ko pridejo tja na karkol že. Pa, da se bo večina spakovala kako so primitivni,nedelovni,nehigienski in take oslarije. Mislim Vendy, da veš o čem govorim. Ni higiena v kopalnici vse. In mene blazno moti, da je nekak samoumevno postalo, da žajfa in redno tuširanje sperejo vso umazanijo. In kot oba veva je tega dirty stuffa tukaj toliko,da nisem prepričan,da bi 500 vodnih topov opralo vso sranje.
Jaz sem pač izpostavil enega no. Ampak glede onega prej. Saj programi nacionalni so se v vsej jugi vrteli. Kako le, da so si samo Slovenci memorirali znanje? In se drugje samoumevno pričakuje,da če pač ne gre drgač, bo pa Slovenc začel lomit v šprahi. Vse šrahe nekdanje juge pa tud sosedov so toliko povezane, da ni problema razumet, če jaz govori na Hrvaškem slovensko in Hrvat hrvaško. Če se pa glih kje zalomi, so pa roke, noge pa saj veš, nasmeh pa to. In to, kar sem jaz v prvem postu pisal, so mene v Zagrebu opozorili. So rekli, pa a sem nor in a smo nori, da si pa ravno vse dovolimo. So rekli, pejdt v trgovino in kamorkoli že in govori slovensko. Saj meni tud blo najprej mal hecno. Samo glej ga vraga, večina je razumela kaj želim in se je dalo in da zmenit vse. Brez da jaz uporabim besedo hrvaščine.
Seveda velja enako za tukaj. Mene nihče ne bo prepričal, da ne razume srbohrvaščine. Mogoče res ne vse, samo celoto se pa nekak da izluščiti. In, da se negdo na tej ali oni strani meje afna, da ne razume, ne drži vode.
Jaz pač mam mogoče malo čudno mnenje glede teh zadev, ker sem rasel na vseh straneh. Ja, se strinjam, da recimo Hrvat pride sem in govori v svoji spiki. Ampak tud odgovor v slovenski mu bo dovolj jasen, da ne bo lačen,žejen in tako naprej. Seveda velja tudi obratno.
Ah, un pa naj si raje botox mal kam napumpa, da ne bo ovenel
Ne pregori mi jutri, ker bo baje obup. Lepo v sencko in vsi ostali tudi. Nočko.
Multivitamin
multivitamin