22. jul 2011 10:55
Ja ežoj, jaz se tudi strinjam s tem, da naj vsak skrbi za svoj del čustev in prepičanj, lahko pa takole neobremenjeno pokramljamo pa morda pridemo na drugo, spoznavno raven. Za gušt.
Ni pa seveda res, da so moralne sodbe enake za vse večne čase, za vse kulture in vse religije. Morala in etika je stvar kulture in še kako raztezlijva stvar, nekako tako kot bivši Bazuka čigumiji (mimogrede, ko smo že pri staranju, še delajo to stvar?) . V naši družbi je v navadi zaporedna monogamija recimo, kar je bilo še 100 let nazaj nepredstavljivo in je veljalo za vse večne čase (oziroma dokler naju Bog ne loči. Pardoniš, smrt! Dokler naju smrt ne loči! Ne vem kako se mi lahko zapiše takšen lapsus, Freud bi znal povedati...) in basta. In vsak si seveda želi samo eno: biti srečen in to v okvirih (beri družbi in moralnih zakonitostih) v kateri živi in glede na zmožnosti, ki jih sploh uvidi, glede tega kaj lahko nosi (beri katera čustva in spoznanja)...ah, komplesni smo in življenje je tak isto tako čudovito kompleksno. Danes sem malce zaljubljena in se mi pozna
terakota