30. okt 2005 19:54
Jaz imam pa eno tako nesrečno izkušnjo z jensko skledo. Naložim vanjo lepo krompirček, korenček, čebulico, še nekaj druge zelenjave, na vrhu pa kose piščanca. Prilijem malo tekočine, pa hajd v pečico. Zadeva se je lepo pekla vse dokler nisem odprla pečice, da bi pokukala kaj se dogaja s kosilom. V trenutku, ko sem odprla pečico, je počilo, kot bi kdo ustrelil s pištolo in vse se je razletelo na milijon koščkov. Kosila potem seveda ni bilo, je bilo pa veliko čiščenje, saj so bili drobci stekla in koščki vsebine razstreljeni po celi kuhinji. K sreči nisem pomolila nosa v pečico. Vprašanje, kaj bi bilo z mojim obrazom v nasprotnem primeru.
Od takrat naprej zelo redko pečem v jenski posodi, saj je strah ostal. Še danes slišim tisti strašni pok. So me podučili, da je do tega prišlo zaradi nenadne temperaturne razlike. Hladen zrak v vročo pečico. Ker sem pa to že nešetokrat prej naredila, malo dvomim v to razlago. Sva z možem ugotavljala, da je mogoče imela posoda kako napakico in bi se to isto lahko zgodilo tudi v zaprti pečici ali pa ob kuhanju na štedilniku.
Nesreče se res dogajajo in to ob najbolj neprimernem času. Pravzaprav primernega časa sploh ni.
lp
Julija