Nesreča v kuhinji

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

30. okt 2005 15:38

Tudi pri nas imamo majhno fritezo na el. kuhalni plošči, ker drugje pač ni prostora. Majhnih otrok nimam več, a vseeno vedno dobro preverim, če sem vključila pravo el. ploščo, saj jih uporabljam zelo redko. Naredim pa včasih kakšno črno katastrofo v kuhinji, če se preveč časa zadržim na tem forumu. Kaj hujšega še ni bila, čistim pa tako sama, samo svetla posoda postaja nekako temnejša. Čuvajte se Pozdrav! riba-ribica

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

30. okt 2005 17:01

Bo treba narediti novo storitev - alarm. Boste prišli na KulSlo in si vpisale čas ki ga imate na voljo pa bo potem pozvonilo, ko bo potekel. riba-ribica: Dobrodošla med pluske Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

30. okt 2005 19:02

Jaz pa sem prejšnji teden dala kuhat riž. Ob 3.uri popoldan, ko se mi je že mudilo v Ljubljano, še ni bil kuhan, zato sem ga še pustila na plinu in pozabila nanj. Ob pol osmih zvečer sem se vrnila domov- stanovanje je bilo popolnoma zadimljeno, od riža pa je nastal črn hlebček (k sreči sem imela plin na minimum in teflonsko kozico). Zanimivo, očitno so tele kozice res vzdržljive (kupila sem jo v Mercatorju na pike), saj smo potem, ko smo dobro prezračili stanovanje, hlebček oz.ostanke riža preprosto stresli v smeti, kozico pa oprali. Popolnoma nič ji ni, čeprav me je še danes groza, kaj bi se zgodilo, če bi kuhala v kaki drugi posodi. ZIMA

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

30. okt 2005 19:10

meni je eksplodirala plastenka z moštom. imela sem jo dolgo v hladilniku, ker sem nanjo pozabila. In ko sem jo opazila, sem jo vzela ven in v tistem je eksplodirala. Lahko si predstavljate, kje vse je bil mošt, pravzaprav kje ga ni bilo. Pa še ena zgodbica iz gospodinjskih logov. Zvečer sem morala na hitro zlikati za naslednji dan. Bila sem že v (zelo) kratki spalni srajci. Pripravim za likanje. V predsobi, kjer liikamo. Vklopim, vendar lučka ne zagori in likalnik se segreva. Prestavim se v špajzo in si uredim provizorično likalno površino na zamrzovalni skrinji. Vklopim likalnik in v tistem poči in se močno pokadi iz žice. Imela sem črna stegna, opekla se na srečo nisem. Bilo je nekaj narobe z žičo. NO tudi likalnik ni bil več brezhiben, ker sem ga spustila iz rok. Živemu človeku se vse sorte zgodi. mimika

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

30. okt 2005 19:19

Dragička, dobro, da ni bilo hujšega. Saj bi te kar pogrešali... Jernej, tale ideja z alarmom sploh ni slaba. Jaz sem zadnjič vrgla pohančke v smeti, ker sem bila predolgo na kulinariki. Še dobro, da sem imela rezervno varianto v zmrzovalniku. stana

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

30. okt 2005 19:31

jernej je napisal/a:
Nič takega, steklen lonec z vodo. Pokvarjena je bila. Je eksplodiralo in se je valil črn dim, da smo skoraj gasilce klicali Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
A še imate tisto prastaro Gorenjevo pečico? Namreč, moj fant obljublja ga. Pečjakovi že 1 leto, da jo bo prišel popravit. Sonja

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

30. okt 2005 19:50

Uf, ko pa ni ena gospa Pečjakova, jaz poznam vsaj tri Ne, mi imamo Moulinexovo pečico... Ta je eksplodirala, pa so jo zakrpali. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

30. okt 2005 19:54

Jaz imam pa eno tako nesrečno izkušnjo z jensko skledo. Naložim vanjo lepo krompirček, korenček, čebulico, še nekaj druge zelenjave, na vrhu pa kose piščanca. Prilijem malo tekočine, pa hajd v pečico. Zadeva se je lepo pekla vse dokler nisem odprla pečice, da bi pokukala kaj se dogaja s kosilom. V trenutku, ko sem odprla pečico, je počilo, kot bi kdo ustrelil s pištolo in vse se je razletelo na milijon koščkov. Kosila potem seveda ni bilo, je bilo pa veliko čiščenje, saj so bili drobci stekla in koščki vsebine razstreljeni po celi kuhinji. K sreči nisem pomolila nosa v pečico. Vprašanje, kaj bi bilo z mojim obrazom v nasprotnem primeru. Od takrat naprej zelo redko pečem v jenski posodi, saj je strah ostal. Še danes slišim tisti strašni pok. So me podučili, da je do tega prišlo zaradi nenadne temperaturne razlike. Hladen zrak v vročo pečico. Ker sem pa to že nešetokrat prej naredila, malo dvomim v to razlago. Sva z možem ugotavljala, da je mogoče imela posoda kako napakico in bi se to isto lahko zgodilo tudi v zaprti pečici ali pa ob kuhanju na štedilniku. Nesreče se res dogajajo in to ob najbolj neprimernem času. Pravzaprav primernega časa sploh ni. lp Julija

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

30. okt 2005 23:36

jernej je napisal/a:
Bo treba narediti novo storitev - alarm. Boste prišli na KulSlo in si vpisale čas ki ga imate na voljo pa bo potem pozvonilo, ko bo potekel. riba-ribica: Dobrodošla med pluske Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
Jernej jaz sem za Lep dan še naprej Dušan

Pika Nogavička  

član od: 1.10.2005

sporočila: 75

31. okt 2005 10:38

Jaz sem pred leti, ko sta bila otroka še majhna, dala prekuhat stekleničke in dude. Ker so mož in otroka spali, sem se za pet minutk vlegla k njim...in seveda zaspala. Ko sem se zbudila, sem najprej zagledala črn dim, ki se je pod stropom kadil v spalnico. Zbudila sem moža, ki je ugasnil plin in pogasil napo, ki je že začela tleti, jaz sem odprla vsa okna in vrata na balkon. Od dudic in stekleničk ni ostalo nič, tudi lonec je romal v smeti, saj se je nanj prijela plastika, končalo pa se je vseeno dobro, saj se lahko tudi ne bi več zbudili..!Sedaj nič več ne kuham, če sem zaspana. Če me kar koli muči, vedno zaprem plin in kuham le, če sem zraven. Pika Nogavička

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti