6. jun 2008 8:59
missmony je napisal/a: |
Živijo! mislim, da bom upoštevala tvoj nasvet rožica, ki si mi ga dala. naj pa ti še odgovorim na to vprašanje... jst ne hujšam po tej ločevalni dieti (sem že probala ampak ni šlo, 14 dni, pol pa...dijo ). hujšam na ta način , da ne uživam živil ki vsebujejo ogljikove hidrate, škrob, itd... se pravi da ne jem kruha, testenin, krompirja, riža, omak,in podobne stvari... večinoma sem na navadnih jogurtih in prepečencu, belemu mesu, kuhanih jajčkah, paradižniku, pomaranče,... čeprav tuki pojem bistveno manj, kot sem pa pri ločevalni dieti, mi je ta lažja in boljša. hvala za nasvet in vzpodbudu! LP! missmony |
Tudi jaz sem na tak način hujšala pred mnogimi leti, v pol leta sem dala dol 30 kg. Žal so mi nosečnosti vrnile kg in sem spet mogla na tako dieto. Moje počutje med to dieto je bilo odlično, počutila sem se polno energije, samozavesti...
Lahko si narediš govejo juho s korenčkom, golaž z mesom, korenčkom, grahom in paradižnikom, lahko samo z gobicami in paradižnikom. Večkrat si naredim mešano zelenjavo, ki jo popražim na malo olivnega olja, čebuli in česnu, skuham in spasiram - odlična zelenjavna mineštra. Lahko si narediš tudi mesno - zelenjavno mineštro. Večkrat sem naredila omako bolognese za druge in jo sama pojedla kar tako, brez testenin. Lahko pa z omako napolniš melancano ali bučko in popečeš v pečici z rezino mocarele. Omake zgostiš s paradižnikom ali zelenjavo (korenček, bučka...)
Kljub temu, da ne ješ OH, imaš veliko izbiro jedi na žlico. V bistvu vse, samo da ne dodaš testenin, krompirja ali moke. Zdaj ko prihaja poletje in bo na voljo toliko zelenjave, lahko vsak dan narediš drugačno mineštro.
Sicer pa če ješ prepečenec (rezina prepečenca vsebuje toliko OH in kalorij kot rezina kruha, le da ne vsebuje vode), potem ne vem, zakaj se braniš krompirja, sploh mlad krompir je zelo voden in nima toliko škroba kot star. Lahko ga dodaš malo k zelenjavi v mineštro, pa se ti ne bo nikjer poznalo.
Mislim, da je za nas ta dieta lažja prav zaradi tega, ker ni veliko OH - ki povzročajo lakoto. Sama sem se vedno bala, da če naredim pavzo, da ne bom mogla nadaljevati. Oziroma si bom potem večkrat privoščila "pavzico" in dieta ne bo več to kar je, saj bom vsak drugi dan našla razlog za prekršek.
matilda