Ločevanje živil 90. dni - 5. del

angelina j.  

član od: 23.5.2006

sporočila: 27

25. maj 2006 11:41

Upam, da zob ne boli več... angelina j.

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

25. maj 2006 12:34

Angelina J, hvala za tvojo skrb, zob se sem pa tja še oglasi, ampak ga utišam, tako da ga zalijem z arniko (v žganju), propolisa, ki mi najbolj pomaga, mi je namreč zmanjkalo. Sicer pa mi je včeraj zmanjkalo tudi sadja, tako da še ne vem, kaj bo, ko bom kaj pojedla. Pravkar se odpravljam po zalogo, sem že zares lačna... Včeraj me dopoldne ni kaj bolel, ampak sem grizla zelo počasi in samo na drugi strani zob, doma pa potem pri kosilu nisem dovolj pazila in se mi je spet razbolel. Ah, saj bo bolje... Čao, Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 25. maj 2006 12:35:22

angelina j.  

član od: 23.5.2006

sporočila: 27

25. maj 2006 13:20

Ja zob je hudič jaz sem bila prejšnji teden v toplicah in se mi je odlomil košček dvojka zgoraj desno pa sedaj zobozdravnice ne prikličem nikakor saj me ne boli a ko si umivam zobe pa me opozarja da nekaj ni o.k... Ja itak bo boljše... angelina j.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

25. maj 2006 13:26

Živjo! Ja Encijan midve sva pa res eni sorodni duši! Tudi mene že cel mesec matra en zob, al dva saj še sama ne vem tako boli, pa sploh ne vem kateri.... Zobozdravnik pravi, da je z mojimi zobmi vse OK. Nikjer kaj narobe, sem bila že tolikokrat pri njem, da mi je kar malo nerodno, ko me pošlje nazaj domov, češ da ni kaj..., da so zobje popolnoma zdravi... Zdaj moram malo potrpeti, če bo minilo, pač v slučaju, da gre za kakšno vnetje... Tako je rekel. Ko bi vsaj toliko bolelo da nebi mogla jest. Saj ne , bog ne daj, da bi bolelo. Me je res bolel zelo, ampak sem se potrudila tako kot ti in jedla na drugi strani tekočino pa pila po slamci, ker imam zelo občutljivo na sladko , mrzlo, vrče.... Ja ni kaj, izgleda da res ni pravi čas za dieto, me je pa kar spodbudilo, ko vidim da se nekako spravljate vse na kup. Tudi sama bi mogla vsaj za kakšen mesec na dieto, da malo "oplaknem", mislim predvsem maščobno... :)))) LP.

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

25. maj 2006 13:43

Živjo, vse stare in nove! Danes nimam prav veliko časa za pisanje, zato vam posredujem samo eno misel, ki jo je zapisala "škarpina" v eni drugi temi: Do 20.leta jej kolikor moreš;do 50.samo toliko koliko moraš,po 50.letu pa jej kar se da malo... jankica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

25. maj 2006 14:25

Evo, sem že nazaj s tržnice, pojedla sem "kilo" jagod in to domačih, slovenskih. Mmmmmm, so bile dobre, samo s količino sem malo pretiravala. Nabavila sem si še grozdje, pa nekaj nektarin in par pomaranč. Me ni bilo tam nekaj dni, pa je taka sprememba, imajo že vse, od češenj, ki jim je cena padla že na pol, pa marelice, breskve in nektarine. To bo nekaj zame! Samo še malo bo treba počakat, da cene padejo še malo, sicer bom bankrotirala. Ja, Rožica, a tebi tudi zobje nagajajo? Tudi pri meni so najbrž problem samo dlesni, ker pri prhanju točno občutim točko bolečine, zato tudi upam, da gre le za lažje vnetje in bo kmalu mimo. Je pa zobna prha dobra pogruntavščina, če bi jo uporabljala že lani, mi morda sploh ne bi bilo treba odstraniti osmic, ker mi hrana ne bi gnila v žepkih za zobmi in tako posledično povzročila vnetja dlesni, ki je tako grozno bolelo, da je bilo za znoret. Takrat šnopček ni nič pomagal... Encijan

moki  

član od: 13.3.2006

sporočila: 95

25. maj 2006 18:31

Nič ne razmišljajte kdaj bi začele s hujšanjem!!!!! Pri meni je to šlo zelo enostavno. Ko so minili trije meseci vzdrževanja teže, sem pač ponovno začela. Niti dneva več nisem razmišljala in čakala. Marjetka cvetka veseli me, da si tudi ti začela takrat kot jaz. Se pravi, da danes jeva sadje. Vesela sem da to niso mandarine ali jabolka. Teh sem se v prvem krogu prenajedla! Lost 74, če samo govoriš o hujšanju ni nič! Tudi jaz sem dolgo časa poznala samo teorijo. Ali je katera včeraj gledala Preverjeno? Bilo je o hujšaju z Željko Avgustinčič. Kako so se mi smilile tiste ženske!!! Kaj res nobena od njih še ni slišala za našo dieto? moki

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

25. maj 2006 19:51

Evo šele zdajle mi je uspelo pokukat sem gor. Spet smo odpiral trgovino in sem bila 3 dni odsotna v službi in doma.Dobro da se ni nobena javila za srečanje. Pa drugič! Riba Ribica ali začnemo jutri, jaz sem te tri dni jedla kot velika. Ja jutri bo pravi dan ...dan D...je še katera z nami? Lep večer vam želi tuna

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. maj 2006 21:18

Tuna, dobro, 26. 5., petek, je dan D, čeprav sem jaz že začela danes, je bila pač samo vaja, bo pa jutri tapravo. Dobro se imejte! riba-ribica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

25. maj 2006 21:58

Riba ribica, hahahaaaaaaaaaaaaaahaaaaa,... Samo vaja :)))))))).............. Ti si pa dobra. Si me kar potolažila in sem tudi sama sklenila, da sem imela od velike noči sem vsak ponedeljek samo vaje za dan D. Sem vzela v roke meter se zmerila vse zabeležila,................., kar zdaj zvečer, mora biti nekaj drugače kot vedno, mogoče bo tokrat uspelo. Je pa zanimivo kaj sem odkrila. Pravzaprav sem se šla zmeriti predvsem zato, da bi sma sebe šokirala z dobljenimi rezultati. In seveda sem se!!!! Nepričakovano sem pozitivno presenečena. Sem nekje na enakem mestu kot pred veliko nočjo, še 0,7 kg manj imam in tu pa tam kakšen cm manjši obseg. SUUUUUPPPPPPPPPER! Čeprav po drugi strani pa nisem zadovoljna, predvsem zato ker razmišljam o času, ki ga nisem izkoristiila in vem, da bi z pravilno prehrano zdaj že dosegla svoj cilj, tako pa mi kopalke še niso prav. na srečo imam še vsaj mesec dni časa do tistega "D" dopusta Med drugim pa tudi zato, ker moje počutje še zdaleč ni tako super, počutim se napihnjeno in še vedno imam 5 kg več kot lansko leto. Po tiho mislim, da se vam bom tudi jaz zares pridružila, ne upam si preveč razglašati, čeprav vem da je najbolje, ker mi to da neko motivacijo, da vstrajam. Obljubim pa, da bom tokrat jaz začela vajo z petkom, torej skupaj z vama. Mogoče je bolje, da je Petek dan za začetek!!!!!!!!! Če mi "vaja " uspe, bom ta petek tudi jaz razglasila za dan "D". Danes sem bila škrobna. Za koslio sem jedla čudovito krem juhico s krompirjem.... za večerjo pa sem si privoščila jogurt ... Toliko o mojih pogledih na škrob. :))))))))) Res bom mogla vzet v roke tisto našo biblijo in si še enkrat osvežit vsa pravila diete... Ker že res pre dolgo prakticiram to ločevanje kot način prehranjevanja in nekako preveč "obogateno" pripravljam obroke. Kisla smetana je postala kar zvesta spremljevalka pri pripravi obrokov. Kje je zdaj tista Rožica, ki bi opozarjala, da se maščob želimo znebiti in da jih naj zato čim manj vnašamo. :) Bom morala pobrskati po svojih možgančkih, kam se je skrila...... Na nov začetek!!!! Nočko!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti