Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

7. maj 2006 11:16

Robida, pozdravljena. Bodi z nami, pa bo vse o.k., velja. Sluga (Marjetka) nam je v javnem albumu predstavila jagodni nebeški vrt, njam, vredno greha! Vemves (Saša) pa je poslikala kavico s srčkom, ki jo ji je skuhal njen dragi. Če še katero zanima "umetniška" kavica, naj si pogleda posnetek v "gmail-u". Riba-ribica, danes grem tudi jaz na kolo. Lep dan vam želim! jankica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

7. maj 2006 21:40

Pošiljam vam recept za zelenjavni torti, katerih pa še nisem naredila. Imam v načrtu. ZELENJAVNA TORTA Sestavine Prva skorja: 5 jajc, 40 dag brokolija, 6 dag margarine, sol, 1 jedilna žlica moke Druga skorja: 5 jaj c, 40 dag mlad. korenčka, 6 dag margarine, sol, 1 jedilna žlica moke Nadev: 10 dag oliv s papriko, 3 lončki kremastega sira, 1 kisla smetana, 20 dag skuhanega mladega stročjega fižola, 20 dag šunke za pico, olje Priprava Brokoli skuhate v salani vodi, pretlačite, daste na stopljeno margarino in dušite, dokler ne izpari vsa tekočina. Pustite, da se ohladi, in dodate 5 rumenjakov, moko in na koncu čvrsto stepene beljake. Zmes stresete v z namaščenim papirjem za peko obložen pekač in pečete 10 min. pri 200 stopinjah C, nato pustite, da miruje. Korenček skuhate v slani vodi, pretlačite in prepražite na stopljeni margarini, da izhpari vsa tekočina. Pustite, da se ohladi, in dodate 5 rumenjakov, moko in čvrsto stepene beljake. V pekač daste papir za peko, ga namastite, povrh stresete zmes in pečete v pečici pri 200 stopinjah C 10 minut. Spečeno skorjo vzamete iz pekača, položite na čisto vlažno krpo, zavijete v rulado in pustite, da se ohladi. V globoko skledo daste 2 lončka kremastega sira, sesekljano šunko, skuhan mladi stročji fižol, na kolobarje narezane olive in polovico kisle smetane. Vse skupaj dobro premešate in z mešanico nadevate skorjo iz korenčka, nekaj jo pustite za skorji in povrhnji premaz. Tako nadevano rulado narežete na kose debeline 3 cm. Skorjo iz brokolija prepolovite, prvo polovico namažete z mešanico iz kremastega sira in z drugo polovico kisle smetane. Povrh zložite kolobarje rulade iz korenčka. Drugo skorjo premažete z mešanico iz kremastega sira in jo z namazano stranjo prilepite na kolobarje iz korenčka, zložene na prvo skorjo. Celo torto premažete z mešanico iz kremastega sira in kisle smetane. SLANA TORTA IZ ŠPINAČE IN KROMPIRJA Sestavine 80 dag špinače, 50 dag mladega krompirja, 1 kisla smetana, 2 dl mleka, 10 dag naribanega gauda sira, 5 dag naribanega parmezana, 10 dag masla, sol Priprava Špinačo očistite, operete, daste v lonec s ščepcem soli in dušite brez vode približno 15 minut. Nato jo ohladite, zmeljete ali drobno sesekljate. V ponvi segrejete malo masla in na njem pražite špinačo 5 minut. Odstavite s štedilnika in pustite za kasneje. Krompir dobro operete s toplo vodo ter ga dastev slano vodo, da se kuha. Ko je skuhan, ga pustite, da se malo ohladi, mu odstranite lupino in ga narežete na kolobarje. Dno ognjevarne posode namažete z maslom, vlijete malo mleka, ki ste ga zmešali s kislo smetano, zložite vrsto krompirja, pčovrh vrsto špinače, potresete z naribanim sirom in parmezanom. Zlagate vrste, dokler imate sestavine. Končate z naribanim sirom in parmezanom. Stopite preostalo maslo, ga dodate mleku in kisli smetani ter s to mešanico polijete torto. Pečete v pečici, segreti na 200 stopinj C. Po 20 min. vzamete iz pečice in postrežete še toplo. Moja pripomba: pri prvi torti lahko spustimo šunko, da ne mešamo beljakovin. Naj vam tekne! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 07. maj 2006 21:41:42

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

8. maj 2006 9:07

Pozdravljene punce, javila se mi je Lanes in vas vse prav lepo pozdravlja. Ima težave z računalnikom, se bo pa z veseljem pridružila na kavici. Punce a se bomo dobile v sredo ob 17. uri na našem placu? LP tuna

naja1  

član od: 26.4.2006

sporočila: 66

8. maj 2006 12:31

Lep pozdrav vsem, danes se vam oglašam, ker je moj drugi sadni dan in sem takoooo zelooo lačna, da ne vem, kaj bi sama s sabo. Do sedaj nisem grešila in sem tudi že izgubila 3 kg. Čez vikend sem veliko kolesarila (mogoče sem pretiravala), danes pa imam res krizo glede hrane. A si lahko naredim sadno dolato, čeprav piše, da naj ne bi mešal različnih vrst sadja? Smile28, sigurno boš dočakala tako željeno 7, jaz pa se že veselim tako željene 6. Uživajte! naja1

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

8. maj 2006 13:14

Hello, Naja1, kar tako pridno naprej. Na sadni dan je dovoljeno jesti hkrati več vrst sadja - torej si lahko pripraviš sadno solato, lahko narezano sadje daš v alu folijo, preliješ s pomarančnim sokom in zapečeš v pečici, poglej pa še recepte na 3MD strani (sadni dan) - so lepi in okusni- predvsem pečene banane z jagodami, njam Punce, ki tako prizadevno urejate našo stran: vse pohvale in čestitke. Res lepo izgleda. Tudi jaz večkrat poškilim tja, če je kaj novega. Da bi pa poslal kakšen recept in sliko, mi pa ne uspe. Ker sem vedno preveč lačna in vsega že zmanjka, ko se spomnim, da bi poslikala. Lepo se imejte, SMILE28

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

8. maj 2006 13:26

Že dolgo se vam nisem nič oglasila. Danes imam sadni dan, jutri pa 2. vodni dan. Izgubila sem 7 kilogramov. 1. mesec sem bila zelo pridna, potem pa greeeeehi skoraj vsak dan. Se pa trudim čimveč gibat in kolesarit. Do cilja me ločijo še 4 kilogrami in mislim, da mi bo uspelo. Marjetica

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

8. maj 2006 13:33

Naja1, kar naredi si sadno solato, le pri izbiri sadja pazi, da ne mešaš sladkega in kislega sadja. Seveda bo ta tudi brez smetane in sladoleda (uf, kakšni skomini....). Če pa lakota še ne bo ponehala, si pa čez uro ali dve privošči še oreščke, toda pri teh pa le pazi na količino, ker so zelo kalorični. Pa banana tudi dobro nasiti, le mene je preveč zapirala. Ja, pa veliko tekočine! Punce, zadnjič sem na stojnicah kupila čaj za dobro počutje Leona Wellness. V navodilih ni nič napisano, kakšna je sestava, je pa prijetnega okusa. Ali ga je mogoče tudi že katera uporabljala? Med navodili piše tudi, da se uporablja pri hujšanju. To sem prebrala šele doma. In glej ga zlomka, v opombah je navedeno tudi, da je najbolj učinkovit ob ločevanju živil ter gibanju. To nam je pa ja že znano, kajne. Torej, zamina me, kaj pa ve menite o čajih. jankica

moki  

član od: 13.3.2006

sporočila: 95

8. maj 2006 17:43

Čaj je krasna pijača. Kadar sem lačna, popijem skodelico čaja. Največkrat ga pijem zvečer. Okusov se hitro naveličam. Do sedaj sem si ga sladila z natrenom. Sedaj sem odkrila Green Tea & Mint in Green Tea & Lemon (Twinings). Ta dva lahko pijem celo brez sladkorja. Katere čaje pa pijete ve? Lep pozdravček. moki

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

8. maj 2006 19:07

Vse čaje sem se navadila piti brez sladkorja, občasno tudi kavo, če ni premočna. Ampak nekaj drugega vam želim povedati. Včeraj sem preplavala 1500 m v Pristanu (30 x) in se danes počutim tako čudovito, kolena sploh ne čutim. Malo nerodno sem povedala, boli me že nekaj časa ne več, ampak gibanje sem čutila, posebno pri hoji. Povsod pa tudi ne morem s kolesom, bi bilo preveč čudno. Plavanje je naj, naj, naj rekreacija, primerna za vse starosti, razen tiste, ki se bojijo mrzle vode. riba-ribica

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

8. maj 2006 19:28

Tudi jaz ne sladkam več čaja,le pri kavici mi to vedno ne uspe,tako da ponavadi dam malo rjavega sladkorja,je pa en okus zelenega čaja in marelice Z mano je pa trenutno tako-bila sem na bolniški ker je mel sinko norice in ko sem doma je sve preveč časa in potem še ta poln hladilnik,no sam sem se kar potrudila in sem gonila na sobnem kolesu. Danes je moj osmi dan... moj najdražji pravi-VSE JE V GLAVI pa lep pozdrav andreja č.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti