Ločevanje živil 90. dni - 5. del

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. maj 2006 10:47

Zdravo, rožice ! Že navsezgodaj imam tako gužvo v službi, da samo dirkam. Ampak, sedaj iamm malico, kar pomeni, da bom mogoče imela nekaj minut miru. Tejčica, vesela, sem, da je tvoja mami končno spet ta prava bejba. Očitno drži to, da mora človek biti v totalni buli, da potem začne na nekatere stvari drugače gledati in spoznavati, da je mogoče marsikaj spremeniti. Moja hrbtenica me zaenkrat kar uboga, čeprav nisem skoraj nikoli brez bolečin in moram zelo paziti na kakšne nepravilen gibe. takoj me opozori z ostro bolečino. Ampak, dokler bo tako bo v redu. Moki, zelo dobro poznam ta občutek "krčenja". Jaz sem šla tako afnasta iz trgovine, kot da je cel svet moj. In res se splača potruditi ! Smile285, res ni dober občutek po končani dieti, ko človek sam odloča, kako se bo prehranjeval in je pravzaprav vedno prisoten nek podzavesten strah, da ne bo kaj preveč narobe. Jaz ločujem hrano znotraj posameznih obrokov in moja teža niha od tiste, ki sem jo imela po končanem 2. krogu +2-3 kg. Odvisno od tega kaj jem, koliko in kdaj, pa od prebave, pa tudi, kadar jem bolj začinjeno hrano, telo potem kar nekaj časa zadržuje vodo in sem taka kot balon. Z 2. krogom se ne sili, če res ne boš 100% za to, ker ti porazi in prekinjanja diete po moje niso najboljši za samozavest. Človek bi rad, pa ne more in potem ima slabo mnenje o sebi.... saj poznaš to zgodbo. Nobena stvar na silo ni dobra in učinkovita. Če ne bo 7 v tem poletju, bo pač mogoče jeseni ali pa drugo leto. Pazi le, da ti kile ne bodo podivjale, potem je težje. Držim pesti, karkoli in kakorkoli boš počela. Zunaj sije sonce in bila bi kjerkoli drugje, kot za računalnikom. Upam, da mi bo jutri dano, da bom lahko spet šla na kako prelivanje znoja v naravi. lep dan vsem marjanca marjanca45

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

5. maj 2006 11:49

Hvala Marjanca za lepe besede, točno tako je kot si napisala. Saj jaz se točno zavedam v kakšni fazi sem - ampak teoretično. V praksi pa grešim. Tudi to sem že pogruntala, da je brezveze siliti v 2. krog, če nisi čisto prepričan. Kot praviš, enkrat bom pa menda učakala tisto 7-ko, ni hudič Lep vikend in veliko sonca. SMILE28

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. maj 2006 12:06

Smile28, da ne boš mislila, da sem jaz pridna. Zadnje čase imam kar nekaj črnih pik na mojem jedilniku. Danes ponoči sem imela hude sanje in sem se ob polnoči zbudila. Šla sem malo okoli po stanovanju, pogledala, kako spi moj sin in veš kaj sem potem naredila : pojedla sem banano. Koza ta prava ! Pa kaj morem. Včeraj sem imela sadni dan in za kosilo sem si naredila paradižnikovo solato, zvečer pa grozdje, nato pa še pol kozarca kislih kumar, za desert pa še kakšno pest arašidov, ki sem jih sama lupila, tako, da vsaj slani niso bili. Pa res za znoret. Opažam zadnje čase, da sem nenormalno lačna. In res rabim hudičevo voljo, da ne zbašem vse v sebe. Ampak, saj bo prišel čas ( upam vasj), ko bo tega konec. lepo se imej marjanca marjanca45

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

5. maj 2006 13:18

Hojla, zgleda da kar nekaj uporabnikov/uporabnic ne more dostopati do kulinarike - povezava preko Amisa, med drugim naša Saša/vemves. Jernej je odprl posebno temo http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6500 Saša spet ne more gor, si pa dopisujeva na mail. Preberite, kako se trudi: ... Ni mi jasno,po kakem cudezu sem lahko vceraj prisla v kulinariko,ampak se to samo za ene 5 min.Pa meje vrglo ven. Tudi meni net ne dela,kot bi moral(povezava),sinoci recimo,sem bila brez povezave,pa pri njih kao nic ni bilo narobe.Jaz jih skoraj vsak dan klicarim,potem mi narocajo,kaj naj odtipkam,pa ponovno zastartam,potem pa recejo,ce ne bo delalo,naj poklicem nazaj.Itak ne dela.Zdaj se mi niti klicat ne da vec,ker se isto ponavlja vsak dan.Zamenjala bom povezavo,ni druge. Hvala ti za pomoc,jaz bom pac malo sledila link 3mdforum,ce bo tam kaj novega. Lep pozdrav Sasa ... Sicer sem pa na amis poslala dopis.Jezna sem na njih,ceprav so po tel.bili do mene zelo prijazni,se celo rekel mi je,da naj administrator kar poklice njih,da iz njihove strani ni nobene napake in je tudi ni bilo.Pac menda administrator kulinarike ne zna zadeve postimat,tako,mi je bilo receno. Se je Jernej dosti trudil,pa mi odgovarjal hitro na maile,tako,da vem,da je on naredil vse,kar je lahko.Skoda res,ce ima se kdo tezave in zamuja kulso zadeve. lep pozdrav,tebi,vsem ostalim,pa upam,da se kaj prlezem gor;( Sasa ... Jaz si sploh ne morem predstavljati dneva brez kulinarike, mi kar nekaj manjka. Kaj pa ve? Moki, bravo, čestitam ti k novi garderobi. Dober občutek in dvig samozavesti, kajne. Smile28, sedmica bo prišla, boš videla, da bo! Lep vikend vam želim, uživajte ga v naravi, držim pesti, da ne bo dežja! jankica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. maj 2006 21:43

Hojla! No,končno mi je uspelo priti na kulinariko!Sem že mislila,da vas nocoj ne bom mogla pozdravit,ker prek enega brskalnika nisem prišla na kulinariko,na srečo pa imamo še enega,kjer je kulinariko takoj odprlo. Smile 28,ti kar lepo ločuj in se pazi,ko pa ti bo kliknilo,boš pa že začela z dieto.Bo že prišel tisti pravi dan,ko boš pripravljena na nov naskok,dokler pa še nisi prepričana,pa je bolje,da težo samo vzdržuješ. Marjanca,ja no,ne mi ga takole lomit sred noči,da ti slučajno ne pride v navado.Drugič raje spij kakšen kozarec vode,hrano pa pust lepo pri miru. Jankica,tud jaz ne morem več brez kulinarike in sem postala že čisti odvisnik.Da vsaj malo pokukam sem gor,pa se že bolje počutim. Uživajte med vikendom in ne mi kakšnih neumnosti špičit! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

6. maj 2006 14:36

Zdravo, punce, kje ste danes, ste vse na svežem zraku? Saj je prav tako! Gibanje je pomembno. Jaz že kolesarim, sicer samo na kratke proge, ampak važno je, da je vsaj nekaj. Se spomnite, verjetno ne, ko pa je vsega toliko, da sem sredi marca sanjala o zelenjavni torti. Ni bilo nobenih idej. Sedaj imam dva recepta iz tednika 7D, katera še nisem uspela preizkusiti. Ali vas zanima?Bi bilo to potrebno dati v zbirko receptov? Za prepisovati je malce veliko. Lp iz Mb riba-ribica

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

6. maj 2006 18:29

Zdravo punce, šew kar sem tu, ampak preml. Sam berem nič pa nisem pridna. Moram se vzet v roke!!!!!!!!!!Zdi se mi, da ste sestavile zbirko jedilnikov, pa je nikjer ne najdem. Moji pravijo, da bomo vsi jedli enako, da bo manj skušnjave, če kuham za vse! Kar naprej sem v kuhinji, še vedno si zdravim roko(ramo), zdaj pa si je še mož poškodoval koleno, pa bi vsi kar posedali in jedli!! Encijan, Marjanca, Marjetka cvetka - in ostale "stara garda" - kapo dol pred vami. Se niti na tehtnico ne morem spraviti, pa saj ne da ne bi šla gor.... Me bo treba zbrcati in to orngi ! Lp od skesane Robide

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. maj 2006 18:50

Hojla! Ribica,res smo na svežem zraku.Jaz sem bila dopoldne na cvetličnem sejmu,popoldne pa sem presajevala kupljene rožice.Ja,ampak se pa spomnem tiste zelenjavne torte.Kaj pa če bi vseeno napisala,kako jo izdelati,vsaj en recept,da vidimo. Robida,pozdravljena.Pred mano nikar ne devaj kape dol,tudi jaz nisem čisto nič pridna in se tudi tehnice izogibam na dolgo in široko.Ampak se bo treba vzet v roke in bolj resno pri hrani,ker drugače bo ojejoj. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

6. maj 2006 20:17

Hoj,tud jaz sem imela težave s povezavo a upam,da bo zdaj šlo.Še naprej se športam in držim diete,vem pa da 2mesec gre bolj malo dol,zato bom rekreacijo mal pospešla. luna1

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

6. maj 2006 22:19

Ojla, Robida, pa si se le oglasila. Tale tvoja roka pa bi ti počasi že lahko dala mir, a ne? Zbirko receptov in slikce lahko najdeš na naši strani http://users.volja.net/kulinarika/ ali na direkt naslov http://3mdobroki.moj-album.com/. Vabljena, da tudi kaj dodaš. Če bo vsak dan nova slikca, bomo vedele, da si pridna! Smo malo zaspale, jaz sem se med prazniki "mastila" s pečenim krompirjem z bučkami, na krožniku pa dodala še popraženene šampinjone, pa jedi nisem poslikala. Bilo pa je odlično! Danes sem drugi dan na sadju in mi je le uspelo odsloviti čez praznike pridobljene maščobne celice, zjutraj pa sem si privoščila en ta pravi trening za tek (skrajni čas sicer), 1h20 počasnega teka z vmesno hojo po 1 minuto (no, na koncu je bilo hoje malo več). Marjanca, sem tekla po "tvoji" progi in nisem pomislila na visoko travo in jutranjo roso, tako da sem potem progo kar podaljšala v dolgo varianto do avtoceste in po cesti nazaj, da sem si vsaj malo osušila superge. No, jutri pa na Skalo, če le ne bo dežja. Upam, da si tudi ti našla čas za "švicanje". Lepo se imejte, Encijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti