Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

23. apr 2006 0:27

Hojal! Jaz sem še kar pokonci. Pečem za jutri (danes). Hotela sem samo prebrati novosti, pa vidim, da se nam je pridružila še ena borka, pardon - trojčki, četvorčki ... No, ne vem, koliko duš šteje ta družina, je pa to zelo zanimivo in vzpodbudno. Mislim, da je malo takih družin, ki skupaj hujšajo po 3md, trenutno se spomnim le Verovnike. Iskrene čestitke in javite se še kaj. Tigrolina, tako je prav - kar naprej in še kaj povej! Encijan, ti si pa zaslužiš najmanj športno značko, za druga taka priznanja pa žal še imen ne vem, čeprav je kar nekaj izborov "športnikov" leta. Luna1, dobro si izkoristila Dan zemlje! Bravo! Ljubljančankam želim, da se čimprej zberejo na enem dobrem čveku! LP jankica

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

23. apr 2006 8:42

Dobro jutro hujšarice¨ Mimica dobrodošlia ti in tvoja družina. Trigolina, Marjetka Cvetka tudi jaz bi rabila eno orng pridigo, ker ga spet serjem. Ko oblečem hlače se gnusim sama sebi in si rečem zdaj pa res, ko pa zagledam hrano se bašem do onemoglosti....Evo spet sem podlegla...V torek odhajam na morje upam, da bo vsaj prehrana primerna za hujšanje. Encijam bravo za tvoje športne podvige. Test hitre hoje se izvaja na sprehajališču ob Savinji. Prijaviš pa se v Projektni pisarni. mislim da se ta test izvaja parkrat letno. Lep dan vam želim. tuna

mimca  

član od: 22.4.2006

sporočila: 25

23. apr 2006 10:01

Vsem eno lepo dobrojutro to nedeljo. Da se na kratko predstavim, jaz sem mama v družini nas je 5 + dva mačka in en pes. Hujšamo pa samo starejši štirje, midva z možem in dva sinova. Mlajša hčerka je še najstnica in ji ni potrebno. Hvala za pozdrave. Naša izkušnja trenutno ni slaba. Drug drugemu smo v oporo in drug drugega kontroliramo,če je potrebno. Prej , ko je hujšal samo sin se je dostikrat pregrešil, ko je videl ostale dobrote na mizi. Sigurno se še oglasim, saj s emi tako po vaših pogovorih zdite kar simpatični. mimca

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

23. apr 2006 12:52

Hoj,včerajšni sadni dan in predvsem športni zelo dobro uspel-2kg.Tud danes sem že s sprehoda,za kosilo 2 jogurta,pa še popoldan sprehod,če bo lepo. luna1

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

23. apr 2006 13:10

Mimca , pozdravljena med nami. Kar zavidam ti, da vas je več v družini na ločevalni dieti. Tako boste lažje in skupno prebrodili težave, ki se bodo pojavljale. Jaz sem sama na dieti, ker pa kuham še za ostale člane, me večkrat kaj premami. Nisem tako močna, da bi se uprla. Sprva sem skušala kombinirati mojo dieto z hrano ostalih, vendar so se mi uprli, da tega pa že ne bodo jedli, če bom hotela, da bodo še kaj delali. (kot, da jaz pa ležim....) Pa kaj čmo, takšna je usoda nas žensk in za marsikaj smo same krive, ker smo jih na začetku prevec crkljale. Luna 1, čestitam ti za tvoje uspehe in vzdržljivost! Pozdrav! Marja Sporočilo je spremenil(a) marja dne 23. apr 2006 13:12:39

luna1  

23. apr 2006 21:02

hojla,sem že z hitrega sprehoda,grehov ni bilo,tako da sem zadovoljna s sabo. luna1

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

23. apr 2006 21:26

marja je napisal/a:
Sprva sem skušala kombinirati mojo dieto z hrano ostalih, vendar so se mi uprli, da tega pa že ne bodo jedli, če bom hotela, da bodo še kaj delali.
Na spletno stran 3md sem poslala nov predlog za B dan.To je obrok,ki ga lahko ponudiš vsej družini, z majhno različico: kot priloga pravilno kombiniranemu B obroku pripada kuhan brikoli , katerega zabelite s koščkom masla(to sem pri receptu pozabila napisat), nasprotniki 3md, pa dobijo pečen krompirček. Potem pa opazujte kako bodo škilili na vaš krožnik. Se pa strinjam, da je res veliko lažje, če je vsa družina enakih misli . Lep večer po lepem dnevu vam želim Aki

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

24. apr 2006 9:22

Živjo! Da še jaz malo nekaj nakolamfam, da boste vedele da še migam. :))) Ja tuna, midve sva kar na izti valovni dolžini, Obe si zasluživa eno orng pridigo, če bi le pomagala!!!! Tudi jaz grem verjetno že v četrtek na morje in to ti da en zagon, zdaj pa zares,..., ko vidiš da ne stojijo obleke kot bi želele. Ampak, taudi jaz nsem bila nič kaj pridna, svoj zadnji sadni dan sem speljala pred veliko nočjo. Sem pa včeraj primerjala mojo letošnjo statistiko z lansko v tem času. Sem mislila, da me bo bolj streznilo,..., ugotovila sem da so kilogrami enaki kot lani v tem obdobju, le da sem lani v teh dveh mesecih izgubila veliko več in da sem bolj intenzivno izgubljala kilograme. No jaz svojega cilja nisem dosegla, kljub enakim kilogramom mi kopalke niso prav. Tokrat me ni pobralo toliko v još**, hvala bogu, bi verjetno rekla Marjanca. Se pa ne dam, pred sabo imam vsaj še mesec ali dva pred glavnim dopustom in seveda bom pazila na prehrano in športala še v prihodnje. Mogeče bom te lepe kopalke vseeno lahko uporabila. Tigrolina, tudi jaz vem da te je ujezilo, vendar si prehitro reagirala z mislijo da bi nas zapustila. Tu smo zato da si pomagamo in da si povemo brez dlake na jeziku tudi resnico, ki si jo navadno tako težko priznamo in se branimo, oziroma branimo bolj našo hrano... :) Kot vidim je Marjetka zadela na pravi žebljiček in verjamem, da se boš je spomnila in z veseljem povedala koliko kg si izgubila,... Predvsem pa želim povedati, da se tu ne smilimo ena drugi, saj nismo nič boge za nastalo situacijo smo krive same, ker smo dobro jedle, na dieti nam pa tudi ni nič slabega. Vedno smo site, za razliko od drugih dieti se celo sladkamo vsake toliko,.... Predvsem pa smo odprte in vesele vsake nove članice- člana, ki se je odločil živeti zdravo in poskrbeti za svoje telo. Seveda pride s časom tudi kakšna kriza katero premagamo skupaj, amapak sem tudi jaz mnenja, da kriza ne nastopi že drugi dan diete in bi tudi sama sklepala iz tvojih sporočilc, da še iščeš motivacijo in da nisi najbolj odločena spremeniti svojega življenja, ne samo prehrane za voljo lepega telesa, že res da je želja po lažjem, lepšem telesu prisotna vedno, le vprašanje je kako močna je in kaj si pripravljen storiti za izpolnitev le te. Me veseli, da boš pa čeprav samo zato, da pokažeš marjetki, da ti zmoreš ostala in nadaljevala. Jaz pa ti svetujem, da upoštevaj dieto, ker so v prvem mesecu najlepši rezultati!!!! IZPLAČA SE!!!! No jaz pa še ugibam, če bi imela sadni dan, po dnevih naj bi bila danes Š, ker pa je to moj najljubši dan bom verjetno šla zdaj vrtat regrad .... :) Se slišimo, beremo. In gremo novim zmagam naproti, kajti bližajo se spet prazniki, pikniki,.... in potrebna bo ogromna motivacija, da bomo premagale vse skušnjave. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. LP.Rožica.

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

24. apr 2006 12:18

Ja, kje pa se vse danes? A vas je lepo vreme premamilo in migate na sončku? Rožica, kar naberi si regrata, pri nas že cveti! Jaz sem imela včeraj en grešni dan, ker sem morala vse probat, kar sem spekla. Ampak sem tudi migala - saj ne morem verjet, da sem po dooooolgem času tekla! Bilo je tako nepričakovano in spontano, ampak to pa samo zaradi vzpodbude tu: Helena in Encijan - hvala vama! Hčerka se je morala učit, pa ji nikakor ni šlo. Manjkalo ji je energije in me je vprašala, kaj naj še naredi, ker ve, da se mora učiti, pa ne gre. Kar tako mimogrede sem ji predlagala, da bi šla tečt in da grem še jaz z njo, če ne bo prehitra. Pa sva šli. Po asfaltu sva hodili, po travi in gozdu pa tekli. Vmes sva naredili še nekaj vaj z rokami in nogami in sva bili obe prav zadovoljni. Pa še ena naša "cvetka": v soboto sem skuhala ričet brez mesa in me je tašča vprašala, če mi je zmanjkalo moke, ker ni nič "ajnprema". Ona namreč zelo rada jedi zelo zgosti z moko, tako, da se včasih golažu ali pa vampom kar odpovem. Sama raje dam več čebule in nič moke, da nimam potem slabe vesti. Še dobro, da mož nič ne komplicira in vse poje. Lep dan vam želim! jankica

luna1  

24. apr 2006 21:22

Čao,tud danes Š dan brez grehov.Ko sem šla zvečer na sprehod,sem se odločila,da tud jaz probam skombinirat hitro hojo s tekom.Mi je šlo kar vredu.Samo me zdajle mal noge bolijo,ampak bo jutri bolje. luna1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti