Ločevanje živil 90. dni - 5. del

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

6. apr 2006 10:07

ZojaMB, pozdravljena med nami! Si pa zelo pridna, za vzor te lahko imamo! Glede srečanj v Mariboru je pa takole: lani maja se nas je nekaj spoznlo pod Pohorjem. Bil je že nekaj časa govor o srečanju, nič konkretnega, eni bi tu, drugi tam. Tudi sama sem želela osebno spoznati druge hujšarice in sem napisala, da čakam naslednjo soboto pod Pohorjem med 10. in 11. uro, toda bila sem sama. Malce razočarana, ampak sem preživela. Za naslednjo soboto sem napisala znova, tokrat je osebna vabila pošiljala še Vipercat. Prišle smo 4, Vipercat, Marjanca, Marjetka cvetka in jaz. Osebni klepet je bil še boljši kot na forumu. Jeseni se nas pa je nekaj dobilo v gledališki kavarni oz. pred njo. Problem je v tem, da nas je premalo iz tega konca, daleč pa na kavico nihče rad ne hodi. Dobro bi bilo, če bi bilo dogovorjeno vsak mesec ob istem času. Ampak kdo bi sploh hodil? Koliko nas je od tukaj, ki se še oglašamo na forum? Spominjam se Tabine in Masenke ter Oline. Res sem se razpisala, običajno sem kratka in jedrnata, ampak naj se ve, da tudi tukaj migamo in se ne predajamo nabiranju kilogramov. ZojaMB, oglasi se nam večkrat! Encijan, tudi jaz sem pred časom brala knjigo Milke Krapež, res vredno branja, če imaš težave s kilogrami. Sedaj pa res en lep pozdrav iz deževnega Maribora riba-ribica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. apr 2006 12:00

Zdravo, rožice moje ! Končno mi je uspelo prebiti se do pisanja. Zunaj snežuje in je res trapasto vreme- pravi april. Encijan, saj imaš prav, da bo treba najti neko pot prehranjevanja, saj je presnova po tej dieti toliko spremenjena, da se zredimo veliko več in hitreje, kot pred to dieto. Me je kar groza tega časa po končani dieti. Že po 1. krogu ga nisem kaj dosti biksala, pa telo vse "kaznuje". Tole knjigo o kateri govoriš pa bom prebrala. Lanes, jaz sem kar za akcijo. Glede na to, da bom do ponedeljka daleč stran od računalnika, me štejte zraven, razen, če se boste dogovorile za ponedeljek, ko sem ves dan v MB. Zoja, čim manj "štrikaj", ker je to samo moteče za telo. Saj se za veliko noč lahko na različne načine priredi hrana. Spomnim se moje lanske, da sem jo kar priredila, mesek pa sem spravila za dan, ko je prišel na vrsto. Malo so me čudno gledali pri mizi, pa ni bilo panike. Sem bila pa potem ponosna na sebe. Poizkusi. Letos bom pekla potice, pa vem, da jih ne bom jedla, ker so iz bele moke. Bom pa poizkusila narediti eno malo iz polnozrnate moke, pa da vidim, kaj bo ratalo. Marjetka cvetka, prav imaš, da je hujšanje prepogosto izgovor za kakšno težavo. Vzroki so velikokrat kje drugje, res pa je, da se vsako telo drugače odzove na spremembe, ki jih prinaša nov način prehranjevanja. Ampak saj je vsaka bitka težka, kajne ? Helena, pazi se psov, teči še kak km za mene, jaz pa bom za tebe kakega preplavala. Imejte se lepo, lep vikend vsem ! marjanca p.s. če se boste kje našle mariborčanke, vas lahko pridem pogledati. marjanca45

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

6. apr 2006 12:50

Pozdravljene! Pojavil se mi je en problem, pa me zanima, če ga ima še kdo. Namreč - zjutraj mi je slabo kot nosečnici. Ta slabost malo pomine ko vstanem, potem se pa dopoldne parkrat pojavi za minuto, dve. Po kosilu je s tem konec in se počutim normalno. Omenila sem zdravniku, pa mi je priporočil Rupurut - kar pa nima učinka. V vseh ostalih pogledih se pa počutim čisto normalno, nisem lačna (včasih malo požrešna, to že), polna energije sem - še danes, ko mi zunaj sneži! Kakšen nasvet, ideja? Lisa

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

6. apr 2006 13:12

Pozdravljene in pozdravljeni, dragi 3md-ejevci! Pa ga imamo, aprilsko vreme, namreč. Od sonca, dežja pa do snega!!! Res, pri nas ga kar mede. Ampak, saj ne bo obstal, to pa ne! V takem vremenu sem si vzela malo več časa za forum, ker sem ga že cel teden samo bolj bežno preletela, za kaj več pisanja pa ni bilo časa. Tako sem že kar malo pozna, da pozdravim naše pogrešane duše, povratnike in povratnice ter seveda na novo pridružene. Najprej prav lepo pozdravljam Hemo. Lepo, da si se spet javila, sem te že prej pogrešala. Za tale višek kg se ne sekiraj preveč, važno je, da se jih zavedaš in jih imaš namen čimprej odstraniti. S svojo voljo in gibanjem jih boš kmalu ugnala. Upam, da ti dnevi v novi službi minevajo brez pretresov in da imaš okoli sebe »ta prave« ljudi. Seveda pa ne morem skriti navdušenja, da se je javila že toliko časa pogrešana Marjanca. Bravo, bravo in še enkrat bravo. Torej, da si se vsa posvetila svojim staršem, pridno in potihem hujšala drugi krog, se nam javila in polepšala dneve. Občudujem te, da še vedno pišeš, kar poješ in še črne pike - ja, to pa je sistem! Zdaj si verjetno že v Radencih in uživaš. Regratovi solati pa se tudi jaz ne morem upreti in jo pojem ogromno. Še dobro, da tudi že očiščen in opran regrat počaka v hladilniku več dni, tako da je solata hitro pripravljena. Bobby in Pero, lepo pozdravljena. Želim vama veliko uspeha in javita se še kaj. V glavi pošlihtati in se zaposliti, to je to! Kača, razumem te, da je težko, če doma nimaš podpore. Očitno možu še ni kliknilo. Svetujem ti, da hrano za sebe ločuješ in se držiš pravil, ko pa boš shujšala, bo pa mogoče tudi možu preskočilo. Saša (vemves), kako lepo si se zadnjič razpisala, pobožala si naše duše, se nam odprla kot spomladanska rožica, zacvetela si tudi ti, z vsakim dekagramom manj si bolj samozavestna in tako dalje in tako naprej. Najraje bi kar prepisala nekaj stavkov, ki tako zelo zeloooo držijo. Riba-ribica, končno imaš eno novo čisto blizu. ZojaMB, pozdravljena, si pa zelo pridna – čestitam! Teka, mislim, da nimaš veliko za izgubiti, toda za boljše počutje in samozavest se je pa kljub temu vredno potruditi. Lanes, ti si pa dobra; če je mene zeblo, sem si pripravila kakšen bolj krepak in topel obrok, ti pa na rekreacijo – potem pa res ni čudno, da še kar hujšaš. Lisička, važno je, da gor ne gre, kajne. Tuna, saj bo bolje, tudi ti boš našla pravo pot oziroma si na pravi poti že! Kokos, upam da si že zdrava in deliš prijetne vtise s svojimi najbližnjimi. Tudi Lisa, Barbi1 in Smile28 se spet borijo skupaj z nami, pa da na Bonaco ne pozabim, ki je nasploh faca, da se ji vedno nasmejim. Marja nam je prva javila svoj rezultat in tudi sicer se kar pridno javlja, upam, da te bomo brale še naprej in boš poročala, kako kaj držiš pridobljeno težo. Isto velja za Teto Fani, mislim, da je bolje vzdrževati in ob tem mogoče še malo shujšati, kot pa kar nadaljevati. Mlado telo prenese več, malo starejše pa zdravje hitro kaj pošlata in potem drugi krivijo hujšanje za bolezen. Moki, tudi meni se je prejšnji mesec vrtelo in sem bila slabotna, imela sem zelo nizek pritisk, tako, da sem si pri mami sposodila merilec krvnega tlaka in ga nekaj časa preverjala, toda po tistem sem bila spet dobra in nisem našla pravega vzroka. Pa se mi ni vrtelo na tešče, ampak šele po zajtrku! Za izgubljene kilograme čestitam tudi Claudiji in Ivonji, pa še vsem ostalim neimenovanim, ki so se ravno tako trudili, pa mogoče svojih rezultatov ne želijo preveč izpostavljati. Neli, tudi jaz sem ga zadnje čase sračkala in prav na hitro pridobila 3 kg, ki pa sem jih na srečo spet odpravila. Ugotovila sem, da je bila to pretežno voda, saj sem pred tem skoraj vsak dan navalila na domače suhe klobase (sol pa zadržuje vodo v telesu). Grešila pa sem tudi s sladicami, ki so ostale od praznovanja – in to tik pred kosilom!!! In ko nepravilno ješ, potem poješ tudi prevelike količine, pa za razmak med obroki ti tudi ni mar – vsaj mene je tako zaneslo tiste dni. Pa še nekaj se mi je zgodilo. Uprlo se mi je dopoldansko sadje. Včasih sem pojedla le eno jabolko, potem pa do kosila uživala samo tekočino, za kosilo sem se prenažrla, za večerjo pa nisem bila lačna. Grozno!!! Potem sem na mlaj hotela speljati sadni dan, toda za zajtrk so me premamili brazilski oreščki in sledila je kazen – odlomilo se mi je pol zoba. Bila sem prav jezna, jeza pa škoduje zdravju in so trpeli živčki. Encijan in Rožica, vidve sta pa tako pridni pri pisanju in delovanju na forumu in stani 3MD, da vaju lahko samo pohvalim. Vajine izkušnje pri prehranjevanju so mi zelo zelo poznane. Sta veliki borki in zato tudi žanjeta lepe uspehe. Encijan, Helena je verjetno spregledala tvoje povabilo na ženski tek v Tivoliju, mogoče se bo še javila, kakor tudi katera druga. Madonca, sem se razpisala, upam, da mi ne zamerite, toda toliko sem v mislih z vami, da sem to morala spraviti iz sebe. Hvala vam, brez vas tudi meni ne bi uspelo! jankica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

6. apr 2006 13:39

Hojla, Jankica, tole pa je bilo sporočilo! Sedaj, ko si predala štafeto dežurstva DarkiD, pa je takoj več časa za takšnole sporočilo, kaj? Superca! Le tako naprej... Ja, na moje ponudbe (tek in testiranje v Mercatorju) ni bilo odziva, ampak, ni problema, morda se še katera najde in mi javi na ZS, čeprav ne vem, zakaj je tako. Sicer pa se Helenine kondicije kar bojim, tako da ji najbrž ne bi bila kos. Je pa tek po mojih spominih (lani sem gledala kratek prispevek o njem po TV) bolj ležeren, saj se ga udeležijo tudi mamice z vozički in njegov namen ni predvsem tekmovalni, ampak je poudarek na druženju in pozitivnih vrednotah. Bom šla še ta teden pogledat v DM, kjer menda dobiš lahko tudi načrt treninga, po katerem se lahko pripraviš na tek iz nule. To pomeni, da je vabilo veljalo tudi za tiste, ki še ne tečejo (tečemo) redno in želijo narediti nekaj zase. Tudi zate, Jankica, in zate Bonaca, in zate Lanes, in zate Marina, Bobby, Lisa, Marjanca45, Sluga, Neli5, Moki, Janadr, Rožica, Claudia12, Smile28, Tejča, Marjetka cvetka, Riba ribica, Lisička, Tejčica ... (da ne naštevam vseh, ki se srečujemo tukaj). Če bi imela čas, bi to naredila. Enkrat nas je že nekdo zbral v enem postu (se mi zdi, da Matjaž, ki nas je letos spet predčasno zapustil) in bilo je prav fascinantno prebrati vsa ta imena skupaj. Za srečanje v Celju sem tudi jaz, še posebej druga polovica tedna mi ustreza, se pravi od srede naprej. Čao, Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 06. apr 2006 13:43:22

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

6. apr 2006 14:24

Hojla dekleta, spet moram biti hitra. Aki nič nisem zamerila. Vsak nasvet je dobrodošel. Tudi iz kritik se marsikaj naučiš. No ja Jankica, saj se pogrejem tudi s čajčkom, juhico ali kpmpotom, ko je zares hudo. Migart je pa tudi treba. saj ne pretiravam. R es pa je, da sem tudi jaz ugotovila, da sem zadnje tedne premalo pila, pozabila sem na sadje, zjutraj in dopoldan mi ni več pasalo, samo dve kavi sem do 12. ure spila in šele okrog 14. ali 15. ure jedla kosilo in občasno mi ni bilo do večerje. Meso mi je dostikrat ni dišalo, a sem si večkrat privoščila solato s sirom. Občasno pa sem pojedla tudi kakšen kos mesa. Ugotavljam, da sem po obroku z mesom bolj nervozna in do večerje kar komaj zdržim od lakote. Takrat mi paše tudi sladko. Očitno moje telo to potrebuje. Toliko o mojem prehranjevanju. Danes sem na zelenjavi, ker je bil včeraj krajec in načrtovanega zelenjavega dneva nisem izvedla, zato bom danes bolj pridna. Marjanca uživaj in naplavaj se še zame. Jaz sicer grem jutri na seminar v Sežano, a bi raje plavala. NO ja kar se mora, ni težko. Za cvek v Santani tudi meni bolj odgovarja konec tedna oz. petek. Kaj pravite ostale? Imejte se lepo LANES

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

6. apr 2006 17:49

Jaz sem pa sedaj na vzdrževanju in če se slučajno kaj preveč pregrešim, se mi telo odzove negativno. Tišči me v želodcu, slabi me in počutim se slabo. Ne vem, ali je v vezi z končano dieto ali pa je le zgolj slučaj? Torej bom morala biti še naprej kar pridna. Lep pozdrav vsem! marja

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

6. apr 2006 18:17

Jankica hvala za komplimente! Kot opažam se ne dogaja samo meni. Ta ne lakota?! In spet po drugi strani gromozanska lakota.... Sem se tudi sama morala dobro vzet v roke, da sem spet jedla večkrat na dan, ker sem tudi sama bila zadovojna že samo s kosilom, kot opisuje Lans.... Zdaj pa je prišlo spet do tega da komaj dočakam večerjo,... :) Zajterk bi lahko še vedno spustila, vendar se potrudim, da dopoldan pojem eno jabolko, da prebudim metabolizem.... Mi pa diši sladko 100 na uro in se komaj upiram. Tudi sama izredno pogrešam beljakovine, tako da sem si ves sistem priredila tako, da na OH dan, za večerjo pojem raje kakšen sendvič s sirom ali jogurt in prepečanec.... Oziroma je to postal "moj dan", in na ta dan jem kar mi narekujeta telo in duša, seveda v zmernih količinah,... Kaj moreš, kar telo potrebuje mu je potrebno dati in to mi je najvažnejše, da se naučim prisluhniti telesu in ohraniti postavo, seveda pa občasno zadovoljiti tudi svojo dušo s kulinaričnimi užitki. Izgubila bi rada še 3 kg in mislim da mi bo v teh 2 mesecih, ki sta še pred mano, to tudi uspelo! LP.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

6. apr 2006 18:23

Super, da se ta naš album z recepti tako polni! Vsi obroki izgledajo odlično,..., kaj vse se da pripravit na sadni dan, ter vse ostale dni in vse tako mikavno, da bi človek kar žlico vzel v roke in .... :) Že imam idejo za jutrišnji Š dan. Glede na to da obožujem krompir izbira ni bila težka. :) LP.

moki  

član od: 13.3.2006

sporočila: 95

6. apr 2006 18:48

Marja, tudi jaz sem na vzdrževanju (že en mesec in pol) in tudi moje telo se odziva tako kot tvoje. Kadar se pregrešim me tišči v želodcu in slabo se počutim. Na srečo niti nimam želje, da bi večkrat grešila. Ta način prehranjevanja mi je nekako pisan na kožo. Imam pa zadnje čase zdravstvene težave. Danes sem bila pri zdravnici in sem povedala, da se prehranjujem po ločevalni metodi in da sem veliko shujšala. Nič ni komentirala. Čudi me, da sem imela previsok pritisk, saj pravijo, da pri tem načinu prehrane pade. Kakšni bodo krvni rezultati, vam bom sporočila drug teden. Lep pozdravček! moki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti