Ločevanje živil 90. dni - 5. del

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

10. apr 2006 6:56

Dobro jutro, rožice ! Preživela sem krasen vikend v Radencih, pravi raj na zemlji, kjer lahko človek pozabi na svet okoli sebe in se posveti sebi. res je bilo nepozabno. Žal pa me je včeraj, ko sem se vrnila, poklicala moja sestra in mi povedala,a da je ati spet v bolnici - spet tažave s srcem. Tako se naša agonija nadaljuje. Živa groza. Se vam javim, ko bo vse mimo. Žal me tudi na kofetkanje ( beri čajčkanje v CE) ne bo. Imejte se lepo in pazite nase ! Marjanca marjanca45

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

10. apr 2006 10:42

Danes je moj 1. vodni dan. Upam da bom zdržala. Do sedaj imam 5,5 kg minusa in sem na pol poti do željene teže. Marjetica

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

10. apr 2006 11:10

Lepo pozdravljene!!! Marjanca vedi, da smo s tabo!!! Kako tebe življenje preizkuša!!!Samo malo te pusti normalno živet, potem te pa spet udarijo slabe novice !! Bili smo te zelo veseli, ko si se nam oglasila, te sedaj razumemo, da je prvo vse prej kot forum!!! Upamo, da se z tvojim atijem bo vse uredilo in držimo pesti!! Vemves, zakaj pa zdaj to razočaranje???? Sluga, le tako naprej!!! Lepo vas pozdravlja in želim vam čim manj stresen teden!!! Lp Helena helena45

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

10. apr 2006 14:47

Vemves, kaj pa je zdaj to? Kaj pa smo naredile, da se kar poslavljaš? Ali prekinjaš dieto zaradi kakšnega razloga (zadnjič pa si tako lepo opisala, kako je dieta pozitivno vplivala na tvoje življenje) ali pa smo ti kaj naredile, pa za to ne vemo? No, upam, da ni ne eno ne drugo, ampak greš na pot okoli sveta in ne boš imela interneta lep čas... V glavnem, drži se in se imej rada! Sem upala, da boš šla z nami en krog! Marjanca, mislimo tudi nate, pa saj zdaj to že veš. Upam, da ti bo lažje, ko se boš v svojih težavah z očetovo boleznijo spomnila, da smo s tabo. Sluga, kako kaj vodica? Koliko litrov si jo že spila? Evo, punce, Helena je ZA. Gremo na tek za ženske v Tivoli, 10.3.2006. V petek sem šla v DrogerieMarkt in našla prijavnico in kratka navodila za trening, sicer nič pretresljivo novega, a vendarle vzpodbud. V knjižici je program, kako v 12-ih tednih doseči polurni neprekinjen tek, imajo tudi prijavnice, a je prijava možna tudi preko spleta. Poglejte tole: http://www.dm-drogeriemarkt.si/novica.php?i Tek za ženske je predvsem promocija zdravega načina življenja, zato naj se nama s Heleno vendarle pridruži še katera. Do teka sicer ni več 12 tednov, če sem prav preštela, jih je 9. Če se katera še odloči, da bo začela zdaj, naj se javi, da se bomo spodbujale. Helena bo pa navijala za vse, a ne Helena, da te bomo vsaj malo dohitevale... Encijan

Visage  

član od: 1.1.2006

sporočila: 215

10. apr 2006 22:32

kako naj spet dobim voljo, da se bom držala. Enkrat sem šla ze cez preizkusnjo in shujsala 10 kg sedaj pa kar mencam pa se ne morem drzati.. Visage

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

11. apr 2006 4:42

Dobro jutro drage moje!! Gremo punce na tek, še ima katera jajca poleg naju z Encijan!!! Sama ne bi šla, če sva dve je pa super,če nas bi blo še več, bi blo pa fenomenalno!! Se bomo mal smejal, saj ni važno zmagat, važno je sodelovat!!! Gremo teč še za tiste, ki ne morejo, med njimi je tudi naša Dušanka!!! Te bodo pa navijale za nas!!! Visage praviš, da nimaš ta prave volje, mogoče pa tut želje ne ta prave, mogoče je še premal časa preteklo od zadnjega dneva diete!!!Tega sem si izkusila jaz, ko sem hotela kar ponovno spet ponovit!! Ampak moraš res za par mesecev prekinit!!! Mogoče pa tut preveč zahtevamo in prehitro, tega pa telo ne mara!!! Punce lepo se imejte in premislite o teku!!!! Časa je še dovolj, da si nabereš mal kondicije in motivacije!!! Uživajte življenje!!! Čao!! Helena helena45

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

11. apr 2006 6:11

Dobro jutro! Seveda bom navijala za vse tekačice. Bravo punce - mega ste! Dušanka

ZojaMB  

član od: 5.4.2006

sporočila: 4

11. apr 2006 8:10

Dobro jutro! Včeraj sem uspešno prestala drugi vodni dan, ki sem ga z 58. dne prestavila na 54. dan zaradi grehov, ki sem jih napovedala za veliko noč. Takoj po veliki noči pa imam kazenski vodni dan, potem pa nadaljujem po ustaljenem redu. Tehtnica trenutno kaže - 14 kg. Upam, da z veliko nočjo ne bom vsega pokvarila. Sicer sem preživela lep in aktiven vikend, pa tudi vreme je bilo čudovito. Tri dni zapored sem bila na trikotni jasi na Pohorju, saj ni veliko, je pa le. S hčero sva bili v Ptujskih toplicah. Malo sem plavala in se savnala. Moram vam povedati, da je gibanje res zelo pomembno pri hujšanju, saj sem pred štirinajstimi dnevi cel teden vsak dan hodila najmanj pol ure in sem v tistem tednu shujšala za 2 kg, prejšnji teden pa se nisem nič gibala in sem pri isti prehrani shujšala samo 1 kg. Punce zato pa redno na sveži zrak, če ne zmorete teka so tudi sprehodi dobrodošli za dušo in telo. Res pomaga! Mariborčanke bi se mi katera pridružila na sprehodih? Običajno grem do trikotne jase, ali pa na Pekrsko gorco. Imamo tudi Kalvarijo pa Piramido, ali pa samo sprehod okrog Treh ribnikov. Sluga, kako je potekal tvoj prvi vodni dan. Upam, da ti je uspelo. Vemveš, želim si, da smo tvoje poslavljanje res narobe razumele. Javi se kaj in nam povej, da si še vedno z nami. Potrudi se zase in za nas! Encian lepo, da si se odločila za tek. Jaz se še nekako ne morem, me pa zanima program, kako v 12-ih tednih doseči polurni tek. A lahko malo več napišeš o tem? Visage kar pogumno. Moraš imeti veliko željo in motivacijo, vodlja pa bo že prišla. Če si v prvem krogu shujšala 10 kg bi ti že to morala biti dovolj velika motivacija, saj vidiš, da se res da. Imej se rada in se odloči. Večkrat čitaj forum in se javi kaj, pa bomo skupaj lažje zmogle. Marjanca res mi je žal, da so se očetove težave ponovile. Vedi, da smo s teboj. Bodi močna! Bodite pozdravljene! ZojaMB

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

11. apr 2006 8:50

Drage punce! Saj jaz sem še tu.Samo tako presneto brez volje.Vztrajam še vedno na dieti,čeprav popolnoma brez volje,ne vem,kaj me še drži,da vztrajamMoj me sicer podpira,vendar pravi,naj neham,ker ne more gledat,da sem lačna.Res sem dosti lačna zadnje čase.Tako,da niti spati ne morem.Razdražljiva.Za nameček mi ostali domači pravijo,naj si raje nabavim kakšne tablete,za hujanje,pa da bom itak dobila vso težo nazaj.........posebej tast(ima pa sam 130 kg).Skratka en kup dejavnikov,ki me muči.Zavedam se,da delam vse izključno zase,ne druge,pa vendar mi zadnje dni ni lahko.Nihče zdaj noče kolesarit z mano,ali pa se podat na kak daljši sprehod.Sami mi je že tako pusto.Počutim se,da z dieto in izgubljanjem kg izgubljam tudi podporo.Zato sem žalostna in nočem koga obremenjevati z svojim jamranjem,kot je zdaj tole. Lep sonček vam želim. Dušanka,hvala posebej tebi,za pošto in lepe besede. Saša vemves

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

11. apr 2006 9:13

ZojaMB, s tekom najlažje začneš tako, da iz hoje počasi preideš v tek. Npr., najprej tečeš 1 minuto in hodiš 2 minuti in tako izmenjaje skupaj pol ure. Ko to obvladaš, recimo čez en teden ali pa morda čez nekaj dni, podaljšaš čas teka in skrajšaš čas hoje, tečeš 2 minuti, hodiš 1 minuto. Nato čas teka počasi podaljšuješ, med tekom pa si še vedno oddahneš z minuto hoje. Sčasoma potrebuješ oddih vse redkeje, samo vsake 3 minute, pa potem vsakih 5 minut, pa vsakih 10 minut in nazadnje tečeš pol ure skupaj. Če ne začneš totano brez kondicije in tečeš redno, vsaj 3 ali 4-krat na teden, prideš do tega celo prej kot v 12 tednih. Vem iz svojih izkušenj, saj sem bila v takšni fazi začenjanja že večkrat. Ker pozimi nisem nadaljevala s treningom, me je takšna procedura čakala vsako pomlad, ko sem znova začenjala. Je pa fenomenalno. Nama z možem se je eno leto dogajalo, da sploh nisva več znala na sprehod, saj sva vedno kar tekla. No, trenutno ni tako, pa upam, da spet bo! Zadeva res deluje! Res pa je, da je dobro, da je tvoja teža nekje blizu normale, da preveč ne preobremenjuješ sklepov. Vsaj meni je tako svetovala moja zdravnica, ko sem imela ITM še okoli 30 in mi je priporočala plavanje, samo ker nisem imela možnosti, sem pač hodila po ravnem in v hribe, s tekom pa sem začela kasneje. Če te zanima bolj točen program vadbe, ti ga lahko pošljem za ZS. O tem je bilo sicer veliko govora v Poletu (Maratonec) že pred leti, morda bi se kaj našlo tudi na tekaškem forumu. Bom pogledala in poslala link. Danes je moj dan D, začnem z minuto teka in minuto hoje. Upam, da bom "mož beseda". Helena, malo se me spomni popoldne, da ne omagam! Aja, prijavila pa se bom po 1. maju, da do takrat dobim vsaj malo filinga, mislim pa, da je rok prijave 1.6.2006, tako da imamo še čas... Lep dan vsem, Encijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti