Ločevanje živil 90. dni - 5. del

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

31. mar 2006 10:51

Kdo bo skregal takšno nežno dušo kot si ti, Marjetka Cvetka? Jaz že nimam srca. Lanes, ti pa ustavi konje! Kar daj kakšen košček kruha v usta. Mogoče se razvajaj v soboto in nedeljo, ko si doma pa ti bo tako še lepše. Kot da si na malo krajšem dopustu. Pa da bi te čim manj zeblo, ti želim. Naročam pomlad zate! bonaca

bonaca  

31. mar 2006 10:55

Rožica, pozimi si ti cvetela za nas, ki se nismo tako pridno oglašali. Res je, da si bila zelo aktivna v zvezi z našim forumom in si si zaslužila malo počitka. Ampak kaj hočeš, razvadila si nas, ker si se redno javljala. Zdaj te pa že malo pogrešamo. Kam si se nam skrila? bonaca

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

31. mar 2006 11:04

Živjo! Kako ste ? Vidim da vam gre kar dobro, stara družba se spet zbira in javlja, dobivamo nove.... Skratka se vidi, da je pomlad, da je čas prebujanja nareve in kot opažam tudi duha in telesa. Hema Korajžno v nov dietni dan in dober nastop na novem delovnem mestu. Mene to še čaka, upam da bom čimprej tako prijetno nervozna zaradi nove službe. Nekaj se bolj resno dogovarjam, vendar se ne veselim preveč, da nebom potrta ob neuspehu. Došanka želim ti še naprej čimboljše okrevanje! verjetno boš zdaj spet večkrat v naši družbi. Encijan, potem pa se čudiva in jamrava, da se nikamor ne preestavi. Sva si pa že tako zelo prikrojili dieto, da v najino dieti spada celo kruh s salamo in namazom. Jaz sem si zagrozila, da bo naslednji teden drugače. manjši obriki, lahke jedi, brez dodatkov (smetane, majoneze,...).... In več manjših obrokov čez dan. Ker opažam, da se kilogrami nikamor ne prestavijo, lačna pa tudi nisem. Moj fant sicer paravi: " a ni to super, saj si ja na dieti." Sama pa vem, da to ni super, da je vseeno treba jest, večkrat na dan, da spodbudimo metabolizem..... In ne samo enkrat, včasih dvakrat, kot sem to prakticirala jaz. Izpuščala sem še sadje zjutraj, ker se preprosto nisem spomnila nanj. Zdaj že nekaj dni tudoi redno zajtrkujem,... Skratka potrebna je bila graja. Marjetka kar tako naprej! Večkrat nas spomni in nas grajaj našo stran pa bom skušala uredit, dodat ko bom utegnila. vsekakor pa taka vspodbudna pesmica spada na našo stran, da nas bo opominjala in morda straznila še kakšno glavo, da bo treba migat..... Marjetka Cvetla vsaka ti čast! Oz. Kapo dol! LP. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 31. mar 2006 11:36:19

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

31. mar 2006 11:37

Tudi naša tejčica se je nekam skrila. Bonaca,ja ampak sem res potrebna,da me nekdo pošteno okrega. Nocoj grem na eno fešto z pojedino. Rožica,le glej da bo naslednji teden res drugače,pa ne samo naslednji teden! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

31. mar 2006 11:50

Živjo Še jaz se malo oglasim.Na srečanju nisem bila včeraj,zaradi nujnega dela.Neli upam,da ste uživale.Sem se pa odločila,da sem prilepim kopijo sporočila,ki sem ga poslala eni uporabnici kulso privat.Mogoče za vzpodbudo kakšni novi. Draga........... Ja,jaz sem se tudi odločala za dieto kar eno leto,dokler ni naredil klik vglavi svoje.Otroci so sicer odrasli,tako,da sva z možem sama,pa je enako ostajalo vprašanje,kako s kuho.Rad je,čeprav ima v službi kosilo,namesto malico,ker se vrača domov šele okrog 17 ure.To je bil tudi eden od krivcev,za moje kile.Čez dan nisem jedla skoraj nič,ob pol šestih bogato kosilo,pozneje,okrog 22 ali še kaj pozneje,pa večerjo,za njej pa še kake sladice.Tolažila sem se,da itak začnem hujati.Zraven vsega pa me je dajala še huda vročina,težave,ki preganajo tudi tebe.Na sploh zvečer je bilo najhuje.Niti spanja ni bilo dobrega,ker mi je bilo vedno prevroče.Mokre pižame,vzglavnik.....skratka,prava mora.Pa sem bila še dodatno v hladilniku,ker nisem spala,pa se je začarani krog ponavljal.Nekje v drugi polovici februarja se je načel tudi pogovor o morju.Letos se ga nisem veselila.Kakšno morje,z mojimi kilami.Saj se nisem veselila obleči kopalke.Tudi druga kopanja sem opustila,čeprav zelo rada plavam.Pa sem vseeno začela hodit v solarij,da me ne bi poleg kil na morju pestila še alergija na sonce.Že na forumu sem napisala dogodek v solariju.(krema,ki sem jo dobila za probo,v solariju,je bila v embalaži,ki je je zmankalo,še preden sem se cela namazala.Pa mi je punca tam,ne zlobno dejala,da za moje telo rabim pač dve.groza)Ko sem prišla domov,sem še enkra preletela kulso,se odločila......brez,da še karkoli razmišljam,kako in kaj naprej.Saj jem,da živim,ne živim,da jem.Tako sem sedaj prilagodila kuho,ne rečem,da me ne zvija,ko delam za druge,nasploh,ker zelo rada kuham,sploh,ko imam otroke na obisku.Vendar ostajam pri svoji hrani in dieti,ki sem si jo zastavila.V mesecu in pol sem izgubila 8 kg,sedaj,v drugem mesecu gre malo počasneje,kot prvem,vendar vztrajam.Predvsem zaradi problema,ki sem ga na začetku opisala.Vročinskih težav ni več.Izginile so kar nekje v prvem tednu diete.Spet se počutim dobro,lahko,predvsem pa zdravo.Podporo sem dobila na kulso,kadar sem jo iskala in to je ogromno.Odloči se,pridruži se nam,boš videla,da se da igubit nakopičene kile,rešiti zdravstvene težave,spoznaš krasne ljudi-kaj je lahko lepšega?Jaz sem sedaj veselim vsakega dne,prej je bil vsak dan pust in napolnjen samo z mislijo na hrano.Ko zlezeš v bolšo obleko,se tudi počutje in samozavest dvigneta.Mirne duše lahko gledaš hrano,saj veš,da ni ona tista,ki upravlja s tabo,ampak obratno. http://users.volja.net/kulinarika/ Tu ti prilagam še stran,kjer si lahko še kaj prebereš,jaz ti želim srečen začetek in še uspešnejšo novo pot.Tudi družina te bo podprla,ko bo začutila tvojo voljo.Kot pravijo,kjer je volja,tam je pot. Lep dan ti želim Saša vemves

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

31. mar 2006 13:56

Lep pozdrav vsem! O, Marjetka cvetka, vidiš kakšen učinek je, ko se ti malo "nakuhaš"!? Takoj postane bolj živahno na forumu, ha, ha,...! Tako je prav, zelo rada te berem, včasih se prav na glas smejim kako se po takšnih "hudih urah" vse kar nekaj opravičujemo in se razpišemo. Ljubljančanke še menda res počivajo po včerajšnji kavici - verjetno je bilo veliko kavic in se je večer raztegnil v jutro, potem pa manjka spanja! Oglasite se kaj! No, pri meni se končuje drugi mesec diete - naučila sem se, da ne izpuščam obrokov, veliko pijem in se rekreiram kolikor se da. Strinjam se z Rožico, da je treba jesti, da metabolizem dela in ko vzpostaviš red v prehrani je vse veliko lažje. Količina zaužite hrane je tudi pomembna - ne preveč naenkrat, sicer sem pa ugotovila, da v resnici nisem nikoli zares lačna. Lanes in Encijan sta napisali, da imata malo težav, kadar jesta nepravilno kombinirano hrano kar je po moje razumljivo glede na to, da obe že kar dolgo ločujeta. Včasih je menda dovoljeno malo popustiti? Sploh če počutje ni pravo, res je zdravje na prvem mestu. Encijan, tudi jaz - pa verjetno še katera - bi šla na srečanje Kulinarike v maju. Kaj menite, se organiziramo? Sicer se pri drugih temah ne oglašam pogosto, pa tudi klepetalnico vedno zamudim, malo sem pa vseeno na "tekočem" (jutri bom zagotovo, ker imam vodni dan ha, ha..)! Dušanka tebi pa veliko toplega sončka, ki naj ti pomaga čimprej pozdraviti to tvojo nesrečno nogo! Zdaj pa šibam naprej delat - želim vam lep, vesel konec tedna, pridno ločujte in izberite tisto res najboljše!!!!! Lp darkad

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

31. mar 2006 14:27

Rožica, pa si se le oglasila! Me veseli, da se dogaja pri tebi, držim pesti za eno prijetno, dobro plačano službo, kjer se sodelavci med seboj razumejo in si medsebojno pomagajo, kar pripomore tako k osebnostnemu kot tudi strokovnemu razvoju posameznika! Ja, tisto s salamo je bila pa dobra. Najbolj hecno pa mi je to, da je nisem (razen nekajkrat v zadnje pol leta) - salame in sploh suhomestanih izdelkov - jedla že skoraj 20 let. Včeraj mi je pač zapasalo tistih par koščkov, pa res se mi ni dalo kuhati kosila, za sadni dan pa mi tudi ni bilo. Drugače pa si niti ne delam utvar, da sem na 3md, ker vem, da nisem. Pač večinoma ločujem in imam 2 sadna dni na teden, če se izzide. Nažiranje, ki me je dajalo kak mesec nazaj, upam da je mimo, kot pa je ugotovila tudi tvoja mama, se da hujšati tudi drugače in jaz iščem neko srednjo pot, ki bi mi pomenila neko optimalno kombinacijo prehrane in gibanja, ki bi mi omogočala vzdrževanje doseženih kg in izgubo še vsaj 5-ih, četudi v daljšem časovnem obdobju. Ločevanje je ena super metoda, na kateri gradim in eksperimentiram. Zdaj pa je bolje, da neham klobasati, ker bom spet koga speljala na kriva pota. Janadr, daj oglasi se kaj! Res me skrbi zate! Punce, a ste že slišale za ženski tek v Tivolji-ju? Tukaj je nekaj utrinkov s predlanskega teka. http://community.webshots.com/album/151688607yeAJSe Sem včeraj našla v reklami DM prijavnico za letošnji tek, pa me je kar zamikalo, da bi se ga letos udeležila. Tule je verzija na netu, če morda katero zanima: http://www.dm-drogeriemarkt.si/novica.php?i http://www.agens.si/dmtek/index.html Tukaj mislim seveda na našo tekačico Heleno45, pa tudi Vemves teče, a ne? Če bi se nas iz foruma nabralo ene par, bi bilo prav luštno in bi se prireditve še raje udeležila. Pa končno bi res naredile tak ta prav krog, no vsaj upam, da je krog, toliko še nisem naštudirala proge. Naredimo nekaj zase! Imamo še dobra dva meseca časa in do takrat smo lahko že v formi. No, na dan z besedo! Lep vikend vsem, pa da ste mi pridne do ponedeljka (seveda to govorim tudi sebi)! Potem pa jovo na novo! Encijan

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

31. mar 2006 14:56

Drage hujšarce! Že dolgo se nisem oglasila, ampak saj je vseeno. Moram vas malo pozdravit. Zdajle sem si vzela čas, da v miru nekaj napišem, ker komaj čakam, da grem potem domov in potem računalnika sploh ne poznam. Ga imam v službi polno kapo. Kako ste ve pridne. Tudi Marjetka, da vas okrega. Saj tudi jaz rabim eno trdo roko. Sicer se ne redim, rada bi pa še shujšala, pa ne gre. Komaj čakam, da bom lahko malo migala v vrtu in sadovnjaku. Lepo, da ste se dobile. Si vas kar predstavljam, koliko smeha je bilo. V res lepem spominu imam srečanje v kitajski restavraciji, pa vas v živo vidim, kako je to zgledalo. Tako, zdajle grem pa domov. Še dobro da imam več balasta, drugače bi me odneslo, tako piha pri nas. Želim vam vsem lep vikend in čim lepše vreme. Čauči! Gobica

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

31. mar 2006 18:15

Pozdrav vsem skupaj! Madonca, precej dolgo je že, odkar sem bil zadnjič tukaj in poglej, ko sem sedajle pogledal, vidim kar nekaj starih imen! Siguren sem bil, da bom našel sama nova imena! Upam, da se me še katera spomni? Sicer pa sem tukaj z namenom in sicer se pripravljam na novi krog diete, saj sem uspel pridobiti kar nekaj kg. Sicer se še nisem dokončno odločil, ampak namen imam. Bomo videli! Robi

bonaca  

31. mar 2006 19:24

Bobby, kako se te ne bi spomnile. V naši družbi je tako malo fantov, kot bi se nas bali. Vesela sem, da si se nam ponovno pridružil. Veliko "starih" nas je tu gor. Pa ne samo zaradi hujšanja. Tudi dobivamo se. Da se spoznamo tudi v živo in ne gledamo samo slik. Veš kako je super! Kar bodi z nami tu gor in nam delaj družbo, če pa se bomo kje dobile boš pa tako zasledil in se nam lahko pridružiš. Od kod pa si? bonaca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti