Ločevanje živil 90. dni - 5. del

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

1. apr 2006 19:18

Pozdravljene(i) Prosila bi vas za nasvet. Moja hči je na 3md že 24 dni in se je otresla že kakih 5- 6 kg. Sadni dnevi so sicer bolj sadno zelenjavni, sicer se pa kar strogo drži pravil. Problem je v tem, da ima vsake toliko drisko in to čisto vodeno,brez drugih težav.Traja dan, dva, potem pa spet vse normalno. Je imela še katera tako izkušnjo in ali se vam sanja zakaj ? LP Aki

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

1. apr 2006 19:49

Ta dieta vpliva pri vsakemu na prebavo kako drugače.Enim se prebava uredi,drugim se zaprem,tretji dobijo drisko! Tvoja hčerka ima očitno mešano varianto. Naj malo opazuje,če se driska pojavi po določenem dnevu,potem naj si zapomne kaj je jedla.Mogoče na drisko vpliva določena hrana. V bistvu se mi res ne sanja,zakaj je tako. V glavnem,naj se malo opazuje. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

1. apr 2006 21:04

Sva tudi na to pomislili, pa ne kaže na to, vsaj očitno ne.Bova še opazovali, oz. bo ona. Še nekaj me zanima. Jeseni je prvič začela s to dieto in ji je pri prvem vodnem dnevu zelo razbijalo srce, tako da se ga potem ni upala speljat do konca.Je bilo o čem podobnem že kdaj govora ? Aki

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

1. apr 2006 21:44

aki, moja sodelavka je tudi hujšala po tej dieti cele tri mesece in je rekla da je proti koncu imela vrtoglavice, zbijanje srca in temnilo se ji je pred očmi. Sicer je shujšala 15 kg.Rekla je da bo na poletje poizkusila še eno kuro. LP Teka

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

1. apr 2006 22:03

Aki, glede driske - jaz sem jo imela občasno, vodeno se mi zdi pa samo enkrat, tako da nisem ugotovila posledica česa je bila. Običajno drisko sem imela ponavadi, če sem prejšnji večer preveč grešila (napačne kombinacije ali količina sladkarij na OH dan recimo). Lahko pa bi bil vzrok tudi napačno uživanje sadja - med obroki, ko še ni preteklo dovolj časa od prejšnjega obroka, npr. kosila na B, Š ali OH dan, ali pa če prehitro po obroku na sadni ali kak drug dan pije vodo ali čaj. Z vodnimi dnevi sem imela jaz v prvem krogu tudi težave, naredila sem sicer vse 3 in tisti dan ni bilo problemov, naslednji dan zjutraj pa mi je razbijalo srce in sem morala čimprej kaj pojesti, da sem prišla k sebi - se mi zdi, da je bila najučinkovitejša banana. V drugem krogu sem zato vodne dneve nadomestila s sadnimi, tako da sem imela 2 sadna dneva zapored in če se je izšlo na 2. sadni dan nisem jedla do 12-ih, kasneje pa manj kot na običajen sadni dan, banan na te dni nisem jedla. Kile so šle vseeno dol, samo po tem 2. krogu sem jih hitreje in več dobila nazaj, zato ne morem tega svetovati kot rešitve problema, je pa en izmed načinov. Lanes, glede tvoje težave sem se spomnila še nekaj, kar sem prebrala v eni knjigi, se mi zdi, da v "Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem!" Avtor pravi (zagovarja sicer prav samo presno prehrano), da s prehodom na zdravo prehrano izgubimo vse odvečne kg in še kakšnega zraven, potem pa se izgubljanje ustavi in se zredimo na svojo idelano teži pri nespremenjeni prehrani, menda se tkivo nanovo pravilno zgradi, ker prej ni bilo tako zaradi nepravilne prehrane. Tole sem povedala zelo po domače in po spominu, upam pa, da nisem preveč udarila mimo. Morda torej ni panike. Malo pobrskaj po literaturi, ko grem naslednjič v knjižnjico, bom poskušala najti ta odlomek, pa ti bolj točno povem. Bobby, a ti tudi? Pa smo mislile, da je moškim lažje tole hujšanje in vzdrževanje. Vseeno dobrodošel nazaj! Encijan

Neli5  

član od: 9.3.2006

sporočila: 25

1. apr 2006 23:21

sorry - da se nisem javla od četrtka, ko smo se dobile na Livadi --- samo tri sicer --- se pravi še Moki in Tejca ------- ----- eno punco sem mela na sumi --- Sluga a si bla al ne na Livadi v četrtek vam povem - več mam volje - k sta tele dve moji sogovornici tako pridni --- manj se krši in ne jem več tako pozno --- hvala bejbe - res pomaga če se dobiš in kako rečeš ---- minus 0,5 kg ---- še se bom dobila na kavi s puncami hi, hi HE, HE sem se smejala Moki in Vemves ----- valjda si bosta poslali privat sporčilo in ugotovili kje katera stanuje pozdravljam vse, ki se matrate in tudi tiste, ki vam gre lahko Neli5

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

2. apr 2006 11:15

Ne nisem bila. Sem se odločila, da grem po urniku na aerobiko. Drugače pa mi gre dieta kr dobro. Začetek: 13.3.2006 Začetna teža: 71,5kg Višina: 168cm Trenutna teža: 67,5kg Moj cilj: 60kg Marjetica [rozica]

moki  

član od: 13.3.2006

sporočila: 95

2. apr 2006 13:12

Včeraj mi je sin poslal sporočilo, da je v shrambi videl miš. Ker nimam tako zelo rada mišk kot Neli5, nisem bila nad tem nič navdušena! Možno pa bi res bilo, saj sem med dieto ves čas sladkarije nosila v shrambo, tako da sem imela na OH dan vedno veliko izbiro!! Potem so me spomnili, da je bil včeraj 1. april in da me je sin morda nahecal! Še danes ne vem ali je bil hec ali ne, zato sem se lotila pospravljanja... Miške še nisem odkrila!!! Če jo slučajno najdem, bi jo najraje poklonila Neli5, da bo imela njena miška družbo. Kaj praviš na to, Neli5? moki

cvetkolinka  

član od: 26.3.2006

sporočila: 27

2. apr 2006 16:39

Hmm, eno čisto osnovno vprašanje, od množice informacij o tejle dieti zadnje dni se mi bo zmešalo, tole mi ni čisto jasno. Pri proteinskem dnevu, lahko kombiniramo recimo piščančje meso s kako skutko, se pravi mlečnim izdelkom, ali recimo sirom? Dva proteinska izdelka v eni jedi? cvetkolinka

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

2. apr 2006 17:42

Cvetkolinka, pozdravljena! Mesni in mlečni izdelki se pri tej dieti ne smejo mešati (vsaj prvih 90 dni ne). Ali eno ali drugo. Če si danes jedla kaj od mesa, si boš pa v četretk privoščila skuto ali sir (lahko oboje). Drugače vas pa moram pohvaliti, da ste kar nekaj zanimivega napisale ta čas, ko se nisem nič javila. Obljubim, da si bom jutri vzela čas tudi za vas. Lepo se imejte! jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti