Ločevanje živil 90. dni - 5. del

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

23. mar 2006 13:22

Pozdravljene prijateljice, najprej hvala vsem za nasvete glede sladil, limone, belih stvari.... Vidim, da nas kar veliko razmišlja in dela podobno. Tudi v moji družini je problem to, da sem samo jaz preveč izpopolnjena, ostali so pa sami suhci. Zato ne morem preveč vztrajat na ločevanju in vedno kuham nekaj zase in še kaj zraven za druge. Poleg tega trenutno prakticiram samo zase, da se izogibam soli, sladkorju in beli moki. Ja, pa še bel riž je tudi problem. Kakšnega pa kupujete - neoluščenega? Kot si rekla Aki, nobenih radikalnih sprememb čez noč. Počasi mi bo (upam) uspelo tudi ostale člane nekako preobrniti v zdrav način prehrane. Kot sem že rekla, jaz sem v to prisiljena, ker je zdrav način hkrati tudi dietni način. Solato pa tudi jaz večinoma kisam z limono, včasih dodam tri kapljice balzamičnega kisa - odvisno od vste solate (npr. surovo zelje). Karmena, solata je dovoljena pri vsakem obroku (B, Š in OH), le dodatkov, ki niso nevtralni tako kot zelenjava se ne sme dodajati - npr. koruza, fižol, jajčka, feta... Ti dodatki so dovoljeni samo na tisti dan,v katerga spadajo. Npr. na Š dan imaš za kosilo prebranac in v solato lahko dodaš malo fižola. Jaz velikokrat jem tudi na sadni dan solato, ker nisem preveč sadni človek. Lepo se imejte, rade se smejte in veliko se gibajte SMILE28

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. mar 2006 15:22

Hojla! Darkad in Helena,vidve kar pridita v petek,bomo vaju počakali. Aki,ti pa nam kar piši recepte.Tiste kroglice me seveda zanimajo.Sem sama že delala kroglice iz suhega sadja,ampak tole mi je še bolj zanimivo. Tudi pri nas je tako,da si jaz vedno zase nakaj pripravljam.Moji so res grozno izbirčni,posebno mož in mlajša hčerka.Starejša ima vsaj rada zelenjavo in si sama vedno pripravlja kakšne solate. Kruh pa jaz vedno kupujem črn,odkar pa imam kruhomat,pa večkrat spečem tudi polnozrnatega,ponavadi dam pol polnozrnate moke in pol črne.Tako,da na zdrav kruh sem jih že navadila.Pa pri doma pečenem kruhu vsaj veš kaj poješ. Kar se pa drugih stvari tiče,bo pa bolj težka,ker so vsi po vrsti veliki sladkosnedi.Očitno jim bom morala kdaj pa kdaj podtaknit kaj zdravega. Jankica,za spomladansko utrujenost je čaj iz trobentic.Greš lepo na sprehod,nabereš pest trobentic,potem pa si doma iz njih skuhaš čaj.Naslednji dan pa greš spet na sprehod in po novo pest trobentic. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

23. mar 2006 16:21

Punce, kam spada kuskus? Zasledila sem ga v Škorbnem dnevu ali v OH dnevu ... ker ga mam zelo rada, me zanima kam zares paše. Zajčica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. mar 2006 17:56

Zajčica,kuskus spada pod oh! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

moki  

član od: 13.3.2006

sporočila: 95

23. mar 2006 20:00

Tudi jaz večkrat skuham zase drugače kot za druge oz. drugim še kaj dodam. Hčerka pravi, da odkar jem drugače nič več ne skuham dobro. Ne vem če je to res. Jaz nimam takšnega občutka. Nerodno je predvsem to, da ne marajo zelenjave, ki je na mojem krožniku vsak dan. Lep pozdrav. moki

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

23. mar 2006 20:32

Pozdravljene urednice spletne strani! Ali lahko ena od vas preveri,če je prišla moja pošta z receptom za škrobni dan : "čičerikini polpeti" Aki

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

23. mar 2006 21:49

Aki, sem pogledala, nobene nove pošte. Poskusi še enkrat poslati in sporoči ko boš, prosim. Lp darkad

Marina 45  

član od: 5.1.2006

sporočila: 40

23. mar 2006 23:21

Pozdravljene! Rožica, glede albuma sem odpravila napako s pomočjo Encijan. Encijan hvala! Bonaca na regati je bilo noro. Napovedan je bil dež, vendar je sijalo sonce in pihal veter-boljše ne bi moglo biti. Sonce nas je dobro ožgalo. Smo bile tako pametne, da nismo imele s sabo nobene kreme, ampak samo cunje za preoblačenje ker smo bile pripravljene na dež. Nič niste dorekle glede Santane. Odločila sem se da grem v Santano na kavo ob 18 uri in jo žulim vsaj eno uro. Mogoče pa katera pride. se bom pustila presenetiti. Helena sem zelo vesela, da si se nam končno javila in upam, da se kmalu srečava. Pozdrav tudi vsem ostalim. LP Marina 45

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

24. mar 2006 6:10

Dobro jutro drage moje !!! Lisička, naj te lepo ,lepo pozdravim!!!Že dolgo se nisve slišale!!! Lepo, da si se oglasila in nam mal poročaš, o svoji teži!!! Vse skozi moramo bedet nad njo!! Verjetno se bomo morali celo življenje borit s tem, da nam ne podivja teža!! Ko bomo v penziji, nam sploh ne bo dolgčas!!! Dela bo dovolj!!!!! Zato punce poleg diete, še pejte na sprehode!!! Od začetka se ne pozna toliko, ampak po enem mesecu so pa razultati!!Tudi počutje je dost boljše!! Poskusite!!! Ne mi zamerit, ko pametujem!!! Vem, kako je hudo začet!!!Sem izkusila na svoji koži!!!Začetek je najtežjii!!!Saj poznajo ta občutek nekatere, ki se tudi ukvarjajo z športom!!! Smile28, verjetno si tudi ti imela te težave??? Poročaj malo, kakšen je bil tvoj začetek pri športu!! Pa Lanes bi mi dala tudi prav, glede začetki športa!! Punce bodite pridne in čim manj grehov, ter vztrajajte!!! Smile28, nocoj ne preveč grešit, imej se lepo!!! Hvala ti Marjetka cvetka, ker me boš počakala!!! Marina45 se vidimo nocoj ob 19h!!! Želim vam lep dan in ga uživajte vsako sekundo!!!! Čao!! helena45

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

24. mar 2006 7:17

Pozdravljene, drage hujšarice in somišljenice! Aki, očitno je bila včeraj zvečer grozna gneča na internetnih povezavah, ker je tvoj recept za čičerikine polpete na naš gmail potoval kar tri ure in pol, naslednja dva recepta pa sta prispela v eni sami minuti. Recept za popečeno polento z zelenjavo sem uvrstila med OH (in ne med Š), ker je bilo o polenti že kar nekaj govora in smo ugotovile, da je to predelano živilo, ki spada med OH. Punce, Aki nam je posredovala tudi izviren recept za kokosove kroglice. Med drugimi sestavinami je tudi pira in javorjev sirup. Zanimivo - bo za sprobat! Marjetka cvetka, tole o sprehodu bo pa kar držalo, toda takega čajčka pa še nisem probala. Helena, lepo pozdravljena nazaj na forumu, upam, da se bo javila še katera izgubljena. Danes zvečer vam želim veliko koristnega čveka. Lep dan in naj bo nasmejan jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti