23. mar 2006 13:22
Pozdravljene prijateljice, najprej hvala vsem za nasvete glede sladil, limone, belih stvari.... Vidim, da nas kar veliko razmišlja in dela podobno. Tudi v moji družini je problem to, da sem samo jaz preveč izpopolnjena, ostali so pa sami suhci. Zato ne morem preveč vztrajat na ločevanju in vedno kuham nekaj zase in še kaj zraven za druge. Poleg tega trenutno prakticiram samo zase, da se izogibam soli, sladkorju in beli moki. Ja, pa še bel riž je tudi problem. Kakšnega pa kupujete - neoluščenega? Kot si rekla Aki, nobenih radikalnih sprememb čez noč. Počasi mi bo (upam) uspelo tudi ostale člane nekako preobrniti v zdrav način prehrane. Kot sem že rekla, jaz sem v to prisiljena, ker je zdrav način hkrati tudi dietni način. Solato pa tudi jaz večinoma kisam z limono, včasih dodam tri kapljice balzamičnega kisa - odvisno od vste solate (npr. surovo zelje). Karmena, solata je dovoljena pri vsakem obroku (B, Š in OH), le dodatkov, ki niso nevtralni tako kot zelenjava se ne sme dodajati - npr. koruza, fižol, jajčka, feta... Ti dodatki so dovoljeni samo na tisti dan,v katerga spadajo. Npr. na Š dan imaš za kosilo prebranac in v solato lahko dodaš malo fižola. Jaz velikokrat jem tudi na sadni dan solato, ker nisem preveč sadni človek. Lepo se imejte, rade se smejte in veliko se gibajte SMILE28