Ločevanje živil 90. dni - 5. del

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

24. jan 2006 11:19

Pozdravljene, evo me. Berem vas, a ne vem kaj naj napišem...morda to da sem spet cel vikend jedla...Pa to že tako ali tako veste... Ne vem kaj bo z mano...sem zelo ponesrečen primerek... Čao... tuna

zaklina  

član od: 2.1.2006

sporočila: 18

24. jan 2006 12:00

Pozdravljene! Pri meni bo danes na jedilniku ohrot z krompirjem.Je že skoraj kuhan, še par minutk. Tudi mene zanima koliko stiropola lahko pojem in ali ga lahko jem namesto kruha?Glede pistacij pa me zanima,če se kje dobijo neslane,ali pa jeste te slane?Za enkrat jih se jaz še izogibam,ker se bojim skušnjave. Veliko volje vam želim vsem skupaj! Lep pozdrav!

MEMMY  

član od: 25.12.2005

sporočila: 37

24. jan 2006 12:18

Hallo! Nena-morje, tudi jaz trpim na sadni dan tako kot ti. Resnično sem že zjutraj žalostna in jezna, ker vem, da se bom celi dan matrala. Poskusila sem že samo s sadnjem, pa mešano: sadje + zelenjava itd. pa ni nič pomagalo. Občutek imam, da sem non stop lačna. Niti banane, suhe fige in slive mi ne pomagajo. Kaj bo z nama spet pojutrišnjem???????? Danes pa imam na meniju sladko zelje in krompir. Že komaj čakam, ker imam oboje zelo rada. AKNIRAD

breda  

član od: 28.7.2003

sporočila: 113

24. jan 2006 13:00

Hojla, jaz sem tudi z vami, osmi dan, berem vas pa že od začetka. Mene tudi zanima koliko stiropora se lahko poje, verjetno pa se ga lahko samo na škrobni dan, ali ne? Pa še nekaj-tiste ki ste že drugi ali tretji krog na dieti? Koliko ste kaj v povprečju zgubile v prejšnjih krogih? Jaz sem bila že 1,5-, sedaj pa nazaj na 0,5-. Kje je tistih -5 do -7, ki jih dosežete nekatere v 20 dneh?? breda

varja  

član od: 2.11.2005

sporočila: 54

24. jan 2006 13:34

Memmy, pa poskusite s kuhanim sadjem in kuhano zelenjavo. Oboje si lahko naredite mešano, se pravi mešana zelenjava, mešano sadje. Predvsem pečeno mešano sadje mene zelo nasiti, verjetno tudi zato ker je precej bolj sladko kot surovo. Zelenjava se mi zdi veliko bolj prazna in tudi hitreje sem lačna po njej. Drugače pa pomaga samo čimveč od doma in čimprej spat. Breda tebi pa bi moralo iti več dol sploh če si prvič na dieti. Ali pa imaš tako malo kg za zgubit. Se je pa treba kar potruditi. Čudež je v nas samih, ne v dieti. LP; varja

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

24. jan 2006 13:58

Mene na sadni dan najbolj nasiti zelenjavna juha ali pečena jabolka. Obvezno pa takrat jem vsaj en topli obrok, ker ne morem zdržati cel dan brez toplega. Sem pa ravnokar pojedla kosilo mešana solata z rucolo in krompirjem. Tako je sedlo! Za večerjo bo pa najbrž pečen krompir in solata. claudia12 Sporočilo je spremenil(a) claudia12 dne 24. jan 2006 14:00:01

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

24. jan 2006 14:15

V kratkem se mi obeta eno praznovanje v krogu razširjene družine, pa zbiram ideje za kosilo. Rada bi vključila kako bolj nevsakdanjo jed, pripravljeno po pravilih ločevanja, da ne bom preveč grešila in da mi ne bo treba preveč razlagat (saj nekatere poznate tisto: pa ne, da si spet na dieti?). Prosim za kakšno idejo, seveda bolj računam na stare mačkice, ki vam je ločevanje že prešlo v kri in ste izumile že kup svojih izvirnih jedi. Saj lahko računam na vas, Danes sem še na , doma pa me čaka jota. Lep dan, Encijan

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

24. jan 2006 14:35

Encijan, povej nam kateri dan boš imela takrat, bomo tako lažje pomagale. claudia12

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

24. jan 2006 14:44

Claudia, to bo v nedeljo, mislim, da je OH na vrsti, ampak se glede dneva ne bom obremenjevala, bolj se nagibam na Š ali OH stran, ker potem sledi tortica (po kaki uri ali dveh), ki pri meni na B dan naredi največ škode. Bom vesela kakršnekoli ideje. Čao, Encijan

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

24. jan 2006 15:20

Hojla! Tejčica,midve sva pa kot bi se dogovorile,koliko bova shujšali.Tudi jaz sem na -7,5kg! Jaz sem pa danes juho iz leče in cvetače.Zelo dobro! Tuna,pozdravljena,vidim,da si še kar po starem! Breda,koliko katera izgubi je pa odvisno od več dejavnikov.Naprimer,koliko ima katera viška,koliko je dosledna pri dieti,koliko se zraven razgibava. Encijan,bo kar težka,najlaže je praznovat na B dan.Mogoče kakšna testeninska solata?Kaj pa vem,bom še mal pomislila,mogoče še kaj najdem. Claudia12,tudi pri nas se bodo kmalu sprehajale zobne miške,kar dva zobka se majeta naši mlajši punci in že komaj čaka,da ji izpadejo. Koliko lahko pojeste tistega stiroporja pa nimam pojma.Če ga jeste namesto kruha je eden dovolj,no ja ali pa dva.Če pa ga jeste kot samostojen obrok,jih pa že lahko pojeste mal več,kaj pa vem pet ali pa šest,mogoče. Pika,hja toliko let se že borim z temi kilami in požrtijami,da mi je sedaj res vsega dovolj in sem rekla konc žretju.Zdaj se grem zares in se ne dam kar tako.Nič več "požrtih dni"! Jaz vem,da to zmorete vse,samo prepričane morate biti vase in zaupati si morate,saj to delate vendar zase.Menda pa ja bolj cenite sebe kot pa hrano,ali pa se morda motim?Vam je en košček salame več vreden od vas samih? Kako že gre tisto:Jejte zato da boste lahko živeli in ne živet zato,da boste lahko jedli! Torej ne živet za hrano,živite za kaj drugega,recimo za pogled na zasneženo pokrajino,za nasmeh stare ženice,ko ji na avtobusu odstopite sedež,za iskrice v očeh svojih otrok,za poljub svojih dragih.... Ko boste naslednjič držali v rokah kos salame ali košček čokolade pomislite prej,preden to potisnite v usta,ali sem tega zares potreben? Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti