Ločevanje živil 90. dni - 5. del

cica67  

član od: 2.1.2014

sporočila: 13

2. jan 2014 18:13

Ojla, sem nova na kulinariki, danes je moj drugi dan ločevanja. Moja novoletna zaobljuba je -15kg, upam, da mi uspe. A je še katera z menoj?

 

cica67

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

5. jan 2014 9:29

POzdravljena!

 

Jutri začnem tudi jaz malo klestiti svojih +5, malo po svoje, a še zmerom po načelu ločevanja. Držim pa pesti za tebe.

marjja

barbsrec  

član od: 11.9.2013

sporočila: 25

5. jan 2014 13:30

Pozdravljene!

 

še ena, ki se pridružuje... Začela sem danes, prepričalo me je dejstvo, da gre pravzaprav za spremembo presnove in da zato potem ni jojo efekta. Namprej v zadnjem letu so se mi kg začeli počai nalagati, prej nisem imela s tem težav, lahko sem jedla kar sem hotela in koliko sem hotela, tudi zelo pozno zvečer. Zdaj pa res kar naenkrat, morda ker sem vmes obrnila trojko od spredaj (pri letih :)) , so se kg začeli nalagati, tako da sem v zadnjem letu pridelala vsaj 3 kg plusa, pol sem v decembru nekaj poskušala dol spravit z nekim vsesplošnim odrekanjem in stradanjem in sem spravila dol 1 kg, pa sem čez praznike dobila nazaj skoraj 3 kg... Tako da zdaj pa mi je res vse že premalo v omari, ne počutim se dobro, vsa sem zamaščena in sem se odločila, da začnem z ločevačno dieto. No, danes sem za zajtrk dve jabolki, za kosilo kos puranjega mesa, zraven korenček, ohrovt in radič. Fuuul me muči, ker čutim, da mi sladkor pada, ful ful se mi lušta kaj sladkega, predvsem po kosilu. Pa muči me, da so v bistvu samo trije obroki, če prav razumem? Jaz sem po zajtrku po tistih dveh jabolkih zelo hitro lačna. Kosilo sem imela ob 12h. In pol mi ostane za ves preostanek dneva samo še večerja? Bojim sem, da bom okrog treh jaz že ful lačna... Kako ve shajata s tako malo obroki? kaj vmes lahko kakšno sadje ali nič?

Hvala za nasvete in pomoč,

 

lp, Barbara

barbsrec

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

5. jan 2014 14:11

Dopoldne in popoldne je dovoljena sadna (še bolje zelenjavna) malica brez dodatkov. A sčasoma je ne rabiš več, ker ob pitju vode stalno polniš želodec.

V izostanek jo-jo efekta pa ne verjemi - ko (če) nehaš ločevati, teža drži samo nekaj časa, potem kile pridejo nazaj, tudi z dodatkom. Zato je vsak januar na tem forumu kar nekaj povratnic.

Lisa

marec  

član od: 16.12.2009

sporočila: 208

5. jan 2014 15:49

Meni ni pomagala, zato sem pač začela en svoj življenski ritem.

Vsem pa želim veliko uspeha in da vam uspe zadani cilj.

marec

sandrak  

član od: 10.10.2002

sporočila: 302

5. jan 2014 17:25

Pozdravljene, 

 

jaz sem želela začeti oktobra, pa sem zbolela in se nisem skupaj sestavila skoraj en mesec. Potem smo se selili, ni da ni, izgovorov en kup. 

Jutri začnem z beljakovinami. držim pesti za vse, fajn bi bilo če bi se malo bolj pogosto javljale, sporočale rezultate in se spodbujele. 

ko se bom izmerila, stehtala in pripravila, objavim mere, cilj pa je vsekakor - 15 kg. 

 

LP

barbsrec  

član od: 11.9.2013

sporočila: 25

5. jan 2014 19:01

lisa, hvala za tako hiter odgovor, ki je mi je bil danes popoldan zelo v pomoč, sem okrog štirih pojedla eno jabolko, pa zdaj ob sedmih večerjo. Danes niti ni bilo tako težko, bolj me skrbi oz. si ne predstavljam, kako tako prehranjevanje vzdrževati, če si ves na poti ali v službi... Kako se ve tega lotevate? Si kuhate prejšnji dan za zraven?

 

marec, kako tebi ni pomagala? sploh nič?! kakšna ša je bila začetna teža?

 

No, moj cilj je -5, kar ni zelo veliko in tudi pričakujem, da ne bo šlo tako hitro kot pri nekom, ki jih ima 20 preveč, ampak upam, da v roku enega meseca uspem. Edino skrbi me, kako potem, a moram kljub temu, da dosežeš željeno težo vztrajati 90 dni? Predvidevam, da zaradi jo-jo efekta bolje čimdlje?

 

hvala za pomoč!

barbsrec

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

5. jan 2014 21:14

ja, največji problem je težo vzdrževati, saj se hitro razvadiš in iščeš izgovore, pozno večerjaš zraven svojih moških, itd itd.

Pa ne pozabiti na miganje, to je itak osnova! Jaz sem že ena taka vsakoletna povratnica, ko me hrbtenica opomni, da se je treba  v roke vzeti in vztrajati

Ampak jutri.........

marjja

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

6. jan 2014 12:01

Tudi jaz se vam zopet pridružujem.

Približno ob enakem času sem tudi lani pričela s to ločevalno dieto in vzdržala nekako do Velike noči. Takrat sem sklestila cca 5 kg, čeprav je bil moj cilj 8 kg. Potem pa so mi velikonočni prazniki in obiski ter praznovanja povsem porušili disciplino. Od tedaj sem pridobila nazaj dobra 2 kg, pa še to predvsem v decembru, ko sem zaradi daljših obiskov kuhala in pekla, da se je kar kadilo.

 

No, tokrat ciljam na 4 kg minusa, kombinirano z dieto in bolj intenzivno telovadbo vsaj 2x na teden.

 

V dieto pa sem sedaj potegnila tudi moža, ki se je končno le odločil, da se mi pridruži. Potrebno pa je bilo veliko propagande za ta korak. On mora sklestiti še malo več in, ker je trmast, jaz pa tudi malo tekmovalna, nama bo nekaj že ratalo.

 

Je pa danes uradno najin prvi dan z več samokontrole, maksimalne volje ter klikom v zavesti.

 

In to forumsko kramljanje je tudi  pika na i na poti do cilja.

bršljanka

barbsrec  

član od: 11.9.2013

sporočila: 25

6. jan 2014 14:01

bršljanka, kako to, da ti je v treh mesecih uspelo samo 5 kg minusa? A ne velja nekje vsaj 12 kg v tem času?

Sicer pa super, da se nas pridružuje čim več, bo vsem lažje.

Jaz sem uspešno prestala včeraj svoj beljakovinski dan, danes imam škrobni, za Z dve jabolki, za kosilo rizi bizi in zeljno solato. Za večerjo nameravam fižol in kislo zelje. Čeprav gibanje meni ne rata nekaj ful, ker nikoli nisem imela veselja do tega. Sicer grem z otroci na vsaj enourni sprehod vsaj trikrat ne teden, bo to ok?

 

barbsrec

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti