12. feb 2011 20:39
No, ko si omenila "fleke", nana1, si nisem mogla kaj, da se tudi sama zopet po dolgem času ne oglasim. Tudi sama sem pričela 4.1. z dieto, prepričana, da bom uspela vzdržati, pa sem se uštela. Opravila sem 2- mesečno dieto približno 4 leta nazaj in takrat uspela priti s 86 kg na 72 kg in pri mojih 170 cm je bil to kar lep uspeh, pa tudi 40 let tedaj še nisem imela. Sedaj imam pa 75 kg in sem se želela znebiti vsaj 5 kg, a ni šlo. Vsekakor pa čestitam vsem, ki trmasto vztrajate, vendar če prav razumem, je smisel te diete vztrajati vseh 90 dni, če želiš, da se metabolizem spremeni in da kilogrami ne "prikapljajo" nazaj. Drugače pa je potrebno poizkušati vedno znova. Da se vrnem na tiste "fleke", ki so se meni tudi naredili. Sama sem jih imela le po levi roki in po zadnji strani nog, drugje pa ne. Vendar k zdravniku nisem šla. Me je pa ginekolog opozoril nanje. Ne vem, mogoče tudi jaz nisem delala prav, ko nisem jedla jedilne čokolade, pa je prišlo do alergije. Sicer pa sama ne izvajam LD že od 20.1. in tudi "flekov" nimam več, k sreči pa sem ostala še kar na 75 kg. Malo premišljujem, da se jutri spet lotim, a kaj, ko sem že v tistih letih, ko veselo nagajajo hormoni in trenutno moram jemati neke hormonske tablete, po katerih imam gromozanski apetit! Kar naprej iščem nekaj za v usta, pa čeprav to ni prava lakota. Upam, da vam nisem preveč "zatežila" s svojim dolgovezenjem in vsem še enkrat želim uspešno premagovanje skušnjav in veliko dobre volje, čim manj stresnih situacij in pozitivnega razmišljanja kljub raznim oviram, kajti verjemite mi, da ni vse samo v zdravem prehranjevanju, temveč je velika umetnost, kako vsak dan živeti v harmoniji z naravnimi zakoni. Kajti telo, um in zavest so v stalnem vzajemnem delovanju in hkrati v odnosu z drugimi ljudmi in okoljem. NETTY