Ločevanje živil 90. dni - 5. del

karmenka  

član od: 17.7.2007

sporočila: 69

9. jul 2010 19:23

Ojla, sem v fazi 90- dnevnega vzdrževanja, ki bo po mojih izračunih trajalo do 16. septembra, potem pa začnem novo rundo. Bilo je uspešno - 15 kg, pa še en sedaj v vzdrževanju. Moram pa povedati, da se počutim izvrstno. Se pa nisem držala vseh navodil - gibanja in pitja je bilo absolutno premalo. Sedaj, ko začenjam dopust, se bom bolj disciplinirala. Vsaj še kakšnih 5 kg moram izgubiti. Ločevanje pa je že skorajda v moji navadi. Vsem, ki se trudite želim veliko uspeha!Pa čim manj pregreh. karmenka karmenka

dreamjob  

član od: 7.12.2009

sporočila: 47

9. jul 2010 21:19

Bravo Karmenka... ...upam, da bomo vsi imeli tvojo vztrajnost. Jaz imam danes OH dan, do konca diete pa še 3 tedne. Potem pa se pravo delo šele začne. Imam pa vprašanje: po dieti sledi 90 dni ločevanja znotraj posameznega dne, potem pa naj bi sledilo še 90 dni brez ločevanja, kajne? Se pravi...ponovno se lahko na dieto podam 180 dni po koncu diete, ali se motim? Hvala za odgovor. Držite se. dreamjob

PepaPujsa  

član od: 10.7.2010

sporočila: 3

10. jul 2010 15:37

Pozdravljeni vsi na forumu! Sem čisto sveža članica in kar je najpomembneje, tudi nova sotrpinka pri hujšanju. Z danajšnjim dnem pričenjam z ločevalno dijeto. Vidim da je forum v poletnih mesecih malo manj obiskan, vendar upam, da to ne bo ovira, da me sprejmete medse. Ponosna sem nase, da sem se odločila za hujšanje (spet ). Težo moram znižati zaradi boljšega počutja. Oklestiti moram svojih 96,4kg na cca 75kg (to je prvi cilj), moj višina 165cm. Želja je velika, upam, da bom dovolj močna da speljem ta projekt. Vsekakor bom vesela vsake spodbudne besede. Torej lep pozdrav še enkrat vsem. PujsaPepa PepaPujsa

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

10. jul 2010 17:37

No naj se še jaz po res doooooolgem času malo oglasim. Na dieto sem šla skupaj z ostalimi nekje februarja,začela sem mislim,da z 99,5kg.Hitro sem izgubila nekaj čez 3kg potem pa se mi je vse ustavilo.V prvi vrsti sem izgubila voljo.Nekaj motivacije pa mi je padlo tudi zaradi zelo slabih zdravniških izvidov ,ki sem jih dobila.Tako sem kaj kmalu dobila nazaj tiste 3kg pa še nekaj za povrh.Utapljala sem se v lastni bedi in samo jamrala ter jedla.Ko sem ponovno stopila na tehtnico je ta kazala 102,2. Pri tem pa sem si rekla konec.Ali se vzamem v roke in živim ali se nažiram,do konca.Na srečo je zmagala prva stvar.Vpisala sem se v fitnes ,začela z redno vsaj 3xtedensko vadbo,spremenila prehrano(večinoma jo ločujem) . Tako sem od 10 3. do 20.6.izgubila 13kg. In čeprav imam sedaj malo prehranske pavze nisem dobila še nič gor.Naslednji teden začnem ponovno poleg telovadbe še z ločevanjem.Saj mi je zdravnik naložil še vsaj5-10kg manj(zaradi operacije,ki sledi). Odločila sem se ,da naredim konec s kg enkrat za vselej.Vem,da bo potem potrebno tudi vztrajati,ampak bo lažje saj bom težo morala le vzdrževati.Tole je zamene prepovedano Zato PepaPujsa potrebno je res dosti volje in motivacije.Upam,da ti bo uspelo.Pa poskusi še malo telovadbe zraven,boš videla,da bodo rezultati boljši. Madona sem pametna,če bi tekšne nasvete sama poslušala pred nekaj leti bi bila danes bolj zdrava kriznana

dreamjob  

10. jul 2010 21:41

Pujsa Pepa pozdravljena med nami. Kriznana tebi pa bravo za doseženo in čim več vztrajnosti še naprej. dreamjob

karmenka  

član od: 17.7.2007

sporočila: 69

11. jul 2010 22:53

Dreamjob, po navodilih iz priročnika - vsaj tako se spomnim, po 90 dnevnem vzdrževanju lahko takoj začneš znova. Ločevanje naj postane doživljenjski stil prehranjevanja. Zato mislim, da bi z "normalno" prehrano vse pokvarila. Tako je moje mnenje po prebranih navodilih - upam , da sem razumela pravilno. Veliko volje in uspeha vsem, ki ste se odločili. Zelo dobro je, če imaš še koga v bližini ali celo v družini. Midve sva ločevali skupaj s hčerko. Ves čas sva govorili samo o hrani - kaj bo jutri, kakšen dan? Kateri jedilnik bova izbrali? ... LP karmenka

dreamjob  

12. jul 2010 12:19

Res je, zelo pomaga če ločuje še kdo. Moja odločitev za dieto je inspirirala cel kup prijateljev, tako da imamo kar en tak majhen krožek debaterjev o dnevnih obrokih. Karmenka hvala za odgovor, ampak ločevanje kot doživljenjski stil prehranjevanja - niti slučajno. To pomeni nikoli več testenin s parmezanom?!!! Da o kaki francoski restavraciji sploh ne govorim. Ne, ločevanje je zelo lep koncept, kako se navaditi jesti bolj redno, ampak dolgoročno zagotovo ni ne zdrava ne prijetna rešitev. Ta dieta je fantastična, če se hoče človek navaditi reda pri prehrani, ampak zagotovo ni primerna za življenjski slog. Vsaj zame ne. Po koncu nameravam zagotovo ločevati po obrokih še 90 dni. Nato jesti 90 dni normalno in šele nato pričeti z novo dieto. Po mojem mnenju zagotovo ni zdravo vsake 3 mesece zgubljat desetibne kilogramov. Tako je naredilo kar nekaj prijateljev, ki sedaj jedo normalno in vzdržujejo skoraj manekensko težo. Ampak, hvala še enkrat za mnenje, Karmenka. Verjamem, da nekaterim ta način prehrane ustreza, meni doživljenjsko zagotovo ne. Držite se vsi skupaj in upam, da vam ni prevroče. dreamjob

PepaPujsa  

član od: 10.7.2010

sporočila: 3

12. jul 2010 20:44

Kriznana in Dreamjob hvala za spodbudne besede. Motivacija, motivacija, motivacija ... to so besede, ki me držijo pokonci. Za enkrat mi dijeta še ne dela preglavic, jutri imam svoj prvi sadni dan, upam, da se bom čim preje navadila nanje. Se mi zdi da bom imela največ težav ravno na OH dan. Paradižnikove polivke niso ravno moja strast, sicer pa, kdo pa pravi da moram uživat v hujšanju, a ne? Punce in fantje držite se in pišite kako kaj napredujete, ne veste koliko to pomaga ostalim!!! Ogromno! lep pujsast večer vam želi PepaPujsa PepaPujsa

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

13. jul 2010 8:42

PepaPujsa saj ni potrebno, da imaš pa ravno paradižnikovo polivko. Sama si na žlički olivnega olja prepražim malo čebulice, dva na kocke narezana paradižnika, na kockice nasekljano zeleno in rdečo papriko, malo prepražim in prekuham, pet minut,solim in gor stresem ali testenine, ali riž. Prakticirala sem tudi pri polenti. Malo drugačen okus kot paradižnikova polivka, vsaj meni bolj odgovarja. Veliko motivacije in uspeha vse!! Pa lep dan barbay

dreamjob  

15. jul 2010 17:04

Pujsa Pepa od kod si? Jaz prav tako ne maram OH dneva, kajti testenine brez parmezana so kratkomalo žalostna godba. Ampak naravnost obožujem sveže pečeno brusketo iz krušne peči. Odlično. dreamjob

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti