27. sep 2009 13:24
Mislim da je pri vsem pomembna samo zmernost. :)
Tudi jaz sem poizkusila ločevalno dieto, vendar zdržala samo 1 mesec, ker nočem biti suženj urnika. Je pa ta dieta fina za tiste, ki so se prej prehranjevali nezdravo,da se naučijo zdravega in uravnoteženega prehranjevanja.
Sama sem v letu in pol izgubila 20 kg in to samo s tem,da sem omejila vnos sladkarij in kruha. Kruh sem ejdla samo za zajtrk, potem nič več. Če sem si zaželela sladkarij,sem pojedla sadni jogurt ali sadje oz. muesli ploščico.Pa kar je bolj pomembno,začela sem se gibat 5krat na teden.No,saj to sem se že prej, vendar nisem pazila pri hrani. Ko začneš športat,se ti s časom začnejo maščobne celice pretvarjat v mišice, zato lahko hitreje porabljaš isto količino hrane ki si jo prej konzumiral ob neaktivnem načinu življenja.Poleg tega me ni bilo strah zaradi kože, saj sem težo izgubljala res zmerno in se mi je telo sproti preoblikovalo. Kile so mi šle zelo počasi dol, vendar sedaj občutno bolje zgledam s temi kilami, kot pa npr 12 let nazaj, ko sem imela isto kg, vendar nisem bila športno aktivna.
Sam že vse življenje hujšam in sem ugotovila,da stradanje ni zame. Sploh pa tele jo-jo diete z raznimi sirupi. Ja, res da gre mogoče 9 kg dol v 1 mesecu ali še prej,vendar je to večinoma izgubljena voda in kile se bodo spet začele nabirat,ko se boš začel normalno prehranjevat.
Zato vam pravim, najprej začnite z gibanjem, obenem pa pazite na uravnoteženo prehrano, potem ne bo dvoma, da se bo uspeh pokazal kmalu.
Lep dan,
Anja