Ločevanje živil 90. dni - 5. del

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

11. nov 2005 5:21

Dobro jutro! Evo mene, Dušanka, veš danes sem jaz na škrobu ker sem v sredo imela vodni dan, ki mi je celo uspel, tako da sem zdaj za en dan za vami. Bom jedla kar krompir.Si mi pa dala idejo za jutri. Hvala.Bom polento že danes skuhala in potem jo jutri samo obložila z zelenjavo in malo v pečico, njam. Helena, a imaš spet probleme z čarovnalnikom. Marjetka cvetka, če ti tako bolj paše,delaj tako, ker je brezveze da nekaj mučiš telo brez učinka. Sicer pa tudi sama vidiš, da se dobro počutiš Any, čestitke za uspeli sadni dan, Tak dan ti kar da zalet, kajne.

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

11. nov 2005 5:26

Aha Hema, sem te izgleda zamenjala z Gogo - torej ti si nam ušla (ali pa mi tebi), Goga pa je najbrž še z nami. Ja ja Helena, bo sladica zvečer, se bomo že kaj spomnili, a ne? Pa stisni zobe pri zobozdravniku in odpri usta. Boš videla, da bo vse v redu. Potem se pa le javi, ko prideš domov. Sem pa nekaj opazila: Hema in Helena sta Marsovki Pa sem ves čas mislila, da sta punčki Sedajle pa malo do polente. Lepo se imejte Dušanka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. nov 2005 6:54

Dobro jutro, rožice ! Včeraj je bil tudi zame zelo zoprn dan. Bila sem na Igu na enem seminarju, kjer so imeli tako zoprne stole za sedet, da mi je hrbtenica skoraj razpadla. Pa toliko časa so nas "morili" ! No, zvečer je bilo pa lepo, ker je imel moj velikan 17.roj.dan in smo šli na večerjo. Sem bila pridna in nič grešila. Sem se tako najedla gobove juhe, purana in solate, da za sladico, ki me je ves večer zelo mikala ( orehove palačinke), niti slučajno ni bilo prostora. Vidim, da se marsikaj dogaja tule. Marjetka cvetka, mislim, da imaš prav. 3 meseci diete niso tako enostavni, kot si mislimo, za telo pa sploh ne. In pri tebi je bilo res malo prehitro od enega do drugega kroga. Je boljše imeti sedaj malo daljšo pavzo, potem pa spet. Samo bodi pa pametna, pa ga ne sračkaj preveč, da se ti ne bo nabralo preveč kil, da boš potem z novim krogom morala klestiti te, namesto nove. Pa saj veš, kaj ti sploh govorim. Encijan, mislim, da je pri tebi velik problem tvoja služba in čas, ko prihajaš domov. Saj nimaš možnosti normalnega prehranjevanja in razporeditve obrokov. In ko prevoziš to zoprno pot iz Lj domov, moraš ja biti sesuta in potem gre marsikaj drugače, kot bi sicer. Samo si trmasta in ti bo že ratalo. Niti slučajno ne dvomim. Veš, se duša in telo malo naveličata vseh teh silnih zapovedi, kdaj, kaj in koliko jesti in čisto normalno je, da je vsak ponovni krog težji. Rmeli, vsaka ti čast za odločitev in ti bomo pomagale, koliko se bo le dalo. Veronika, glavno, da so našli, kaj je narobe in brez skrbi, da bodo poskrbeli zate. Držim pesti, da ne bo preveč hudo. Pa saj veš, da smo ženske zelo trdožive in da vse prenesemo. Dušanka, kako lepo je brati, da je tvoja noga končno boljša in da vsaj bolečin nimaš. Vse drugo pa bo tudi, boš videli. Saj si ja borka ! Punce, kje najdete te luštkane smeškote ? Zdaj pa moram delati. Me nekaj računalnik zeza, upam, da ne bo "zružil". marjanca45

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

11. nov 2005 7:39

Jutro, punce tako sem povožena, da bi šla najraje domov spat. Boli me glava, teče iz oči,nosu, morala pa na psu. Poskušam z neko kombinacijo diete, pa kar nikamor ne pridem. Hvalabogu, da je vsaj vikend. Pa še pralni stroj mi je crknil. Ko krene, krene. Lp, Robida

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

11. nov 2005 7:46

O Robida, čimprej med rjuhe in se preznojit, pa bo šel prehlad in glavobol papa. Marjanca 45, tile ta lepi smeškoti so za pluske - pa zakaj se ne bi prijavila v plus paket, toliko pozitivnih stvari je. Probaj nekajdnevno preizkušanje na brezplačnem pluskotu, pa boš videla Mislim, da ti ne bo žal, meni ni. Aha, zdravje mi pa sedaj res služi - moram potrkati, samo da še otekanje noge mine, pa bo! Lep dan Dušanka

marjanca45  

11. nov 2005 8:02

Hvala Dušanka. Robida, tebi pralni stroj, meni pa avto. Z vžiganjem imam probleme in glede na to, da drugače, kot za avtom ne morem v službo, me je kar groza, da nekega jutra ne bo vžgal. Moram v akcijo, ampak tako sovražim opravke z mehaniki, ker so tako presneto pametni. Pa bom morala, da res ne bom ostala doma. marjanca45

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

11. nov 2005 8:05

Pozdravljene! Imam eno vprašanje in RES prosim za odgovor. Kot je ena od vas napisala, da se gre dieto če tretjič in da se počuti "starega mačka" ter zato seveda se ne drži vse tako kot bi morala, mislim, da sem sama na podobni poti in zato NIČ OD NIČ - po moje se grem vzdrževalno ne shujševalno dieto. Torej, zanima me, ali dosledno na B in Š dan dosledno jeste enako hrano za kosilo in večerjo, seveda zvečer pol manj? Sama to ne počnem in se mi je včeraj posvetilo, da morda v tem grmu tiči zajec. Če npr. jem za kosilo zrezke, večkrat zvečer hrenovko ali kakšno posebno salamo. Če jem za kosilo krompir ali riž, zvečer solato s fižolom in krompirjem. Ali je to zelo narobe? Pozdrav vsem - se beremo. VERONIKA

marjanca45  

11. nov 2005 8:24

Veronika, jaz sem dieto delala 1x in takrat sem jedla tako, kot ne predpisano: enako hrano kot za kosilo, za večerjo, le da pol manj. Mi je bilo tudi praktično in enostavno, da nisem rabila 2x razmišljati, kaj bi jedla in predvsem kuhati. Če je pa to narobe, kar delaš, ne vem, ker tako jem sedaj, ko sem končala, pa nimam problemov. Mogoče mi je najbolj jasno npr. pri B, da za oba obroka jemo isto vrsto beljakovine npr. meso, ne pa za kosilo meso, za večerjo pa npr. sir. Čeprav pa tudi to ni čisto jasno. Pri krompirju in fižolu je razlika v tem, da ima npr. krompir precej višji glikemični indeks kot fižol. Pojma nimam, ker sem bila pač ziheraš in nisem upala tvegati. Pri vzdrževanju teže 7 mesecev po dieti pa me najbolj muči prevelika količina hrane, ki pa sem jo ta teden uspešno zmanjšala in rezultati so več kot odlični. Veš kaj bi ti rekla: jej opoldan in zvečer enako hrano, le majšo količino za večerjo, pa boš videla, kaj se bo spremenilo. marjanca45

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

11. nov 2005 8:36

Veronika tudi jaz sem v tretjem krogu. Po mojem razlog za minus kilograme ni to da ne ješ za kosilo in večerjo isto. Jaz to deelam že od prvega ciklusa, ker enostavno ni bilo mogoče da bi isto jedla oba obroka. Pa te potolažim da mi je šlo v prvem krogu 23kg dol. Saj da ne boš mislila tudi meni so se kilogrami ustavili. Mogoče sem prišla na težo s katero je moje telo zadovoljno, jaz pa še ne. Veronika samo ne izgubi volje. Teža lahko stoji tudi na tedne. Men v prvem krogu drugi mesec ni šlo nikamor. Po drugem vodnem dnevu pa kot bi sklatil kilce. Upam da mi bo to uspelo tudi v tretjem krogu. Dekleta hvala za geslo. Takoj ko mi kolega preskinira slikce na računalnik jih pošljem v album. Vrjemte razlika je očitna Lep dan! any

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

11. nov 2005 8:45

Dobro jutro, sončice! Moj drugi sadni dan je 100% uspel in trenutno sem polna energije in elana, upam, da bo tako ostalo čim dlje. Varja, jaz sem se s tem nagradila, ne kaznovala Kazenski sadni dnevi tudi meni niso uspevali, pa sem ugotovila, da je precej pomembno, s katere plati gledamo na celo zadevo. Pa včeraj mi res ni bilo težko, ker sem bila cel dan zdoma in sem bila na jabolkih in mandarinah, zvečer pa me je doma čakalo grozdje, vmes in pred spanjem pa sem spila še malo vode. Danes bo na vrsti ali pa piščanec, nekaj zelenjave in obvezna solata. Ja, Marjanca, pri meni je čas precej probematičen, zato pa sem se odločila za orbitrek, pa začela bom vsaj na B dan v službi hoditi na malico oz. kosilo ali pa si jo prinesti od doma. Orbitrek imam sedaj doma (juhej), danes ga bova z mojim dragim sestavila, potem pa ne bo več izgovorov za neaktivnost. Hema, jaz trenutno nisem niti mislila dati 100.000 zanj, niti takšnega nisem videla. Imeli so jih za 140.000 ali 190.000 (tam okoli), to so pa že takšni z boljšim računalnikom, ki ima precej programov in je že bolj namenjen za kak fitness oz. vsaj za več ljudi. Da bi ga uporabljala samo jaz (in mogoče še kdaj moj mož) se nama je zdelo preprosto preveč. Morda ga dobim oz. si ga privoščim za kako okroglo obletnico, če bom tega pridno uporabljala. Aha, zraven je še merilec srčnega utripa, pa se mi zdi ful zakompliciran v primerjavi s Polarjevim, ki ga že imam, tudi navodila so bolj skopa, tako si bo treba kar vzeti čas, pa ga naštudirat, na prvi vtis ima glede na ceno kar precej funkcij. Marjanca, smeškoti pa se skrivajo v S-u desno zgoraj nad oknom, kjer pišeš sporočilo, res je precej novih, a v glavnem za pluske (naročnike plus paketa), pri osnovnih je novih le ene par, Marjetka Cveta jih je že našla. Sicer pa je med nami nekaj pluskov (a ne, Dušanka), pa nas boste vi razveseljevali s tistimi ta lepimi... Encijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti