Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

8. nov 2005 10:31

Goga, živjo. Tudi jaz sem imela težavo s prebavo, še zdaj občasno malo zakrvavim, toda je občutno bolje. So mi punce svetovale suhe slive, laneno seme, Donat, gibanje.. Zjutraj prakticiram na tešče kozarec Donata z žlico jabolčnega kisa. jankica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

8. nov 2005 10:56

Hojla! Oprostite mi prosim,ampak nikakor se nisem mogla prej javit.So mi pa zdejle kar solze pritekle,ko sem videla,kako vas skrbi zame. Ni šen,pa tud komar me ni pičil.Imam pa vneto eno žilo in sploh ne boli,sam peče,kot da bi stala sred kopriv.Sem dobila antibiotik,pa še aspirin moram zraven jemat preventivno,tako da sem sedaj na posebni dieti. Sem pa včeraj bila pri zdravniku do pol dveh,sem šla od zdravnika kar direkt v službo.Še sreča,da sem kosilo za moje že prej skuhala,sam moj škrobni dan je pa šel včeraj v maloro.Je moja sodelavka praznovala Abrahama in sem se čisto zavestno odločila,da bom grešila sto na uro,sploh,ker sem itak brez kosila ostala.Tako je bila včeraj najbolj škrobna jed,ki sem jo poskusila čips. Je bilo pa zanimivo.Ženska je dala poleg peciva še sadje in neverjetno,sadje je takoj pošlo,pecivo je pa ostalo. Ja,danes zjutraj sem pa še hčerko peljala k zdravniku,ima angino in sedaj jemljeva isti antibiotik,sam jaz imam močnejšega in upam,da jih ne bom zamenjala. Najlepša hvala vsem za lepe želje! Aja,mene bolj boli rama,kot pa noga,ker sem včeraj dobila še inekcijo proti tetanusu.Bi jo morala dobiti že pred enim mesecem,drugo dozo,sem pa čist pozabla,včeraj so me pa dobli. No,zdaj pa naj še kdo reče,da ni vsaka stvar za nekaj dobra. Lep dan vam želi Marjetka cvetka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

8. nov 2005 11:17

Marjetka cvetka, sedaj pa ja slišiš padanje kamenja - kamenje, ki nam pada s srca, da ne boš taka reva, kot Dušanka ! Ko bo konec antibiotikov pa kak deci na zdravje - ha,ha,ha. marjanca45

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

8. nov 2005 11:25

Ja, je Slovenija doživela plaz kamenja. Hvala Bogu, Marjetka, da ni kaj hujšega. Glej, da se boš pozdravila do 18. Gobica

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

8. nov 2005 11:40

Marjetka cvetka lepo da ni kaj hujšega. Do 18 boš pa ja menda popapcala tiste antibiotike. Boš v kitajski tako za zdravje lahko spila eno riževo žganje. Sem ugotovila da sva na isti izmeni Marjetka cvetka. Mene je včeraj zagrail križ da se komaj premikam. Še vedno potihem upam da se bo javila katera iz Kranja ali okolice in bi se tudi jaz lahko udeležila vašega srečanja. Danes sem za razliko od večine na škrobu in si bom privoščila za kosilo cvetačno- porovo juho in sojin zelenjavni zrezek. Ker v službi nimam možnosti da bi kuhala si bom za malico vzela mrzle sojine zrezke pa mogoče malo krompirjeve solate. Saj ne bom imela problemov z prebavo. Goga! Za prebavo je res zakon laneno seme na tešče z žličko medu. Moja sestra je bila mna tem da gre na operacijo zaradi hemeroidev pa se je z lanenim semenom toliko zrihtala da ji ni bilo treba. Ona ga je redno vsak dan in učinek se pozna že po nekaj dneh. Lep pozdrav vsem! any

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

8. nov 2005 11:43

Marjetka Cvetka tudi jaz sem se oddahnila, sem že kar računala in ugotovila, da če bi imela šen verjetno ne bi prišla na srečanje. Hvala bogu. Ali se tudi žile lahko vnamejo? Koliko novih zadev bom jaz izvedela. Tudi jaz sem do sedaj sadna imam pa do kosila za pojest še 2 kakija, sej mi že pošteno kruli. Aja punce naj vam povem, danes smo gledale statistiko v službi in ugotovile, da smo prodali že 70 kom Sauna Beltov...uh kolk je folk naiven. Dušanka naredite bujto repo brez mesa ali brez prosene kaše, saj se da malo prilagodit. Morda pa iznajdete kakšno novo jed. LP tuna Sporočilo je spremenil(a) tuna dne 08. nov 2005 11:48:15

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

8. nov 2005 11:47

No da vam še sporočim da Majdad in Tejčica prideta 100% na naše srečanje. Any oni dve prideta iz Primorske, pa Sarica pride z nekom iz Ljubljane, mislim da s Claudijo...nisem prepričana. Saj se ti bo katera javila! Lp tuna

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

8. nov 2005 12:09

Any..jaz sem iz okolice Ljubljane in te lahko pridem iskat..samo za domov se boš morala pa s katero drugo zmenit, ker jaz prespim v Velenju. claudia12

Marjetka cvetka  

8. nov 2005 12:14

Hojla! Oj,punce,da ne bomo še v kameno dobo prišli.Sej se je men tud en velik kos kamna odvalil,mal ga je pa še ostalo. Ja,sej jaz še tudi nisem slišala,da bi se žila vnela. V bistvu mi jo je zagodla ena ranica.Poleti enkrat sem šla na en manjši operativni poseg,ko so mi en kožni tumor odstranili,sej ni bil tisti nevarni,sam ko pa nikol ne veš in je boljš take zadeve odstranit,da pol vidijo,kaj je.Zdaj se mi je pa tista ranica mal vnela,pol pa še pol noge zraven.Sem pa mal sama kriva,ker mi je medicinska sestra en mali konček šiva not pozabla,jaz sem pa to vidla,pa kar hop,zadevo sama ven potegnala,namesto da bi šla lepo v zdravstveni dom,da bi tam zrihtali tako kot je treba.No,sej potem se ni še nič zgodilo,sam na tistem mestu,ko je bila tista nitka,je nastala ena majhna krastica,ki sem si jo zadnjič enkrat po nesreči spraskala.In tako nekako je eno vodilo k drugmu in imam sedaj vso zatečeno in pekočo nogo.No,sicer pa bomo videli,kaj bo! Za kosilo danes zelenjavna juhica z metuljčki,za zvečer pa ne vem,mi danes nekam ne diši sladko.Eh,bom že kaj pogruntala. Vsekakor se vidimo na srečanju,pa če me v postelji pripeljejo.Pa fajn,da ste se odločili za to restevracijo,se mi mal svita,kje bi to bilo. Lep dan vam želi Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

8. nov 2005 12:16

Ha,ha,pa ne govorit,da greste k Dvem zmajem,bo še kdo mislil,da greste k tašči in tastu na obisk! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti